reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

No tak. Ja chyba trzecią zmianę otworzę dzisiaj - Tuśka nie do życia:no: Ryczy i ryczy, temp. nie ma. Może ząbek?

Marma, gratulacje dla Kacperka za pierwszego ząbka!
Moli, no chyba nie zdzierżyłabym i sama walnęła. Co za debil! Nie dziwne, że się trzęsłaś ze złości...

Vanilia i Dorotka trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i badania. Brr, przez co te nasze pociechy muszą przejść.

Dobranoc (może się uda?)

reklama
Uch... Kobietki, ledwo ogarnęłam te wszystkie posty.. ;-).
Co do zamieszania z watkami, to bardzo mi przykro, że tyle niepowołanych osób miało do nich dostęp.. :-(Całe szczęście Czarna w miarę szybko zareagowała i wszystkie tajemnice są już bezpieczne ;-).

Dorotko - Co do @, to u mnie jest dokładnie tak samo.. :zawstydzona/y:Leje się ze mnie hektolitrami,a po porodzie to już w ogóle.. :szok::-(. Sama bym sobie z chęcią pampersa ubrała :tak::-D:-D:-D.

Malena - Przykro mi z powodu kłótni z Tatą.. :-(.
Rodzice często próbują narzucić nam swoje zdanie i swoją wolę.. :no:. Cieszę się, że się postawiłaś.. To Twoje chrzciny i Tata prędzej czy później będzie musiał zaakceptować fakt, że nie jesteś już małą dziewczynką i sama o sobie decydujesz.. Nosek do góry..;-)

U nas dzień zleciał niemiłosiernie szybko.. Dziwie się sobie, że jestem w stanie patrzeć w monitor.. :szok:. Dobrze, że trzymam laptopa przy łóżku.. ;-)
Jutro też jedziemy na zakupy :tak:, więc znów pół dnia będzie na boku ;-).
Wiecej nie dam rady póki co napisać, bo paaaaadam na twarz.. :tak:

Miłej nocki Kochane.

A mi się wydaje ze już są zamknięte nasze wątki. załozyłam inne konto i ich nawet nie widac:sorry2: No chyba z e ja tylko widzę ze zamknięte:confused:
Dziewczyny sprawcie jeszcze raz;-)

CZARNA ja wogole nie mam nadal tych watkow :-(

MALENA wspolczuje klotni z ojcem Ale ja tez mam taki jezor Jestesmy w koncu dorosle Jak bedziemy potrzebowaly pomocy lub oponi w jakiejs sprawie to powiemy hihih.
No nie wiem jak to sie sprawdza czy bylabys w ciazy teraz skoto @ nie masz Rzeczywiscie nie bedziesz wiecznie robila testow Choc ja bym pewnie na twoim miejscu robila np co tydzien z rana test :tak:
MOLI tak napisalam go ale narazie jszcze czekam Ja potrzebuje czasu ale jak tak dalej bedzie jak teraz to dojde predzej niz mysle do tego sadu

U nas Oliwia zasnela wczoraj kolo 20,30
Ja wczoraj bardzo malo spalam Przejeta bylam tymi chrzcinami i tym szpitalem I jak wczoraj padlam o 20 to M sam wykapal mala ,nakarmil i uspal A ja juz smacznie spalam :tak:Pobutka byla o 1,30 o 4 i po 6 zaczela kwekac wiec wzielam ja do siebie do lozka i narazie jeszcze spi Dziewczyny niunia musi byc na czczo do tego badanie Jadla o 4 rano NIe wiem jak ja z nia glodna wytrzymam:no:Chyba przed wyjsciem dam jej troszeczke herbatki Musze bo mi jej i siebie zal
Zaraz ja budze i leimy na badania Ja cala w stresie 3 majcie kciuki aby bardzo nie cierpiala choc pewnie bez placzu sie nie obejdzie :-(

Witam z rana.
Mrozek jest ale piękne niebieskie niebo i słoneczko także spacerek dziś będzie.

Dorotko moje kciuki zaciśnięte.

Zaraz lecę zobaczyć czy wątek zamknięty widać dla wszystkich czy nie.

Nio zauważyłyście mnie :-)
Malena ja miałam ten laktator i NIE POLECAM poszukaj opini o nim nie są pochlebne:no: ja po 21 wysłałam meza na dyzur do apteki bo mój laktator nie nadawał sie do moich piersi!!Pani w aptece powiedziala ze to czesty problem z Aventem nie do kazdej kobiety sie dopasowuje!
Marma jeju Twoje słoneczko ma już ząbka!!:-DSUPER GRATULACJE!!
Jakiejs mamusi maluszek juz tez ma?

Hej BLOND napisz mi jak to sie robi z tym Y i Z bo mnie juz kre zalewa!!pisalas cos o ctrl i alt ja wciskam i nic!!!!!!

Moja niunia usnela przed 8 i spi do teraz co jest dziwne bo powinna a 21 pic pewnie pobudka o 4 albo lepiej hihi ale ja po 4 wstaje do pracy:baffled:
DOBRANOC

Dzięki minisia.Ale ja akurat używam cały czas Aventa i jestem z niego bardzo zadowolona. No i wszytskie butelki mam z Aventa.
Do tej pory mialam pożyczony od szwagierki, ale ona lada chwila urodzi i muszę sobie włąsny sprawić. Na allegro jest tego w cholerę :tak:
Ale jak któraś z Was ma, to wolę Wam dać zarobić ;-)

CZARNA ja wogole nie mam nadal tych watkow :-(

MALENA wspolczuje klotni z ojcem Ale ja tez mam taki jezor Jestesmy w koncu dorosle Jak bedziemy potrzebowaly pomocy lub oponi w jakiejs sprawie to powiemy hihih.
No nie wiem jak to sie sprawdza czy bylabys w ciazy teraz skoto @ nie masz Rzeczywiscie nie bedziesz wiecznie robila testow Choc ja bym pewnie na twoim miejscu robila np co tydzien z rana test :tak:
MOLI tak napisalam go ale narazie jszcze czekam Ja potrzebuje czasu ale jak tak dalej bedzie jak teraz to dojde predzej niz mysle do tego sadu

U nas Oliwia zasnela wczoraj kolo 20,30
Ja wczoraj bardzo malo spalam Przejeta bylam tymi chrzcinami i tym szpitalem I jak wczoraj padlam o 20 to M sam wykapal mala ,nakarmil i uspal A ja juz smacznie spalam :tak:Pobutka byla o 1,30 o 4 i po 6 zaczela kwekac wiec wzielam ja do siebie do lozka i narazie jeszcze spi Dziewczyny niunia musi byc na czczo do tego badanie Jadla o 4 rano NIe wiem jak ja z nia glodna wytrzymam:no:Chyba przed wyjsciem dam jej troszeczke herbatki Musze bo mi jej i siebie zal
Zaraz ja budze i leimy na badania Ja cala w stresie 3 majcie kciuki aby bardzo nie cierpiala choc pewnie bez placzu sie nie obejdzie :-(

Trzymam mocno kciuki za Oliwkę!

Witam
Minisia alt i shift;-)
Dorotko trzymam kciuki!!!
Magda moj taki maly a tez nie mam pojecia skad on bierze sily na gadkio 5 rano:no:dzisiaj sie tak obudzil i do 6 sobie gadal , a ze mamuska go olala to zasnal i spal jeszcze do 7.
teraz maly cwaniaczek lezy w bujaczku i ma czkawke:baffled:wiec pewnie zaraz sie wscieknie i bedzie placz...
mnie dzisiaj cos wzielo od rana na gyrosa...chyba dzisiaj bede robic....:tak:

witam się z rana mały uż drugą noc z rzędu budzi nas w nocy mega kupą, dziś była o 4:(,cyc i spał do 8 jeszcze. Ja nie wiem czy wybęde na miasto na spacer bo wczoraj znowu mi się obudził i po godzinie jazdy ryk.

Cześć Mamusie! My juz po ostatnim szczepieniu- następne dopiero w wieku 12 miesi ecy (hurra!!!). Dobrze, ze tym razem M pojechał ze mną- 3 igły to nie byle co... Adaś troszkę sie spłakał, no ale dobrze, ze to juz za nami. Wczoraj wieczorem walczyłam jeszcze ze smoczkiem- dziurka za mała była na kleik więc ja przerobiłam... raz jeden i drugi, aż w końcu przegiełam i wyszło takie dziurzysko, ze hej! No nie powiem- od razu zaczęło lepiej leciec- tylko większoćsna prześcieradło a nie do buźki!!! Koniec końcow wróciłam do smoxzka TT nr2... Ale nocka za to ok- tylko 2 pobudki na jedzonko- o 1:00 i o 5:00 :) Teraz mały leży obok mnie w moim łóżku i z zapamiętamiem maltretuje tetrówkę.DOROTA- trzymamy kciuki za Oliwkę! Musi być dobrze. MOLI- dzieki za info o tych nakładkach silikonowych do dziąsełek, przy okazji kupie cos takiego. A co do tego kolegi- przynajmniej wiesz, kogo więcej nie zapraszać. Ja sama nie jestem fanką bezstresowego wychowania, ale uderzyc dziecko za nic? I to w główkę!! zauważyłam, że odkąd urodził się Adas jestem o wiele wrazliwsza na los maluszków... ciekawe skąd się to bierze? Wczoraj np. nie dałam rady obejrzec filmu do końca, bo żal mi było dzieciaczka (Tsotsi na Polsacie) mimo że powtarzałam sobie w duchu- to tylko film, to tylko film... Strasznie silny ten instynkt macierzyński :) Miłego dnia!!

Jestem i ja - powinnam spać jeszcze, ale obudził mnie listonosz. Mari śpi.

MALENA – będzie ok., zobaczysz, że się szybko pogodzicie; tez się zastanawiam nad laktatorem Aventu, tylko koleżanka ma mi pożyczyć wypróbować lub dać
DOROTKA – oj widać, ze taka impreza może wykończyć i trzymam kciuki za badania!
MAGDA – tylko się cieszyć, ze Zosia taka energiczna
BLOND – ten Twój Rafałem to będzie niezłe ziółko coś czuję….

A my już druga noc z rzędu częste pobudki - koło 1.00, potem rano chyba z dwa razy i to nie na cyca, bo ona tak często nie je. Moze chciała się przytulić tylko. Ale ja zmęczona...

Jem śniadanko i piorę, pewnie koło południa spacerek (ostatnio to jesyne miejsce, gdzie śpi trochę w ciągu dnia).

reklama
CZesc dziewczyny witam wtorkowo. U nas noc koszmarna chyba na Tolka tak działa pełnia padam z nog. Teraz poszedł spaci ja sie chyba kimne na gdzinke jesli nie wstanie.
zycze miłego dzionka
DOROCIU powodzenia z mała.

Do góry