reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A i jeszcze cos na poprawe humorku :-)
Autentyczny artykuł o Polsce w jednej z francuskich gazet :-)
"Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"

reklama
Dziewczyny błagam o rade co mam robic Antos nie je wcale rycazy noc stop puszczaja mi juz hamulce

Trzymaj się. Tak mi Was szkoda :-(

Gdzie Wy tą wiosnę widzicie?
U nas wieje dzisiaj tak, że zmarzłam bardziej niż przy -20 :wściekła/y:
Kasa się skończyła, wszyscy się spóźniają z zapłatą :wściekła/y:
I jestem taaaka gruuuba :angry:

czarna chciała bym inaczej o tą formę podbać, a nie z odkurzaczem i za młodym po domu
ewelajna trzyma
gosiu na którą???, to może tam odeśpisz
maksiowa trzyma kciuki
anula nasz pójdzie do przedszkola do którego chodziliśmy, ja i M
marma mój dzisiaj leci w twoja strone, ale niestety późno wróci, wiec ja zostałam z młodym w domku:-(
agamir zdrówka, młodego boli przez to daje ci w kości, może ciepły okład na ucho, o jakieś kropelki przeciwbólowe zapewne dajesz
martynka zdrówka
mirabelka może sama zrezygnuje

młody niedawno usnął, a ja pije redulla by nie usnąć. M pojechał do Wrocka bezemnie:-(, ale musze z młodym zostać. Czekam az na dole chłopaki skończą bo chce umyć podłogi bo siwoooooooooo. dziś na spacerek miałam obstawę, pies wyleciał, i stwierdził ze jednak nie :-)

Czesc dziewczyny!

Napisałam długiego posta i mi go wcięło! O matko! Postaram sie odtworzyć, otóz dzis pojechałam z Natalia do tego przedszkola znowu, bo pochmurno było, a ja postanowiłam ze bede tam jeździć jak brzydko na dworze, co by z dzieckiem sie samej w domu nie męczyćprzed telewizorem.

Dzis juz było lepiej z tym płaczem, tzn. przerwy były kiedy obserwowała dzieci i miejsce, akurat dzieci miały gimnastyke przy muzyce wiec było rozrywkowo. No i dzis dłużej posiedziałam tam sobie.
Próbuje metodą prób i błędów tu wstawic zdjecia i suwaczek, ale jestem w tych sprawach zielona wiec bądzcie cierpliwe, czy zdjecie to wstawia się z załacznika? Bo tak próbuje , zobaczymy czy sie wstawi.

AGAMIR zycze wytrwałości i żal mi twoich maluszków, moze zadzwon do pediatry i ci cos doradzi,a moze troche zupki strzykawką byćpróbowała podac Antosiowi.... nie wiem.
DOROTA gdzie sie podziewasz dzisiaj? Lubie czytaćtwoje posty! Mam nadzieje ze przeszło ci wczorajsze rozdrażnienie.
IMG_2277.jpg

Dzien doberek:-)
u nas wiosennie, zaliczylismy maly spacerek i od razu czlowiek lepiej sie czuje. U nas po jednodniowm nie marudzeniu, wszytsko wrocilo z podojna sila...ale co tam wytrzymamay;-)

Agamir kidys psalam ze Stas nie chce jesc, i nie robilam nic, podtykalam mu co chwile cos do jedzenia ale nic nie chcial...schudl bardzo ale jak nagle to niejedzenie przyszlo tak tez sobie poszlo. Antos twoj jest chory, bierze antybiotk a to chyba normalne ze przy antbioterapii dzieci maja jadlowstret, niech pije duzo tylko:tak:

Malena u ciebie nie ma wiosny bo jest u mnie:-p I co ty gadasz...jaka gruba...jestes 2 w 1;-) i korzstaj z przywilejow szamania wszystkiego na co masz tylko ochote...a slodycze jedz i za mnie;-)

Jej, dziękuję. Cieszę się, że Was rozbawić potrafię;-). To tak na dobry początek ciepłej wiosny.:-)
Ściskam teraz kciuki za Maksiową, ale poszła na luzie więc wierzę, że będzie ok.
Anula jak szef rozszerza biznes, to myślę, że praca będzie. A u nas żłobki/ przedszkola też 1200 za miesiąc. Tylko euro:eek:
Agamir ludzie, nie wiem co doradzić: dziewczyny pisały o przeciwbólowych, o zupce delikatnej, ale może przejedź się do jakiegoś laryngologa i faktycznie wypadałoby coś w tym uszku "dziabnąć" i spuścić ropę. Biedny Antoś i Maksio...
Mirabelka a jak chcesz przestać? Z dnia na dzień? Stopniowo?
Martynka czytałam to gdzieś. Bolesna prawda:-D
Malena
oooooo, Ty już faktycznie na mecie;-)
Patrycja no i obstawa pomogła:laugh2:
Małgorzatka śliczna Natusia! Wstawianie się udało więc wklej i swoją fotkę:tak:

Schabik się piecze, Tusina rozrabia, w tv lecą rozmowy w toku.
O dziewicach:eek:
O mężatkach dziewicach:eek::eek::eek:
Ewa to wie jakich emocji nam dostarczyć:-D

Maksiowa jak poszło??

Agamir ja bym próbowała cos dac przez sen....a może tak jak Magdasf mówi - przyjdzie czas i zawoła jeść.

Zdróweczka dla dzieciaczków i dużo cierpliwości dla mamuś.

Evelajna praca tak, tylko czy dla mnie. Już pare razy usłyszałam, ze to nie ich wina że mam chore dziecko. Jak usłyszeli że teraz znikne przed swiętami to kolejny foch. Muszę liczyć sie z tym, że jak wróce to będzie czekac na mnie wypowiedzenie. Trudno. Jak zawsze dam radę!!!! Takie rzeczy mnie nie złamią!!!!

Agamir która dobe on juz nie je???? Pije chociaż?

Malgorzato śliczna córeczka :-)
Malena Nikoś rośnie duuuuży żeby móc potem bronić siostrzyczki
Evela oby więcej takich dobrze płacących klientów

Moje dziecię niedawno zasnęło. Nie wiem skąd on ma tyle energii. Zajedxzie mnie te dziecko. Od wczoraj mamy gości więc wpadam tylko na chwilkę i wybaczcie ze wszystkim nie odpisuję, ale padam dziś na twarz. Jutro druga siostra K do nas przyjezdza wiec weeeknd mam gościowy. A w niedziele jade chyba do rodzicow na tydzień co by troszkę sobie odpocząć. Dobrej nocki.pa.

reklama
A i jeszcze cos na poprawe humorku :-)
Autentyczny artykuł o Polsce w jednej z francuskich gazet :-)
"Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"
dobry artykuł:-D:-D:-D
Czesc dziewczyny!

Napisałam długiego posta i mi go wcięło! O matko! Postaram sie odtworzyć, otóz dzis pojechałam z Natalia do tego przedszkola znowu, bo pochmurno było, a ja postanowiłam ze bede tam jeździć jak brzydko na dworze, co by z dzieckiem sie samej w domu nie męczyćprzed telewizorem.

Dzis juz było lepiej z tym płaczem, tzn. przerwy były kiedy obserwowała dzieci i miejsce, akurat dzieci miały gimnastyke przy muzyce wiec było rozrywkowo. No i dzis dłużej posiedziałam tam sobie.
Próbuje metodą prób i błędów tu wstawic zdjecia i suwaczek, ale jestem w tych sprawach zielona wiec bądzcie cierpliwe, czy zdjecie to wstawia się z załacznika? Bo tak próbuje , zobaczymy czy sie wstawi.

AGAMIR zycze wytrwałości i żal mi twoich maluszków, moze zadzwon do pediatry i ci cos doradzi,a moze troche zupki strzykawką byćpróbowała podac Antosiowi.... nie wiem.
DOROTA gdzie sie podziewasz dzisiaj? Lubie czytaćtwoje posty! Mam nadzieje ze przeszło ci wczorajsze rozdrażnienie.
Zobacz załącznik 209496
ale słodka niunia. I fajnie że dzisiejszy dzień w przeczkolu był ciut lepiej
Malgorzato śliczna córeczka :-)
Malena Nikoś rośnie duuuuży żeby móc potem bronić siostrzyczki
Evela oby więcej takich dobrze płacących klientów

Moje dziecię niedawno zasnęło. Nie wiem skąd on ma tyle energii. Zajedxzie mnie te dziecko. Od wczoraj mamy gości więc wpadam tylko na chwilkę i wybaczcie ze wszystkim nie odpisuję, ale padam dziś na twarz. Jutro druga siostra K do nas przyjezdza wiec weeeknd mam gościowy. A w niedziele jade chyba do rodzicow na tydzień co by troszkę sobie odpocząć. Dobrej nocki.pa.

kobieto gość się ile wlezie i odpoczywaj ile wlezie zbieraj siły na zjazd:-D:-D

Witam nocnie zaraz zmykam na filmik ale tradycyjnie musiałam tutaj wpaść:-p:-p
dzionek zabiegany najpierw wizyta ciężarnej koleżanki i co mnie zdziwiło na moje pytanie który to tydzień odp nie wiem 2? upssss
potem pojechałam do sis i czuje sie coraz lepiej nóżka sie ładnie goi. A po obiadku poszłam do kumpeli która tydzień temu urodziła córcie i normalnie ZAKOCHAŁAM SIĘ i chyba se wyciągne spirale:-D:-D:-D( nie no żart)
no to pa dziewuszki:rofl2:

Do góry