reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

zazdroszczę - z nami żadna mama z bb nie chce się spotkać

No to my sie zgłaszamy na ochotnika. na przyszły tydzien na Polu Mokotowskim. Bo teraz mały był chory więc nie mogłam. Ale już ok. Tak że jeśli ci pasuje to daj znać na priv to sie dogadamy:tak: Jeszcze przed twoim powrotem do pracy bo potem może nie być okazji

reklama
witam a ja się melduję siedze sama, maly śpi i ja też ide już spać bo wnocy czeka mnie pobudka jak M wróci

Potem odwiedziłam koleżanke w sklepie w którym pracuje. I oczywiscie wziełam sobie kilka ciuszków. Fajnie mamy z nią bo moge sobie wziac od niej ciuchy a potem czekamy jak są u niej przeceny o 70% i dopiero wtedy płacimy. I tak co sezon. W kolekcji jesień/zima wzieliśmy sobie ciuchów za ponad 1000zł w normalnych cenach a dopiero po kilku miesiącach jak wchodziła kolekcja wiosna/lato zapłaciliśmy ok 350zł. :tak:

pozazdrościć - taka to się urządzić potrafi :-p

Kate - zazdroszczę imprezki!! na pewno będzie fajnie!! ja czasem troszke winka to się napije...nie dużo oczywiście, ale pare łyczków, pół lampki to tak.. a 10 czerwca mamy wesele, zapowiada się świetna zabawa, conajmniej połowa mojej klasy z LO będzie i mam olbrzymią ochotę ciutkę więcej niż pół lampki się napić, ale jeszcze nie wiem jak tego dokonać... może po prostu nie karmić następnego dnia i wszystko wylać?? hmmm...oczywiście umiem się świetnie bawić bez picia (zreszta i tak od ponad roku tak się bawię), ale po prostu mam ochotę wypić pare toastów jak inni :cool2::cool2::cool2:

oj, a jak mi się chce piwa - tak wypić z 2-3, a nie spijać po łyczku od M. ;-);-);-)

No to my sie zgłaszamy na ochotnika. na przyszły tydzien na Polu Mokotowskim. Bo teraz mały był chory więc nie mogłam. Ale już ok. Tak że jeśli ci pasuje to daj znać na priv to sie dogadamy:tak: Jeszcze przed twoim powrotem do pracy bo potem może nie być okazji

super!!!!!!!!!!!! ale się cieszę, tylko koniecznie do środy, po potem pakowanie i WAKACJE!

WITAM CZWARTKOWO :-)
KATE Fajnie Ci sie wakacje szykuja :-)W srode jedziecie ?kiedy wracacie ?Wlasnie kiedy zaczynasz nowa prace ?
Ty to tylko wakacje lub imprezy hehehe Piatek juz jutro wiec juz zycze udanej imprezy :-)
MAMO MAKSA jejku jak fajnie z tymi ciuchami :-)
MALENA u mnie widzialam juz truskawki po 8 zl i chyba dzis sie skusze :-)

DZIEWCZYNY MOGE DAC OLIWCE CIUTKE TRUSKAWKI DO SPROBOWANIA ?????????????????

ANIAA weekend mieliscie udany :-)

U mnie noc MASAKRA :-)
OD 22 musialam wstawac do niej sama nie wiem ile razy Nie jestem w stanie tego policzyc Czasem co godzina a czasem czesciej :-(
Teraz Oliwka spi jeszcze ale niepewnie wiec postanowilam nie spac bo juz serio mam tej nocy dosc i napisac do was bo jak wstanie to sie nia zajme :-)
Kolo 11 idziemy spacerkiem na szczepienie

WITAM CZWARTKOWO :-)
KATE Fajnie Ci sie wakacje szykuja :-)W srode jedziecie ?kiedy wracacie ?Wlasnie kiedy zaczynasz nowa prace ?
Ty to tylko wakacje lub imprezy hehehe Piatek juz jutro wiec juz zycze udanej imprezy :-)
MAMO MAKSA jejku jak fajnie z tymi ciuchami :-)
MALENA u mnie widzialam juz truskawki po 8 zl i chyba dzis sie skusze :-)

DZIEWCZYNY MOGE DAC OLIWCE CIUTKE TRUSKAWKI DO SPROBOWANIA ?????????????????

ANIAA weekend mieliscie udany :-)

U mnie noc MASAKRA :-)
OD 22 musialam wstawac do niej sama nie wiem ile razy Nie jestem w stanie tego policzyc Czasem co godzina a czasem czesciej :-(
Teraz Oliwka spi jeszcze ale niepewnie wiec postanowilam nie spac bo juz serio mam tej nocy dosc i napisac do was bo jak wstanie to sie nia zajme :-)
Kolo 11 idziemy spacerkiem na szczepienie
Dorotka wiem co czujesz :-( Mój ostatnio tak źle śpi że szok.
moze ktos ma ochote na pamietnik?
Bebilon Bebilon / Konkurs „Najciekawsze Pamiętniki”

my prowadzimy podobny, ale w wersji ksiazkowej. fajna pamiatka, sama uwielbiam przegladac moj, ktory robila dla mnie mama: pierwzsze wloski, odbitki raczek i stopek, piersze wierszyki, zabawki...
polecam:tak:
Ja prowadzę taki album mojego dziecka.
U nas dzionek wczoraj był intensywny. odwiedziłam dziewczyny z pracy. dowiedziałam się że moja kierowniczka idzie na emeryture i nie wiem kogo zastane na jej miejscu jak wróci. Wszyscy byli zauroczeni maciejem. pogoda super. a po południu przyjechał do nas mój brat i tak dzionek zleciał.

Mama Maksa fajna sprawa z tą koleżanką, niezły interes :tak:
Anai ja mam też taki pamiętnik tylko nie zawsze pamiętam żeby pisać :zawstydzona/y: i potem wertuje BB (skarbnica wspomnień :cool2:) A tego maila z pamiętnikiem też dostałam, ale jeszcze nie zajrzałam
Dorota Bartek pił sok w którym były truskawki i nic mu nie było.
Powodzenia na szczepieniu.

U nas kolejny długi dzień się zapowiada, bo Bartek obudził się koło szóstej :baffled:, ale udało się jeszcze odroczyć ten przykry moment. Za to Martyna obudziła się o 7:30. chyba wstawimy jej brata dziś wieczorem zamiast w lipcu :-D
Rano padał deszcz, ale już się przejaśnia więc mam nadzieję że jak będziemy iść do przedszkola na imprę, to będzie ładnie.

Witam i ja czwartkowo.
Pogoda ładna i spacerek się szykuję.
Narazie siedzę i piję kawusię oraz zjadłam śniadanko.
Młody śpi już 20 minut.

Złapałam lenia strasznego.

Mamo Maksa super masz z tą koleżanką.

Dorotko co do truskaweczek ... hmmm ja bym się powstrzymała jeszcze troszkę.

Acha truskawki i u nas drogaśne, więc nie kupowałam ... a tak mi się chce bardzo.
Poczekam jeszcze do czerwca i wtedy sobie zakupię.
Usiądę i zjem całą łubiankę ;-):-D

Co do albumu dla dziecka to i my mamy - prowadzę go bardzo skrupulatnie.
Muszę teraz zapisać kiedy wyszedł pierwszy ząbek no i wypowiedziane słowo Mama :-D

Kate oj fajnie masz z tym wyjazdem.
Właściwie to należy się Tobie odpoczynek - nabierzesz sił przed nową pracą.
Co do pościeli to mnie ta druga też kojarzy się z pieluszkami flanelowymi ;-):-D

Ja nie mam takiego pamietnika i dalyscie mi swietny pomysl Dzis zobacze w sklepie moze uda mi sie cos takiego kupic ;-)
Fajna pamiatka bedzie kiedys dla Oli

Co do truskawek to jak nie zapomne to zapytam dzis na szczepieniu pediatry :tak:

Ja troche posprzatalam I nawet udalo mi sie zjesc sniadanie hehehehe:-D

Oliwka nawalila kupsko wiec lece ja przebrac i ZARAZ PIERWSZY RAZ BEDZIEMY JADLY
NESTLE SINLAC zobaczymy czy Oliwce zasmakuje Zjemy Ubieramy sie i idziemy spacerkiem na szczepienie

KASIU no to juz zycze udanej zabawy dla MARTYNKI :tak:

reklama
My dzis spacerowy dzień mieliśmy. poszliśmy do lekarza wózeczkiem. Potem odwiedziłam koleżanke w sklepie w którym pracuje. I oczywiscie wziełam sobie kilka ciuszków. Fajnie mamy z nią bo moge sobie wziac od niej ciuchy a potem czekamy jak są u niej przeceny o 70% i dopiero wtedy płacimy. I tak co sezon. W kolekcji jesień/zima wzieliśmy sobie ciuchów za ponad 1000zł w normalnych cenach a dopiero po kilku miesiącach jak wchodziła kolekcja wiosna/lato zapłaciliśmy ok 350zł. :tak:
Teraz oglądam YCD i lece spać. No chyba ze jeszcze coś w TV bedzie ciekawego:-p
jaaaa ale masz zajeb.... Kurde ale Ci zazdroszcze:-D:-D
Kate - zazdroszczę imprezki!! na pewno będzie fajnie!! ja czasem troszke winka to się napije...nie dużo oczywiście, ale pare łyczków, pół lampki to tak.. a 10 czerwca mamy wesele, zapowiada się świetna zabawa, conajmniej połowa mojej klasy z LO będzie i mam olbrzymią ochotę ciutkę więcej niż pół lampki się napić, ale jeszcze nie wiem jak tego dokonać... może po prostu nie karmić następnego dnia i wszystko wylać?? hmmm...oczywiście umiem się świetnie bawić bez picia (zreszta i tak od ponad roku tak się bawię), ale po prostu mam ochotę wypić pare toastów jak inni :cool2::cool2::cool2:
Znam dziewczyne która tak robiła jednego dnia sciagała aby dziecko miało na nastepny dzień i szła sie bawic a po imprezce sciagała i wylewała:tak: tak robiła przy dwójce dzieci i wsio jest OK.:-p
moze ktos ma ochote na pamietnik?
Bebilon Bebilon / Konkurs „Najciekawsze Pamiętniki”

my prowadzimy podobny, ale w wersji ksiazkowej. fajna pamiatka, sama uwielbiam przegladac moj, ktory robila dla mnie mama: pierwzsze wloski, odbitki raczek i stopek, piersze wierszyki, zabawki...
polecam:tak:
Tez dostałam ten pamietnik i zabieram sie za niego i zabrac sie nie moge:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a prowadzimy taki ksiazkowy:tak:

Kaka jak przemeblowanie????

witam
U nas remonty podwórkowe ida pełna parą a do tego wymieniaja jakies rury i nie mamy wody:sorry2: mały drzemie a jak wstanie to II sniadanko i myk na spacerek a przy okazji o poczte musze zahaczyc:cool2: Noc lepsza ale nie taka jak kiedys:-(
Spadam zupke gotowac;-)

Do góry