reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc!
ja po kolejnej wizycie u poloznej.Okazalo sie ze mam zmieniony termin porodu na 25.09 ale mam nadzieje ze nie wyrzucicie mnie przez to z forum mam pazdziernikowych:)Ta babka powiedziala ze na ten termin na 3.10 mam nie patrzec tylko na ten nowy i go podawac.Posluchalam sobie bicia serduszka i troszke sie uspokoilam, teraz chyba jakos wytrzymam do 13.05 na usg.
Tak wiec okazalo sie ze jestem juz w 18 tyg ciazy, szkoda tylko ze nie czuje jeszcze ruchow.Jestem strasznie zmeczona, powiem Wam ze podziwial laski ktore pracuja cala ciaze, ja musze do ok 2 lipca i nie wiem czy dam rade.
Pozdrawiam.
Skad pomysł,że wyrzucimy! im więcej mam tym razniej! :)))))) a skad ta pomyłka w terminie porodu?

reklama
Agniesia25 słyszałam, że niktórym nawet kilka razy zmienia się termin porodu. oni to chyba oceniają na podstawie wielkosci płodu...może będzie duża dzidzia i tyle:)

Dorotka prosze Cie wrzuć na luz, nie ma sensu denerwować sie tym na co i tak nie masz wpływu. Wiem, ze to co napisze zabrzmi śmiesznie ale kiedy nie było pewne czy moja ciąza sie utrzyma to rozmawiałam z dzidzi. O tym jak bardzo ja kocham, co bedziemy robić gdy juz sie pojawi. Czesto sie przy tym poryczałam ale ostatecznie to przynosi taki wewn. spokój.

Ja odkad wiem ze jestem w ciazy mysle o dziecku 24 h na 24 h i nie potrafie o niczym innym myslec i o nic innego prosic Boga .Nawet czasem juz moje modlitwy
wydaja mi sie non stop takie same bo caly czas kilka razy dziennie prosze tylko
o dzidzie aby bylo oki .Czasem tez powiem dzidzi ze bardzo ja kocham i
umarlabym jakby sie jej cos stalo,ale to tez mowie do BOGA :tak:.
O 18,15 wychodze do gina pewnie sie opozni wiec nie wiem o ktorej wroce
ale napisze wieczorem jak tylko wroce 3 majcie kolo 19 kciuki .

A moj zly chumor to z tego ze musze isc niestety skontrolowac do gina bo niestety cos sie zdarzylo co nie powinno sie zdazyc ( mam na mysli te plamienia nocne).
Trzebabylo kase pozyczeyc a jej nigdy nie zaduzo a najgorsze to te nerwy i to ze
ja juz wiele razy plamilam i myslalam ze juz bedzie dobrze i ze juz sie to nie zdazy

Hej :tak:własnie wróciłam z podróży zrobiłam dzis 200km i jestem padnięta, ale było bardzo śmiesznie, fajnie sie jezdzi samej. z Mariuszem juz jest ok zadzwonił w nocy bo niemógł spac i mnie przepraszał:tak:pozdrawiam

Ewela, każdy z nas ma gorszy dzień, nawet nasi faceci. Dobrze, że juz się pogodziliscie. Widać bez Ciebie - nawet zrzędzącej jest mu źle:)

Andzia wklejałam też ta sukieneczke
Agniesia25 Wow ale z ciebie szczesciara ze juz we wrzesniu:)) Ale najważniejsze ze zdrowe
a kiedy sie urodzi samo zdecyduje.
Anula to ze rozmawiasz ze swoja dzidzia to bardzo naturalne i swiadczy o tym ze masz
instynkt i juz je pragniesz i kochasz.
Ewela a nie mówiłam. Jeszcze nie raz bedziecie się kłucić. Ja tam mówie ze czasem nawet
najlepszy zwiazek potrzebuje lekkiego wstrzasu.
Kaka jak tam egzamin????
natusiaMa I jak twój egzamin? Ciezko było????
Dorotka1234.... ??????????? czekamy

Ja ja dzis cały dzień na nogach. Aż mnie wsio boli. I jak zwykle poszłam na niby spacer i
wróciłam z butami bluzka i takie tam:))) Ale powiedziałam M ze to moje prezenty urodzinowe.
Co sie chłopak bedzie główkować co mi kupić.

Juz jestem gin zbadal mnie tylko na kozle i okazalo sie ze mam grzybice pochwy
wiec dobrze ze poszlam do niego :tak:.Ja juz niedawno na ciazowych klopocikach
pisalam Wam ze mam jasno zolte uplawy a dzis poprostu byly ciemniejsze .
Mam tabletki dopochwowe NYSTATYNA ( moze ktoras zna te tabletki ).
Usg nie robil bo chyba uznal ze jest oki a pozatym 3 dni temu bylam na usg
wiec wiecie co za duzo to niezdrowo .A ta grzybica w ciazy moze mi powracac:crazy:.

Mimo ze nie widzialam maluszka to i tak jestem spokoja bo przeciesz niedawno
mialam usg i nie krwawie wiec musi byc oki prawda ?????????

Dorotka - napisz koniecznie co Ci gin powiedzial! jestem pewna ze bedzie wszystko OK :-) !!

A oto mój profil na naszej klasie: Logowanie do nasza-klasa.pl

A mnie jutro badania krwi czekaja - bardzo ciekawa jestem wynikow!! i weekend wreszcie, a zapowiada sie slicna pogoda :-)

21:10, a mnie juz sennosc meczy....chyba pora do lozka, tym bardziej ze niestety ale okolo 6 musze wstac :-(

Ewela - dobrze ze sie dogadaliscie z chlopakiem !! zmiany nastrojow to normalne i Twoj chlopak bedzie musial to znosic jeszcze pare miesiecy ;-)

Slodkich snow :-)

Oj Dorotka, w tym samym czasie pisalysmy posta stad moje opoznienie. To dobrze ze w porzadku z maluchem, a grzybice szybko wyleczysz, tylko faktycznie bedziesz musiala uwazac zeby sie powtarzala...mialam kiedys Nystacyne i pomogla mi od razu.
Slodkich snow

reklama
Dorotka1234.. wszelki infekcje w ciazy sa bardzo czeste i niestety potrafia nawracać:crazy: ja miałam przy Niki. Ale ogólnie wiadomości jak najbardziej "pozytywne" bo z maluszkim nic sie nie dzieje:tak: i tak juz bedzie do konca

Ciekawe jak tam nasza ppatqa po wizycie? Ale tego dowiemy sie dopiero jutro:-:)-D

Do góry