reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witajcie - ja żyję, ale jakoś leniwa jestem do napisania.
A dziś szczególnie bo pogoda do .... :baffled:
Mały śpi a ja zastanawiam się co zrobię na obiadek.
No i myśłę o tym cieście drożdżowym - nie powinno zaszkodzić.
W szpitalu mówiono, że kupnych ciast się wystrzegać, czekolady.
A tak jak w domku się zrobi to oki.

Ależ chciałabym pójść już z małym na spacerek - muszę zacząć werandowanie bo w poniedziałek pierwsza wizyta u pediatry.
Troszkę szybko, ale tak nas pani zapisała.

Magda oj to współczuję - ja też nie lubię jak ktoś na siłę mówi mi co mam robić i jak :wściekła/y:

Asiu no tak przeterminowałaś się, ale już tylko godzinki do porodu - zobaczysz.

Majka mnie też się wydaję, że to już te skurcze.
Jak już złapie to nie puści aż do wyskoczenia dzidzi ;-)

Malena to się załatwiłaś - odpocznij sobie kochana.

reklama
j tam jestem dumna z mojego przeterminowania:tak:co prawda jednodniowego ale zawsze;-)bo wszycy mi mowili ze nie donoze:-pno ale jak mnie tak fazerowali lekami to nic dziwnego ze nie rodze:-D:tak:ale mi to nie przeszkadza bo jak sobie pomysle ze w nast czwartek mam miec wywolanie jesli nic nie bedzie to mnie trzesie ze to juz...
no a ja wrocilam z KTG.tym razem skurczyk jeden byl tylko 55%, i go nie czulam wogole, za to czulam te 30% jako lekkie twardnienie.my tu chyba kiazke napiszemy o naszych domyslach i analizach wszystkiego co sie w ciazy dzieje:-D
tetno znowu sie trzymalo kolo 160 ale tylko 4 razy skoczylo do 190 po czym spadalo do 130:baffled::nerd:i wracalo do 160 znowu i tak pare minut sie tzrymalo.ale pytalam co to znaczy i mowil mi lekarz ze nic sie nie dzieje, a polozna ze norma do 160 ale pieknie rozciagniete(hmmm co to znaczy???) wiec nie ma sie czym martwic.no i ze mam ie nie martwic bo wtedy to zacznie dopiero skakac:tak:

MALENA to sie zalatwilas Ja wczoraj tez zrobilam jak dla mnie MARATON ale mnie nic nie ma poza brzuchem ale u mnie i bez chodzenia tak jest :crazy:
CZARNA duzo zdrowka zycze:tak:
MAJECZKO moze to wcale nie przepowiadajace sa Moze jeszcze przyjda dzis tak ze sie skoncza na porodowce :tak:
MAGDA jak tak opisalas swoja tesciowa to juz sobie wyobrazilam ze jak ona bylaby u was pod twoja nieobecnosc to jeszcze by ci pewnie w szafkach dla dzidzi pozmieniala :angry::angry::angry:Tak jak Czarna pisze ze najlepiej jak jako facet twoj Jacek zawiezie Zosie w poniedzialek i tyle A jak sie tesciowa bedzie rzucala to niech On jej powie ze wy tak chcecie i juz POWODZENIA :tak:

Ja bylam z M w sklepie i od razu mielismy spacer Nawet pies sobie pospacerowal hihi i caly jest teraz mokry Ja gotuje sobie warzywka na patelnie :tak:
Musze jeszcze pozamiatac podlogi bo myc mi sie ich nie chce :-p
U myje w sobote hehehe.Moj M dzis przez ta pogode tez nie ma nastroju zabardzo choc u nas przestalo padac i sie rozjasnia :szok::szok::szok:
Moja Oliwia rusza sie ale bardzo malo ale najwazniejsze ze sie wogole rusza Raz sie tak bardzo przeciagnie a pozniej to juz takie drobne ruchy i jakis czas spokoj
Zagadalam dzis M ze moznaby nasza coreczke nazwac

OLIVIA zamiast OLIWIA ale on woli OLIWIA :tak:

Asia hehe to jestes chyba pierwsza która sie cieszy z faktu ze juz po terminie:)))

Magdasf jezeli chodzi o nagosc to fakt przed Laura jakos niechowamy sie i mała tez nam potrafi towarzyszyc w łazience w czasie kąpieli itp Ale przy Niki juz od kilku dobrych lat nieprzebiore się. Jakoś tak niezabardzo. Tymbardzeij ze mam jakis tam uraz przez moja matkę która nigdy niekryła sie swoimi "wdziękami" lata w samym staniku albo podkoszulce bezstanika:baffled: A nam wszytkim to przeszkadza. Ona wie o tym ale mówi ze jest u siebie i tak lubi:sorry2:

Dorotka mi tez bardziej Oliwia niz Olivia;-)

Majeczko jak skurczyki????

Ja juz po spacerku. Obiadek sie gotuje zaraz musze pranko powiesic i zabrac sie za prasowanie przy jakims dobrym filmie:-p

Własnie wyszła ode mnie połozna.

Mówiła, że Hanusia rośnie jak na drożdżach:-D pochwaliła, że dziecko zadbane. Powiedziała, że z tym moim przeziebieniem nie powinno być tak źle skoro karmię piersią Hanię. Jednak spacerować jeszcze nie możemy.

reklama
Kaka - no to super, że wizyta położnej udana!
Dorotka - mi się też bardziej podoba Oliwia...
Czarna - to miłego prasowanka...ja też się za niedługo za prasowanie zabiorę... na razie dalej kuchnię sprzątam, jeszcze obiad muszę ugotować i prasowanko....
Asia - no to wieści dobre po KTG !!
Moja koleżanka dzisiaj w nocy urodziła.... wczoraj z nią rozmawiałam i obie narzekałyśmy że nie mamy żadnych objawów, po czym urodziła w nocy.... całość od 22 do 1 w nocy.... tez chciałabym mieć takiego ekspresa....

Do góry