reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

No i dzwonilam do jednego szpitala w Katowicach i szczerze to juz bym tam jechala Ja jakos wole jechac tam gdzie nikogo nie znam itp niz jak wiem ze w moim szpitalu chciali mi usunac Oliwie bez ponownego zbadania i wiem ze u mnie jest totalna olewka nawet jak sie jest 2 tygodnie po TP wiem co mowie bo lezalam juz tam wiele razy i sie naogladalam :-(

Babka bardzo mila Porod rodzinny bezplatny u nas 120 zl :-(
Jest izba przyjec poloznicza ( u nas ogolne i aby zbadac musza cie przyjac )
Tam na izbie zrobia USG i ktg i zadecyduja czy podlaczaja kroplowke czy jeszcze czekaja chwile.Po tez izbie moge jechac do domu jak chce ale mowila ze jak sie jest PO TP to lepiej zostac.Moge przyjechac o kazdej poze mnie zbadaja i moge zadecydowac czy chce lezec czy nie .Nie musze miec skierowania Nie zapytalam jak tam z ciuszkami dla malej Ale jeszcze moge zapytac :-)
Jak ogladalam na necie zdejcia to bardzo ladnie tam jest :-)
Co o tym myslicie Jezszcze zadzwonie do innych szpitali :-)

reklama
Dorotka działa od samego rana;-)

KAKA jak wczoraj zobaczylam u nas ten odzial to mi slabo bylo :wściekła/y:
A co zle ze szukam czegos innego Szczerze to juz wam dawno pisalam ze nie chce rodzic u nas ale dla latwizny odwiedzin itp chcialam rodzic u nas ale nie wiem czy to jest dobra motywacja

to jest strona ich tych z katowic nie umiem inaczej w kleic ale jak macie ochote to wejdzcie sobie na ta strone

Odział położniczo - noworodkowy z salą porodową. Odział ginekologii. Szpital L. Rydygiera

Dorcia. Ja poszłam do mojego szpitala bo za bardzo wyboru nie miałam. To największy szpital w okolicy i sobie mogą z ludźmi robic co chcą. Jak jeszcze kiedys będę w ciaży to napewno rozejrzę sie za innym szpitalem. Tylko deprechy sie przez nich nabawiłam i wszystko sie o kasę rozbijało.

No Dorotka - może coś fajnego uda Ci się wynaleźć! Ważne, żebyś jechała do szpitala z pozytywnym nastawieniem, a jeśli coś Ci nie pasuje to może rzeczywiście się jeszcze porozglądaj! No i czas szybciej mija... My wybraliśmy szpital najbliżej domu, ale kilka koleżanek tam rodziło, więc jakoś obaw nie mam (chociaż te, co tam nie rodziły nastawiały mnie negatywnie).

Ja miałam nadzieję, że dziś pośpię dłużej, ale niestety... Wczoraj pobolało do 21.00 i koniec, w nocy też już bez żadnych bóli. Oczywiście już tak się wkręcam, że przy każdym wstawaniu do łazienki sprawdzam, czy przypadkiem wody nie odeszły haha... a przecież bym poczuła :-) Jutro rano idę do mojego gina - już się nie mogę doczekać...

Hehe.. Dorotka, widzę że działasz ostro !!!!
Kurcze... Majeczka i Asia już w szpitalach :-) pewnie za niedługo dotrą do nas wieści, że już mają Maluchów przy sobie...ale im dobrze....
A u mnie kolejna noc przespana... z przerwami na siku....i głupimi myślami przed zaśnięciem... Kolejna noc bez odejścia wód i bez ani jednego skurczu.... już nie mówię o właściwych skurczach, ale tych przepowiadających...
Babcia w szpitalu, nie za dobrze z nią... ma potworne bóle brzucha, że nie może siedzieć... lekarze nie wiedzą co jej jest, jak na razie badania (USG i krwi) nic nie wykazały, musi mieć zrobioną sondę (zapomniałam jak to się nazywa...taka rurka w żółądku), ale na to musi poczekać do czwartku, bo wcześniej jest kolejka... ehhh... odechciewa mi się rodzić w tym szpitalu..... Dziadek w innym szpitalu po operacji....
Cała rodzinka sądziła, że w październiku tylko ja trafię do szpitala na porodówkę, a tu i babcia i dziadek tam są, a ja?? no cóż...Szymek chyba się nie wybiera.....

Ehhh...i co by tu robić dzisiaj ???? chyba zupę krem z brokułów sobie zrobię, bo chodzi coś za mną ....

Miłego dnia dziewczyny!!

Kate - "kremowa zupa z porów" ?? z porów, ziemniaków i łodygi selera naciowego ?? Taki przepis znalazłam w książce?? Ooo.. może i faktycznie taką zrobię, bo jeszcze jej nie jadłam... Drugi dzień z Pascalem może być !! Wczoraj była Pascalowa zapiekanka ryżowa z pieczarkami, tez dobra.

reklama
Do góry