reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Boziu Dorotka normalnie tak mi ciebie zal

Dobrze ze te drugie wyszło OK ze wogóle je powtórzyli:tak:

A mojego M nadal nie:sorry2: a jutro rankiem znów wyjezdza:-:)-:)-( sie nawet nim nie naciesze nie mowiac o dzieciach:-(
Rozumiem doskonale :-:)-:)-:)tak::tak::tak: A kiedy wraca?
Witajcie!!!
Widze ze pazdziernikoweczki bardzo uparte i zadne malenstwo nie chce sie urodzic przed czasem.;-)
Ja juz jestem taka zla, to czekanie mnie dobija...Wiem ze to moze glupie co pisze, ale jakos durna nastawilam sie ze urodze w 38 no gora w 39 tyg a tu du...
Jak dla mnie to czekanie jest bez sensu.Moja mama jest u mnie do 5 pazdz. i chcialabym by jak najwiecej czasu spedzila z mala no i przy okazji mi pomogla...
Wczoraj nawet namowilam meza na baraszkowanie, ale nic nie pomoglo...Ja juz nie wiem...
U nas też nie sprawdziły się metody łóżkowe i miałam wywolywany poród. Ale podobno skutecznie jest wypic dwie-trzy lyzki oleju rycynowego... Albo metoda dla wytrwalych i bardzo uważnych Mam/Tatusiow, masowanie brodawek (można połączyć z m. łóżkową :-p:laugh2:)

reklama
Ahh, nareszcie weszłam w 9 miesiąc, hurra! :-)
wanilia79 gratuluję 9-tego miesiąca, teraz to Ci już z górki pójdzie:-)
dorotka współczuję Ci tego popołudnia, normalnie brak mi słów do Twojego M:rofl2: On chyba dalej nie rozumie co może stracić:baffled: A już nie mówiąc o mamie, która nie rozumie ile Cię kosztowało zrobienie tego leczo w takiej zaawansowanej ciąży:sorry2:
czarna79 nie lubię jak nagle mój M ma zmianę planów w pracy, bo człowiek nie może sam później niczego zaplanować.Ale u mnie tak często się dzieje:sorry2:
wesolutkaaa dobrze że to drugie ekg wyszło dobrze.
ppatqa odpoczywaj sobie. A jak tam Twoje przeziębienie?
Agniesia25 no to już coraz bliżej...Ale niestety to nie od nas zależy kiedy dzidziusie zechcą wychodzić.:confused:
A ja całe popołudnie w domu. Posprzątałam w kuchni w półkach, wyprasowałam pościel, zrobiłam sałatkę i pizze upiekłam ale nie mam na nią już ochoty. M niedługo wróci do domu, to może się skusi...Ja wcinam zimne parówki, i zagryzam cukierkami:rofl2: Teraz czas na TV i lekturę BB. Miłego wieczorka:-)

Witam sie i ja wieczorowo:baffled:cos mnie brzuch pobolewal,ale przeszlo:-Dcisnienie dalej wysokie.Zaraz ide spaciu,bo oczy same sie zamykaja.
dorota wspolczuje!Twoj M faktycznie nic nie rozumie,tylko ciebie deberwuje swoim dzieciecym zachowaniem.:wściekła/y:
Czarna ja to jak mam cos zaplanowane to musze wykonac,bo jak nie wyjdzie to pozniej podminowana chodze na caly swiat:-D
wanilia gratuluje 9miesiaca:rofl2:
wesolutka dobrze,ze powtorzyli i wszystko ok:happy:
Agnieszka na dniach pewnie zacznie sie cos dziac,trzeba cierpliwosci.Ja tez chcialabym znac ten magiczny dzien:-p:-)
Antuanet widze,ze dzis pracowity dzien mialas,ale pizze to bym zjadla

Agniesia, Ty nam tu kolejkę wstrzymujesz, zasuwaj na porodówkę ;-);-)

Dorocia, ja już tego Twojego M nie komentuje!:wściekła/y:

A ja musiałam dywan zapierać, bo pofarbował :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:, teraz zmykam spać, bo mały nasuwa mnie gdzie popadnie, a mi oczy z orbit wyłażą.

Dobranoc

Nie no gapa ze mnie na 102 - Wiolu gratulacje z okazji wejścia w ostatni miesiąc ciąży.

Naprawdę jakaś gapa jestem - dziś zachciało mi się cukiereczków kamyczków i jak je sięgałam, to rozsypałam całą paczkę po podłodze :baffled::wściekła/y: .... zbierałam je godzinkę buuuuuuu.

Ech dzień jakiś taki do ... upss idę spać papa i dobrej nocy.
Jutro napewno będzie lepiej i ciesze się że necik chodzi.

Wiolka- gratuluję 9 miesiąca
Dorota, jutro będzie lepszy dzień a Twoja mama to przegięła
Agniesia, jeszcze mama zdąży się dzidzią nacieszyć:tak:
Madzia to już chyba straciłas ochotę na cukierki jak musiałaś je zbierać:tak:
Antuanet- fajny zestaw na kolację:-D
Minisia cierpliwości do córy, nauczy się pięknie pisać, ;-)

My już przed telewizorkiem, mała śpi, a drugie maleństwo buszuje na całego , tak się rozpycha na wszystkie strony, że aż czasem zaboli:-D

wanilia, gratulacje ostatniej krateczki:-)
agniesia25, rozumiem cie doskonale, jak już teraz moge i chce- to cisza. A łużkowe sposoby też nie pomagają:no:
mirabelka, ja po ślubie w Gdańsku, w okolicach Auchan'a:-) a rodziłam w Koperniku, bo bałam sie Zaspy. Same jakieś makabryczne opowieści słyszałam.
dorota, przykro mi że masz ciągle jakieś kłopoty. Nie wiem co Ci doradzić, bo wyobrażam sobie, że ciężko jest zachować dystans, żeby nie szargać nerwów, żyjąc w takich warunkach a nie innych i w takim otoczeniu a nie innym ale może spróbuj choć czasem zrbić coś sama dla siebie, żeby przy tym wszystkim nie zwariować a z czasem, wierze, że los ci dobrem odpłaci:happy:
minisia, tobie cierpliwości życze przy tej nauce; mnie to czeka za 2 lata bo u nas 4-latki ida do szkoły, ciekawe jak to będzie ale szczerze, to nie moge sie doczekać; wogóle, nie kge sie doczekać jak będe miała nastolatki w domu:-D:-p
a do gusi, to ja chętnie wpadne na naleśnika:-) od miesiąca za mną łażą naleśniki i placki ziemniaczane- placki były wczoraj (oj, porażka tarcie:dry:) a jutro jestem (znowu) cały dzień sama to zrobię naleśniczki dla siebie i Laurusi. Najchętniej z twarogiem ale polski sklep za daleko, nie zajde na nogach, wiec dżem będzie musiał wystarczyć. Mm..ale mam język do podłogi już....

dobra, mykam kobietki, dobrej OWOCNEJ nocki:-):-)

reklama
Halooooo czy wsie na porodówkach dziś:confused::confused::confused::confused::-D

Nie wierze ze ja dzis pierwsza:laugh2::laugh2::laugh2:
M z ranca jechał w delegacje wiec od 5 juz nie spie, ale za to mam chatke juz ogarnieta wiec chwila na bb bo lada moment Lalunia wstanie wiec trza bedzie sniadanko zrobic itp;-)

Hmmmm a moze dzis pojawi sie pierwszy nasz maluszek???

Do góry