reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Minisia - też mam nadzieję, że ze spaniem się nie odmieni.,.. choć nie powiem...w dzień to Szymek potrafi dać popalić.... no ale w końcu to dziecko....takie jego prawo
Agamir - hehe..wiadomo, że super jakby była dziewczynka, ale liczę się z tym, że będzie chłopak..większe prawdopodobieństwo chyba na chłopaka, skoro jest ich dwóch... choć nie ukrywam, że marzy mi się dziewczynka.... Paweł zawsze chciał trójki, a i ja się przy tym nie wzbraniam.... a to że Adam jest bardzo spokojnym dzieckiem jeszcze bardziej do tego zachęca :-) a praca..no jakoś dam radę, choć żal.... na szczęście pracuję od 7 do 15..w sezonie dłużej, ale i tak w miarę wcześnie będę w domu...

A ja czekam aż się Adaś obudzi i jedziemy na 12 po Szymka... może nawet zaglądniemy na BP po kawkę na wynos.... Adam odkąd spróbował sztucznego mleka miesiąc temu to coraz bardziej się odwraca od cyca...karmię go już tylko nad ranem i rano... w innych porach wrzask.... dobrze, bo gładko pójdzie odstawienie, a i będę mogła częściej napić się piwka czy drinka :-) ale mimo wszystko mam wyrzuty sumienia....że dopiero skończył 5 miesięcy..i do 6-ciu raczej nie dociągnie na cycu....

Pogoda beznadziejna!!!!!!!!!!! wieje tak, jakby chciało głowę urwać !! !! !!

reklama
.
Mam pyt, do Was czy znacie takiego mopa?
Mop Parowy H2O CAMRY CR 7004 Moc 1500W + Akcesoria (2014723692) - Aukcje internetowe Allegro
chyba KAKA kiedyś o czymś podobnym pisała.

Miałam takie cudo. To była jakaś podróbka ale popsuła się pod dwóch latach i ciężko z częściami zamiennymi;/ Za to byłam z niego bardzo zadowolona. Potem kupiłam mamie oryginalny H2o mop i był do d... bo bardzo moczył podłogę. Mama się bała, że jej się panele wypatrzą. Kupiłam jej potem grube wkłady, podspód kładzie jeszcze stare pieluszki tetrowe i jest ok. Służy jej do dziś.
Teraz mamy na podłodze ciemne panele (wcześniej kafelki) i zeby uzyskać dobry efekt musze je trochę sidoluxem potraktować, inaczej widac ślady stóp;/ więc nie kupuję nowego. Teraz chodzi mi po głowie:
ZESTAW VILEDA ULTRAMAX MOP+WIADRO+WYCISKACZ+GRATIS (2033922710) - Aukcje internetowe Allegro

Kiedys tego używałam w pracy i faktycznie rąk nie musiałam w wodzie moczyc, wyżymarka ładnie zbierała nadmiar wody. Teraz mam najwyzklejszego mopa i srednio nim lubię myć podłogę. Nie mogę go porzadnie wycisnąc i potem strasznie długo czekam az wyschnie. Hanka się bardzo niecierliwi że nie może chodzić wtedy w danym pokoju, bo zwykle musi akurat tam;-)

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !! !!

Hej dziewczyny !! My żyjemy, ale czasu jak na lekarstwo ...
Powodzenia w nauce usypiania !! My na szczęście tego problemu nie mamy... Szymek prawie od początku usypia sam.. kąpiel, bajeczka i spać.... z reguły o 20:15 już sam zostaje....od jakiegoś czasu nawet jak w nocy chce siku to sam idzie do łazienki, sika i wraca do łóżka, więc jest luksus ! Adam natomiast usypia około 19 ze smoczkiem, sam i śpi z reguły do 5:30 - 6-ej, cyc i dalej do 8 w wolne dni, a w tygodniu najczęście budzę ich obu po 7-ej, bo Szymka do przedszkola trzeba zawieźć. :sorry2: I mam nadzieję, że to się nie zmieni wkrótce ....
Szymek bardzo polubił przedszkole, chodzi chętnie, ale na razie do 12-ej...dopiero od lutego zacznie zostawać do 15 ... niestety po powrocie z przedszkola nie może zasnąć przez co popołudniu jest marudny :-/
Pozatym ok..w połowie lutego wracam do pracy... ... ... żal trochę ... :-( nie wiem jak połączę pracę, dzieciaków i dom....do tego chciałabym kontynuować chodzenie na siłownię...mam nadzieję, że się uda... no i wiosną/latem może zaczniemy sie starać o 3-go dzidziusia.... ale to zobaczymy jeszcze....

Miłej nocki !! !! !!

Trójka wow;-) No ale ktoś musi pracować na nasze emerytury, a tak poważnie trochę zazdroszczę;-))
Hania zepsuła się z zasypianiem po wyjedzie do Slesina. Tak na nią wpłyneły BB ciotki, następnym razem się zastanowie czy kiedykowliek znowu z nimi jechać:cool2:

Czesc dziewczyny MIŁEGO DZIONKA

U nas bez zmian.

MINISIA SUPER ZDJECIA . TWOJE LALE SA CUDNE ALE CO SIE DZIWIC PO MAMIE TO MAJA.

ANIA GRATULUJE DZIECI DASZ RADE W PRACY CIEZKO ALE ZAWSZE DA SIE POGODZIC .
CO DO DZIECI TO MAM ZNAJMYCH KTÓRZY TAK BARDZO CHCIELI CÓRKE ZE MAJA 4 CHŁOPCÓW

A MNIE ANTOS OD RANA MECZY ZEBY MU PUSZCZAC PRZYJEDZ MAMO NA PRZYSIEGE - TAK TO JEST JAK SIE ZOSTAWI DZIECKO Z DZIADKIEM ZOŁNIERZEM ZAWODOWYM

ZARAZ SIE UBIERAMY I JEDZIEMY DO LEKARZA

Muzykalne dzieci;-) A jak się czują??

Jutro jadę do teściowki z Hanką. Martini się chłodzi na jutro;-)

Zrobiłam dziś pieczarkową i pomyśląłam sobie o Mirabelce. Chyba to ona kiedyś podawała przepis. Ciekawe co u niej.

elo
pełna mobilizacja na fotkowym kilka fotek

Minisia wow tylko patrzec jak ci Wiki zacznie podkradać kosmetyki bardzoooo wydoroślała!!! Weronisia to już panienka i mało ma z 3 latki:))) ogólnie cała trójca do siebie bardzooooo podobna!!!!

Agamir hehehe jak ja bym chciała by mój synuś kiedyś mundur założył!!!!!! jak będzie chciał chodzić do przedszkola to na bal ma już przygotowany:)))) i jak po lekarzu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ania WOW WOW WOW szacun i podziw ale z drugiej strony dwie pieczenie na jednym ruszcie:))) i nie mów hoop póki nie przeskoczysz do 3 x sztuka choć zdarzają się wyjątki

Kaka powodzenia w teściówki i pozdrów ją.

Natusia super że synuś tak pięknie się rozwija oby tak dalej!!!!

Pati ty to jesteś nie do zdarcia tyle postanowień na te jedyne 12 miesięcy????? wow a z Damianka widać zdolniacha BRAWO

Ostatnia edycja:
Hejka,
Minisia myślę, że się ułoży z pracą tak czy inaczej. Ty masz w sobie wulkan energii na różne przedsięwzięcia życiowe. Trzymam kciuki! A dzieciaki... Cmok cmok. Cudne. Jak Agamir pisała - cała mama:tak::-)
Natusia jeju, jak dzieci szybko rosną! Super, że wszystko jest ok. My mamy, to się lubimy czasami nakręcać niepotrzebnie, a tu wszystko dobrze:happy:

Ja o takim mopie wciąż myślę, ale najchętniej o takim, co można go używać też do mycia np. kabiny prysznicowej, kuchenki itp.
Aniaaa to się nazywają plany na przyszłość...;-) Myślę, że w pl trójeczkę chętnie bym miała, bo być w domu koło 16 to całkiem ok. Tutaj od 8 rano do 19 poza domem jak się pracuje na etat:eek:
Przyznaj się jak zaczarowałaś swoje chłopaki? Większość mam chłopaków woła, że urwisy wcielone!:-D
A że się odcyca... Każdy ma swoje pomysły na dietę, nie?:-D Widocznie uznał, że wystarczy;-)
Agamir piszesz "bez zmian", jak chłopaki?? Wywaliłaś ostatni dywan? A takie z owczej wełny nie są aby anty-alergiczne?
Czarna a na jaki wzrost masz gotowy kostium? Na bal w tym sezonie? :happy:

Czemu my wszystkie zdjęcia mamy na kompie m.... Muszę coś z tym zrobić.

Ale miałam dzisiaj sen. Śniło mi się, że mamy na dole w tym irlandzkim, hobbicim domku dwa dodatkowe pokoje i ich w ogóle nie widzieliśmy! Jak się obudziłam, to aż zaczęłam myśleć o układzie mieszkania i gdzie by miało być wejście do nich.:eek:

Jutro Trzech Króli! U nas obiad z przyjaciółmi, pieczony indyk z nadzieniem, pieczone ziemniaczki, deser... Mniam.
Miłego dnia:-)

helloooo
dziekuje dziewczyny za mile komplementy o moich smerfach :tak:

no kolejny dzien sie zaczal za zaczelam z dobrym humorem bo moja waga pokazala -500 wiec jestem happy :) moze do tego maja ujrze te 59kg

poza tym moja mala lobuziara chodzi do przedszkola baaardzo chetnie juz wieczorem kaze sobie przytakiwac ze jutro tez idzie do szkoly :tak:ciekawe co bedzie dzis kiedy weekend sie zaczyna :eek:
a ja pije teraz kawusie i czekam az mala wstanie razem z tatusiem bo sobie jeszcze spia :cool2:

evelajna ale mi ochoty narobilas na tego indyka :) milego wieczorku
czarna Ty to ale laska jestes wiesz z Nicola jak siostry normalnie
karola jak tam u ciebie sa wizje na prace??

Witajcie.
Już tydzień nowego roku - ależ leci. Ja przeziębiona, mężulo też i młody kaszle. Byłam u lekarza i osłuchowo czysty. To przez katar. Cóż syropki i siedzenie w domu - znów odpuszczamy przedszkole. Może w środę go puszczę.
Ten najbliższy tydzień zapowiada się dość ciężki - koniec semestru.
Ale niedługo ferie i może śnieg spanie aby dzieci miały chociaż trochę frajdy.

A tak poza tym, to dziś rozebrałam choinkę - opatrzyła się i sporo miejsca zajmowała - może na przyszły rok będzie mniejsza i żywa.

Ale się rozleniwiłam - na jutro zapowiedziałam sobie, że zrobię porządek w swojej garderobie i upłynnię rzeczy, w których nie chodzę już.
Może i małemu też sprawdzę - bo sporo ciuszków ostatnio dostał a i szybko rośnie.

magdziunia zdrówka dla was, ja też czekam na śnieg by Kamiś się nacieszyłagamir jak chłopakiania zazdroszcze aniołków, u mnie oba niejadki, a ja mam problem odwrotny, cycuś, cycuś i tylko cycuś inne jedzenie jest ble, a jak uda się wcisnąc to góra 60 kaszki, i 30-50 ml obiadkuevelajna ja raz skusiłam się na indyka i mi coś niewyszedł, po prostu jestem beztalencie w tej dziedzinieminisia śliczna rodzinkaczarna część zadań to dla M, teraz wogóle spasowałam ze stajni robbienia nawet przez ten nadgarstek, bo strasznie nap......., naderwałam ścięgno odwodziciela kciuka, a przynajmniej tak mi się wydaje, musze jakiegoś dobrego ortopede znaleść, bo od mikołajek daje mi w kośćkaka BB czarownicewłasnie wygrałam bitwe, ale wojna jeszcze przedemną- uśpiłam małego w łożeczku, karuzela, siiii, przytulanka, i smoczek któru u nas robi za gryzak- bo mały go gryzie. Mieliśmy gości i dziś, i przedwczoraj, więc troszke coś innego niż mój zwykły dzień swistaka. Powiedźcie mi czemu moje maleństwo w dzień śpi tylko łącznie 2-2,5 h??? Nawet w wóżku patrzy i nawija zamiast spać na spacerze, a ide z najedzonym, 3-4 h od wczesniejszej drzemki, jak nie w czasie jego pierwszej???????no i tylr spał, idu walczyc

a ja znow pochwale sie moja niunia :tak: 378880_2543865396222_1241365335_32413520_1212974745_n.jpg

Minisia - zdjęcia super z sylwestra...dzieciki chyba nieźle się bawiły !! wow! ambitny cel !! powodzenia!! żebyś zobaczyła swoją zakłądaną wagę jak najszybciej....chodzisz dalej na siłownię?? ja chodzę na razie raz w tygodniu ...
Kaka - hehe widzę, że ciotki z BB mają silny wpływ !! Ja natomiast odczuwam negatywny wpływ przedszkola :sorry2: Szymek zamiast mówić, coraz częściej krzyczy :sorry2: na dłuższą metę niedo zniesienia !! !! !!
Czarna - jakie WOW !! sama przecież masz trójeczkę, a u nas to jeszcze nic pewnego.... najbardziej to mnie przeraża końcówka ciąży i poród...brrrrr....
Evelajna - wow! to faktycznie długi macie czas pracy.... w takim wypadku to lepsza byłaby praca na niepełny etat...
Magdziunia - zdrówka... my mieliśmy dzisiaj rozebrać choinkę, ale nam się nie chciało :sorry2: to dopiero jest lenistwo....
Ppatqa - oj to u mnie z jedzeniem odwrotnie... Szymek co prawda chudzinka, ale pięknie je owoce (na kilogramy) i gotowane warzywa jak brokuły, fasolka, cukinia itd... zupy też ok, kasza, ryż, makaron lubi, gorzej z mięsem, a największy dramat ze śniadaniami....jajko lub parówka chętnie i chleb z masłem i dżemem...nic innego nie wchodzi w grę...no chyba, że musli czy jogurt...wędlina od razu zrzucana jest z kanapki, tak samo jak ser żółty czy biały... Adam natomiast ma straszny apetyt: jak tarte jabłko to od razu 2 średniej wielkości... jak zupka to cały słoiczek lub cała mała miseczka gotowanej, a na dobitke 150ml mleka z butli... inaczej jest marudzenie....po miseczce kaszki wrzask, że chce jeszcze.... A Aniołki to oni są do spania!! obaj pięknie zasypiają i ogólnie noc ok.... Adam faktycznie w dzień też jest aniołkiem, natomiast Szymek..... charakter to on ma.... uparty, zbuntowany, głośny.... ehhhh....dzisiaj mnie wykończyli....

A ja oglądam szkło kontaktowe, ale chyba zaraz wyłączę i pójdę spać..... wszyscy już śpią, chłopaki dziś już przed 20-tą padli, więc i jutro pewnie wcześniej wstaną...pogoda beznadziejna !! !! !!
Za miesiąc do pracy....ale mi żal wracać !! !! ale z jednej pensji nie damy rady wyżyć...choć znacznie ciężej mi wrócić, niż to było gdy był tylko Szymek...
Miłej nocki!!

reklama
A ja siedzę bardzo zadowolona - dziś byłam w kościele i przy okazji zostałam na koncert kolęd w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca ŚLĄSK. Jejku jak mi się bardzo podobało - piękne głosy chórzystów wywołały u mnie kręcenie się łez w oczach. Ach .... :-D

Poza tym zaczęłam porządki w ciuchach. Och skoro nie chodzi się w czymś 2 lata - to po co trzymać. Na bok sentymenty a szafę przewietrzyć trzeba. Przynajmniej pretekst będzie, aby kupić coś nowego :-p
Uwielbiam zakupy w bonprix. Zawsze trafiam w 10, a wcześniej myślałam, że tak bez mierzenia to ciężko.

Zaraz zmykam chyba spać, bo coś mnie oczy bolą.
Ale zastanawiam się czy nie wyskoczyć jutro do spożywczaka - bo chodzi za mną ciacho - "Cycki murzynki" :-p:-D
albo tiramisu.
No i jak tu sobie poradzić z takim wyzwaniem.

Do góry