reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

A ja sie zdrzemnęłam z dziećmi prawie 1,5 h teraz chciałam zabrać sie za robotę ale mój smerf nie umie sam się bawić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój też nie umie bawić się sam, czasem jk ma dobry humorek to sam poleży ale do 10 min.

Ale od paru dni stał się marudny tylko na ręce bo inaczej jest płacz i tak dziś się mu poprzyglądałam i zobaczyłam obrzęk na dolnym dziąsełku, pokazałam M i też poczuł pod palcem wzgórek więc to chyba marudny na ząbki:-):rofl2:

reklama
Natusia no no kolejna dzidzi z zabkami :tak:
CZARNA dzis chyba taki dzien do spania Mnie sie dzis wiecznie spac chce.

Oliwia drzemke ma teraz ostatnia .Jak sie obudzi to zabawa kapanie i spanie Ja chyba po jej kapieli zaraz sie wlane w kimono a M ja bedzie usypila Bo jestem strasznie zmeczona Gripeksa juz wypilam jeszcze jedneo przed spaniem

Dziewczyny nic nie piszę bo jestem totalnie wykończona. Młody dziś przeszedł samego siebie. Jak wpadł w histerie o 13 to skończył o 15. Musiałam cały czas chodzić z nim na rękach nie mogłam nawet na chwile stanąć bo od razu ryk. Dostaje czopki i maści na zęby i nic nie działa a ja już normalnie dostaje na głowę i nie wiem co mam robić. Kręgosłup to mi już do d.. wchodzi. Może macie jakieś sposoby na te cholerne ząbki. Jeszcze jeden taki dzień i normalnie zwariuję. Przynajmniej w nocy w miarę śpi poza budzeniem na jedzenie. Sutki mam już totalnie pogryzione. Koszmar normalnie.

Dziś w nocy miałam koszmar. Śniło mi się że jestem w ciąży i że siedzę i wymiotuję a mały płacze a ja nie jestem w stanie do niego podejść. Jak się obudziłam to potem przez godzinę nie mogłam zasnąć i teraz normalnie się zastanawiam czy to aby nie proroczy sen, choć tabletki biorę. Normalnie mój M dostanie zakaz zbliżania się do mnie na odległość metra:-D

idę spać bo padam z nóg. przepraszam że nie odpisuje ale normalnie nie mam siły.

Majeczka gratulacje dla Rubenka!
Kaka oby patent z pieluszką zadziałał i super, że na to wpadłaś :tak:
Majeczka, Marma ale Was trafiło ;-) To rzeczywiście koszmary!
Dorota trzymaj się dzielnie. Fajnie, że ta opiekunka podpasowała :tak:
Magdziunia ja czytałam ten artykuł w "Dziecku" tylko nie pamiętam czy to mamy głosowały, bo jeśli tak jest w "prawdziwym życiu", to rzeczywiście fajnie.
Anna22 trzymaj się, może to ząbki (trzydniówka jest od 6 miesiąca życia)
Marma w "mamo to ja" kobieta o tantum verde mówiła, ale cholerka nie wiem czy u takich maluchów można, czy musi mieć pół roku. Może spróbuj paracetamol doraźnie.

My byliśmy dzisiaj na spacerku ponad godzinę, chociaż pogoda do bani, ale co tam. Jak już Martyna pytała o "papaj", to trzeba było się ruszyć.
A gulasz uratowany ziemniaczkami :happy:, zamiast kopytek. Przynajmniej mniej zachodu było.
Meble zamówione - będą w poniedziałek :rofl2: Jak mam przeżreć całą kasę, to chociaż dzieciaki na tym trochę skorzystają.

Dziewczyny zobaczcie gdzie warto pracować:

Tu warto pracować - poznajcie firmy przyjazne mamie

Bank Zachodni WBK S.A.

Bank obsługuje klientów indywidualnych i instytucje (prowadzenie kont, udzielanie kredytów). Zatrudnia 9600 osób, w tym 72 % to kobiety.

Każda mama otrzymuje dodatkowe trzy tygodnie płatnego urlopu macierzyńskiego (na urlopie macierzyńskim lub urlopie dodatkowym udzielanym przez bank jest teraz 77 pań). Firma wydaje też miesięcznik dla młodych mam. 2-3 tygodnie przed planowanym powrotem do pracy firma oferuje mamie spotkanie z przełożonym, aby ustalić najdogodniejszą formę powrotu do pracy. Po powrocie do pracy młodej mamie przysługuje okres adaptacji na zapoznanie się ze zmianami w procedurach i produktach. O ile tylko umożliwia to rodzaj stanowiska, może skorzystać z różnych form elastycznego czasu pracy. Osobom zatrudnionym jako sprzedawcy przysługuje miesiąc bez zadań sprzedażowych.

Colliers International Poland Sp z o.o.

Firma zajmuje się obsługą nieruchomości. Zatrudnia 121 osób, w tym 68 kobiet.

Każda mama otrzymuje dodatkowy miesiąc płatnego urlopu macierzyńskiego. Panowie dostają tydzień wolnego (przy pierwszym dziecku - dwa tygodnie). Po macierzyńskim możliwa jest praca w niepełnym wymiarze godzin lub praca w domu, jeżeli stanowisko na to pozwala. Firma oferuje dodatkowe 6 dni opieki nad dzieckiem w ciągu roku, do wykorzystania w nieprzewidzianych sytuacjach. Każdy dział decyduje, czy ma wprowadzony elastyczny czas pracy, czy wyznaczone konkretne godziny.

IKEA Retail Sp. z o.o.

Szwedzka firma specjalizująca się w produkcji mebli oraz artykułów dekoracyjnych i ich sprzedaży detalicznej. Zatrudnia około 2 tys. osób, z czego 55% to kobiety. W minionym roku 75 kobiet zostało mamami.

IKEA oferuje i matkom, i ojcom dodatkowy urlop po urodzeniu dziecka trwający 30 dni (dla pracowników zatrudnionych minimum 18 miesięcy). Sa też wyprawki dla dzieci i okazjonalnie - bony. Na wniosek pracownika można ustalić indywidualny czas pracy. Osoby pracujące w sklepie mają grafik, który bierze pod uwagę ich potrzeby rodzicielskie.

Wyróżnienia otrzymują:

Delfarma sp. z o.o.

Firma zajmuje się dystrybucją leków, wyrobów medycznych i kosmetyków. Zatrudnia 58 osób, w tym 35 kobiet.

Delfarma została wyróżniona za zatrudnienie młodej mamy z dwumiesięcznym dzieckiem. Firma oferuje możliwość pracy w domu w dowolnie wybranych godzinach oraz rozliczanie zadaniowe. Można z niemowlęciem uczestniczyć w zebraniach, nikt nie uskarża się na obecność dziecka.

Motorola Polska Electronics Sp. z o.o.

Znana z produkcji komórek, sprzętu nadawczo-odbiorczego oraz infrastruktury dla telefonii komórkowej. Zatrudnia 934 osób, w tym 128 kobiet. Firma zapewnia opiekę medyczną kobietom w ciąży i połogu oraz opłaca wymagane w ciąży badania lekarskie. Ojcowie z okazji narodzin dziecka mają trzy dodatkowe dni wolne od pracy. Na czas urlopu macierzyńskiego można zatrzymać laptopa i komórkę. Firma oferuje elastyczny czas pracy oraz możliwość pracy w domu. Organizuje się Dzień Dziecka, mikołajki, wyjścia do teatru.

UPC Polska Sp. z o. o.

Polska filia firmy Liberty Global, dostawca telewizji kablowej, Internetu i usług telefonicznych. Zatrudnia około 1100 osób, w tym 49 % to kobiety. 1/3 kobiet w trakcie zatrudnienia w UPC urodziła jedno dziecko, a 8% - więcej niż jedno.

Firma oferuje pracownicom w ciąży bezpłatną opiekę medyczną, które obejmuje wizyty lekarskie i badania. Każdy pracownik, który zostaje rodzicem, otrzymuje 1000 zł. Dzieci pracowników dostają upominki z okazji Dnia Dziecka, a w lecie organizowane są rodzinne pikniki.

No taaa pomarzyc mozna...a u nas wszystko tną: 13stki, bony itp.:crazy:

Mała zasypia a ja jakos zmęczona jestem:sorry2:

magdziunia. Evelajna. czarna79. kasia, blond_20. agamir - dziękuję Kochane
dorotko -szybkiego powrotu do zdrowia.
natusiaMa - lada moment, a coś się przebije..;-)

Marma - My smarowaliśmy bobodentem, przywiozłam go sobie z PL, bo Duny niczego przeciwbólowego na dziąsełka nie używają.. :szok: Niestety maść ta (w naszym wypadku) w ogóle się nie spisuje..:baffled: Zamówiłam sobie teraz baby orajel. Czytałam o nim bdb opinie, więc mam nadzieje, że trochę Młodej ulży..

Majka teraz drzemie, ale jak zając na miedzy.. :-( Gorączka spadła do 37,5'C po podaniu czopka. Zobaczymy co sie z tego rozwinie..

M w drugim pokoju.
Od południa ze sobą nie rozmawiamy..

No to sie zaczynają ząbki u nas na całego, biedne dzieciaczki.

Anna ja też mam bobodent. trudno stwierdzić czy pomaga. Trzymajcie się!

A o moje miasto...rzuca Wam sie coś w oczy??

Załączniki

• l2.jpg
    l2.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry