reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

witam się i ja sobota zleciala nim się obejżaliśmy, maly grzecznie śpi, ale po 11 obudze go na karmienie jak do tej pory sam się nie obudzi, u nas generalne porzadki prawie skończone, telewizor wisi na miejscu, ja padam. choinka przesumeła się na jutro, za oknem wichura. My na chrzest rosół, poledwica, karkówka pieczone i roladki, surówki ziemniaki, a potem bigos gołąbki skrzydełka po diabelsku, sałatke, i ciasta
juz mi jezorek ucieka na takie pysznosci. Moj maly tez spiocha i tez go bede budzic o 23 na jedzonko:-p

Pisałam do blizniakowej.
Maluchy maja skaze białkowa i jedza smierdzace mleko:rofl2:jest jej ciezko bo jest sama. Ale jakos sobie radzi. Pozdrawia

A to te kalendarze co robiłam

http://g.imageshack.us/img253/dsc05181qc8.jpg/1/

reklama
No moja koleżanka, która rodziła w maju i była na forum mam kwietniowych też narzekała na jakąś laskę, która jak się okazało wcale nie była w ciąży, ale mocno się udzielała przez 8 m-cy... niezła panna... pewnie, że zawsze można ściemnić przez net... kto Cię sprawdzi... tylko po co??? może niektórych to podnieca, takie "wymyślone życie"...

Nie mogę uwierzyć, że już Święta zaraz... Czy wybieracie się w jakieś dłuższe trasy z Waszymi maluszkami??? My robimy wypad do Lublina.

Kate - nie wiem po co.. może niektórzy prowadzą takie drugie wyimaginowane życie??
Asia - i jak wymiana dysku??
Ppatqa - wow!! ale jedzonko!! a kiedy macie chrzciny??
Czarna - super to zdjecie!!
Pati, Czarna - podziwiam Was,że budzicie Wasze dzieciaki na jedzenie... ja to jak Szymek śpi to szczęśliwa nie ruszam go wcale, żeby się przypadkiem nie obudził... on coś w ogóle nie przepada za spaniem.,..a już na penwo nie za spaniem w swoim łóżeczku... aż nie mogę uwierzyć, że przez 1-wsze 2-3 tygodnie leżał grzecznie w łóżeczku i sam zasypiał...

Dziewczyny czytałyscie JĘZYK NIEMOWLĄT?? ja jestem w trakcie... właściwie na początku... Proponuje tam taki "prosty plan"... 3 godziny na zmianę w kolejności: jedzenie, "aktywność", spanie.... tak co ok 3 godziny... no i żeby nie usopiać niemowląt przy cycu... próbowałam to wdrożyć w życie dzisiaj cały dzień, ale ogólnie porażka... po pierwsze Szymek najlepiej zasypia przy cycu... jego schemat z reguły wygląda tak: cyc, aktywność, cyc, drzemka i tak w kółko... (czasem pomija co którąś drzemkę) i za cholere nie mogę mu tego zmienić.... Zasnął dopiero pare minut temu.

Pozatym OK wszystko... Chrzciny w 2-gi dzień świąt ... pogoda do dupy, ale na sacerki itak chodzimy (przynajmniej po spacerze Młody dłużej śpi (nie zawsze).

W czwartek byłam na wigilii firmowej.... miałam wpaść tylko na chwilkę, ale byliśmy w sumie od ok 15:30 do 19:30... głośno było bardzo, a Mały spał słodko i nawet nie mruknął...raz tylko krzyknął, ale dostał jedzonko i znów był spokoj... czemu on tak w dmu nie śpi ??

Ciekawe jak tam Dorotka..dobrze,że chociaż Oliwka jest blisko niej ...

Słodkich snów i udanej niedzieli!!

Dziewczyny czytałyscie JĘZYK NIEMOWLĄT?? ja jestem w trakcie... właściwie na początku... Proponuje tam taki "prosty plan"... 3 godziny na zmianę w kolejności: jedzenie, "aktywność", spanie.... tak co ok 3 godziny... no i żeby nie usopiać niemowląt przy cycu... próbowałam to wdrożyć w życie dzisiaj cały dzień, ale ogólnie porażka... po pierwsze Szymek najlepiej zasypia przy cycu... jego schemat z reguły wygląda tak: cyc, aktywność, cyc, drzemka i tak w kółko... (czasem pomija co którąś drzemkę) i za cholere nie mogę mu tego zmienić.... Zasnął dopiero pare minut temu.

zachęciłaś mnie i właśnie sobie zamówiłam... bo czasem nie rozumiem mojego dziecka :-) żartuję, już wiem, kiedy płacze z powodu kupy, a kiedy bo chce pomarudzić...

dobrej nocy

Mam tą książkę i ... chyba zacznę ją czytać ;-) bo leży na półce hehehe.

Dorotko dużo zdrówka dla Oliwii - biedulka.

Czarna kalendarze bardzo fajne - naprawdę super sprawa.

Minisiu ja też chciałam zrobić taką kartkę tańczącą i coś mi ze zdjęciem nie wchodzi - zmiejszam go i zmniejszam, męczę się od kilku dni i jak już gotowe to zamiast całej buzi wychodzi kawałek nosa :wściekła/y: ... dałam sobie spokój heh.

Dziewczyny skoro już niedługo święta to ja chciałabym złożyć życzenia dla Was i Waszych rodzin.

Najwspanialszych chwil - ciepłych i rodzinnych,
pełnych wiary i miłości.
Bez trosk i kłótni ... tylko w radości.
Niech Jezus narodzony otuli was nadzieją.
Niech spełnią się marzenia - te duże i te maleńkie.
A Nowy Rok obrodzi w obfitości.
Magdalena z rodzinką.

Ja zbytnio nie będę miała czasu na zaglądanie przed świętami ... pieczenie, smażenie, gotowanie .... zresztą jak każda z Was.
Ale w święta napewno zajrzę.

reklama
Dzien dobry mamuski.
Aska wlasnie mialam pisac ze napewno ta Natalie mialas na mysli bo ona napewno byla nie halo:tak:
Madzia dzieki za zyczonka a kartke mi sie udało za pierwszym razem i nie wiem czemu masz kłopoty:confused:
Czarna kalendarze pierwsza klasa!!

Do góry