reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

MINISIA cierpoliwosci zycze;-)
CZARNA tys jest swietna jak tylko przed kompem masz LB ;-)normalnie cie podziwiam:tak:
MAGDASF jak nie masz na nic ochoty to nie rob nic bo po co sie zmuszac:tak:

Ja odebralam wyniki i mocz raczej jest ok
A krew czyli moja hemoglobina z ktora mialam od zawsze problem przed ciaza i zelazo wiec
hemoglobina norma od 12-17 a ja mam 12,2 jupiiiii
Zelazo norma 40-145 a ja mam 133
wiec jest pieknie :-D:-D:-D
Wlasnie poklocilam sie z mama ostro i sie poplakalam ale to moje hormonki i mama tez ma nastroje bo przekwita wiec sobie wyobrazcie :crazy:
Ja dzis robilam 2 godziny leczo za ktore moglabym sie dac pocoac normalnie tak starsznie je uwielbiam i nameczylam sie aby to wsio pokroic Plecy mnie przy tym bolaly brzuch mi twardnial ale dalam rade i zrobilam.W miedzy czasie jas wrocil z jakimis dwoma kolegami ktorzy wpadli do niego na kawe .Ja skonczylam leczo i poszlam odebrac wyniki a w miedzy czasie przyszla moja mama i poczestowala tych chlopow moim ukochanym leczem A ja nawet nie sprobowalam i sie wkurzylam bo juz widzialam ze 3/4 lecza nie ma i cos tam powiedzial w zlosci Ale zaczelam jesc a w garze zpstalo leczo dla M a ja tak strasznie je lubie ze zawsze jak je mam to jem je kilka razy dziennie :tak:A do tego mama jakies 2 dni temu powiedziala mi abym zmienila jej obroz na stole i ja to zrobilam dzis( chocby ona nie mogla sobie tego zrobic:baffled:) i jak przyszla jesc swoja porcje lecza to ochrzandolila mnie ze berzydki obruz dalam to ja sie zaczelam rzucac ze mogla sobie sama dac a nie mnie sie czepiac bo skad ja moglam wiedziec ze jej sie to nie spodoba i zaczelysmy sie klocic Mama nie zjadla swojej porcji lecza i wywalila go troche na ziemie i wrzeszczala abym sie udlawila.Ale jak ja ostatnio chcialam obiadem poczestowac moich gosci to sie nie zgodzila i sie rzucala ale ja nie mam prawa sie zdenerwowac jak ona obcych ludzi czestuje moim ukochanym leczem Wiem ze moze to smieszne ale mi ulzylo jak wam to napisalam

reklama
Dziewczyny ale wy tego produkujecie a ja przez mojego neta nie moge byc caly czas z wami :crazy:
SYLWCIA FAJNIE ze znasz juz date CC sie nie przejmuj najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa A juz za tydzien bedzie sz tulic swoje dziecko :tak:

Ale narobilyscie mi smaka na nalesniki.Co do kolejek w sklepach to wole sie nie wypowiadac bo to przechodzi wszelkie granice :baffled:Mnie tez sie zdarzylo ze facet z calym wozkiem zakupow wepchal mi sie w kolejke gdzie ja mialam 3 rzeczy:baffled:
BLOND ja tez strasznie mlodo wygladam normalnie na 17 i babki i wogole wszyscy na mnie patrza jakbym byla jakas zdzira ktora wpadla i biedna musi teraz urodzic hehehe
A czasem to mam ich sie ochote zapytac czy ciezarnej nie widzieli bo ci starszy ludzie to nie maja skrupolow i tak perfidnie sie gapia :baffled:

A ja mam jakies dzis glupie przeczucia co do mojego M w jakim stanie on wroci do domu:baffled: ale zobaczymy moze moje przeczucie sie nie spelni
MINISIA powodzenie u gina :tak:

Hej dziewczyny !! i ja się wreszcie mogę dzisiaj z Wami przywitać :-) cały dzień miałam gości, rano poszłam do apteki i po zakupki na śniadanko, na które załapała sie moja siostra, bo jak przyjechyała rano, tak dopiero wyjechała :-) ale fajnie, bo za niedługo wyjedzie na dłuzej na studia, później dojechała mama, a jeszcze`później babcia ;-) więc ogólnie dzień z rodzinką, same baby ;-)

a teraz leżę sobie grzecznie na łóżku, na lewym boku, a komputer obok na...stolnicy. (wynalazek mojego M, żeby mi się w łóżku nie nagrzewał...) no i prawą reką piszę do Was - nie za wygodnie, ale da się ...

Ogólnie to staram się odpoczywać dzisiaj, bo niestety muszę uważać i powinnam głównie leżeć ... no ale cóż ... wczoraj pojechałam do BB odebrać wózek (jest super!!), a jak już tam byłam to zaczęłam łazić po sklepach i wróciliśmy z powrotem chyba po 5 godzinach :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale za to kupiłam śliczne ogrodniczki Szymusiowi :-) ma prawie same śpioszki, body i pajacyki, więc tym razem dostał fajne ogrodniczki :-) (nie ma dużo ciuszków, ale na początek wystarczy, a coś czuję, że w święta Bożego Narodzenia dostanie całą masę ciuszków, bo nie dość że będą jego wszyscy dziadkowie i babcie, to jeszcze 2 prababcie, pradziadek i ciotki (moja siostra i M siostra ;-);-);-))

Dorotka...nie dziwie się, że zła jesteś o leczo..też bym była zła jakbym się tyle napracowała (w tym stanie ciężej się gotuje), a obce chłopy by zjadły !!:wściekła/y:

Ohhh..dziewczyny, ale mi robicie smaki na te naleśniki !!!! a my dzisiaj ryż mamy i duszona wieprzowinkę... ale za to mama z siostrą zmoże knedle nam przywiozą, bo robią z jakiegoś nowego przepisu (ze śliwkami i serem).

ojej !! nie mówcie o nauce pisania !!nie wiem czy będę miała do tego cierpliwość !!

Powiem Wam, że wczoraj doszłam do wniosku, że ciąża powinna być na plecach... człowiek jak zakłada ciężki plecak to zakłada go na plecy a nie na brzuch, gdyż plecy są bardziej przystosowane do ciężarów..a ponadto wtedy nie byloby takich problemów ze schylaniem się, ubieraniem butów, goleniem...jedynie co to nie mozna by sie było wygodnie oprzeć w fotelu ...

Asia - ale na jakąś jędzę trafiłaś u tego lekarza!! też bym nie przepuściła tej starszej babki... niektórym starszym ludziom wydaje się, że im wszystko wolno...

Przytyłam tylko 8 kg wiec pewnie wychodzac ze szpitala bede wazyc jak przed ciaza
No Kochana tylko pozazdrościć. :tak::tak:

Dorotko...Takie rzeczy to tylko w Erze....:sorry2:sami to w kolko powtarzaja nie?:-p
Wanilia a Ty ciagle ten budyn:tak:pewnie jeszcze waniliowy:-p
.
:-D:-D:-D Blond, Ty to mnie rozwalasz :-D:-D

coś mam problem z tym moim nieszczęsnym chorobowym. Był u mnie lekarz i miał się dowiadywać w zusie ale jeszcze nic nie wiem.
Obawiam się że będę musiała wybrać już macieżyńskie jeżeli nic nie wymyśli.:wściekła/y:
Natusia mam nadzieję, że jednak dostaniesz to chorobowe, szkoda macierzyńskiego. :crazy:
Mniam leczo :-D ja zrobię w przyszłym tygodniu.

Asiu ja też bym przepuściła tą dziewczynę a tym starszym babkom powiedziałabym do słuchu coś.
Ja nie wiem jak tak można - nie dość że cały czas okupują przychodnie to jeszcze bezczelnie mówi, że czasu nie ma.
Qrcze zapomniał wół jak cielęciem był.
Szkoda nerwów na takie babska :wściekła/y:
No nareszcie doszła decyzja z ZUS-u o przyznaniu zasiłku rehabilit. - juuuuupiiiiiiiiiiiiiii.
Dostałam do 1 listopada, ale z porodem nie mam zamiaru tak długo czekać - góra do 25.10 :-p:-D
Madziu ale z Ciebie kuchara, podziwiam Cię, ja jestem mistrzynią w szybkich daniach, bo nie lubie stać przy garach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Fajnie, że już masz decyzję, nareszcie!!!!!

co do spirytusu to polozna mowila na sr zeby normalny ze sklepu kupic i rozcienczyc i wziac do szpitala troszke zeby w ukryciu przed pielegniarkami tez dodatkowo przecierac:tak:a w domu to mowi ze jak dlugo sie nie bedzie chcialo goic to nawet 100% ale tylko patyczkiem na tej granicy odciecia, bo inaczej popalimy brzuch dfziecku i bedzie placz.

Blond no właśnie, taki czysty spiryt to nie będzie dzidzi szczypało?????

Zaraz zawału dostane moja córka cwiczy male "e" no masakra zaraz dziure zrobi w cwiczeniach tyle razy poprawia!!!!!nie mam nerwow - chyba wyjde .......

Ja bym nie mogla byc nauczycielka!!!

Minisia, ja też nie, nerwus ze mnie okropny, porozrywałabym tych dzieciaków :baffled::rofl2:

Witam i ja,
dopiero się obrobiłam, meble już prawie na swoim miejscu, tylko jednej szafki nie ma kto powiesić, wszystko już powtykane do środka, nawet rzeczy dzidziusiowe, poprane i popakowane w torebki foliowe, żeby nie przeszły tym zapachem nowych mebli :tak:. Nawet dywan wprałam, ale za to teraz mam pietra czy nie przesadziłam z robotą. Niby do tej pory nic mnie nie bolało (albo nie czułam ;-)), ale za to teraz już tylko LB.

Buziaki :-):-):-)

Dorotka delikatnei powiedziawszy normalnie chyba bym udusiła Twoja mame stara a głupia. Kurde czy ona niewidziała ile Cie to kosztowała pracy?????? Normalnie szok ja wiem ze chciała byc miła ale nie czyimś kosztem.

Aniaa odpoczywaj odpoczywaj.

A ja czekam na M bo mamy do tego banku isc a go nadal nie ma!!!!!! a Bank do 18:crazy:

Ewela zawsze to lepiej jak sie samej nie siedzi
Sylwcia to trzymam kciuki za was
kaka czy ci się właczył syndrom wicia gniazda
sylwia w marketach mozna podejść do punktu obsługi klienta i tam też kasują, zazdroszcze tego kominka
Kasia fajna niespodzianka,
Marma szczyt chamstwa
czarna zrobiłam pierwsze sprzatanie w tym tygodniu, a to juz czwartek, już koty latały. A ty przypadkiem zwonic nie miałaś
dorotko ja się z moja cały cas kłuce, bo ja lubie porzadek, a ona jest bałaganiarą i sciemnia ze sprzata, np. wyciąga odkurzacz przed 14, o 14 jest obiad i przychodzi M i ojciec z pracy, ale nie odkurza byle ściema była, podobnie jest z mopem, nawet jak ja rano posprzatam, a teraz jak ja mam leżący tydzien to koty latają, a ja teraz pierdziele i sprzatam tylko u nas, kuchnie i łazienke, bo w salonie nie siedzimy, bo mamy swój.
dorotko, blond ja też młodo wygladam, a przynajmiej tak mi się wydaje, a siostra M jak była w ciazy, 28 lat usłyszala ze dzieci mają dzieci, a jak przyszedł do nich facet ze spółdzielni liczniki spisać to usłyszała czy może poprosic kogos z dorosłych
Aniaaa ładny maraton po sklepach
wanilia gratuluje 9

Wy mi tu tylko apetyt robicie, a potem ja wcinam. my na obiedzie bylismy u teściów kopytek cd. Na SR zwiedziliśmy porodówke, wrażenia jako takie, ladnie czysto, odmalowane ale ciasno. W boksach tylko łózko, jedynie ten do rodzinnych wyglada jako tako jest piłka i sako, a tak to nic z udogodnień. Potem była w pracy i poplotkowałam, M w tym czasie zrobił zakupy. Teraz siedze przed kompem

Wanilia gratuluje 9 miesiaca!!!:tak:to brzmi dumnie:tak:
a z tym spitytem to polozna mowila ze mamy tym mocnym smarowac tylko z tym miejscu odciecia wiez podobno dziecko zniesie, ale mowila ze ta setka wtedy jak dlugo odpasc nie chce tzn . po 2 tygodniach, bo mowi ze teraz dzieci przez to ze mamusie tak o siebie dbaja i lykaja witaminki itp maja grube pepowiny i trzeba bardziej z nimi walczyc(i ze teraz to polowa powyzej 4 kg wazy:tak:)ale mowi ze to plusy bo dziecko takie lepiej ssie i wogole juz takie duze fajne od razu.
Dorotko ja tez Ci sie nie dziwie....ja mam tak samo z gyrosem....duuuzo roboty i stania i krojenia i kocham to nad zycie i jem 5 razy dziennie, a jak mi to ktos podkradnie to mnie szlag trafia od razu:-(tym bardziej ze jakims obcym facetom.tyle pracy Twojej....przykro mi dorotko bo wiem ze to moze z rownowagi w moment wyprowadzic.
Aniaaa rzeczywiscie na Boze Narodzenie to akurat bedzie ten moment na ciuszki 3-6:tak:to rodzinka bedzie miala co kupowac:tak:a z ta stolnica to dobre:tak::tak::tak:fajnie macie ze laptopy macie, bo ja kompa swojego do lozka nie zaniose:rofl2:
przed chwila ogladalam Rozmowy w toku . byly o tym jak wygladac sexy po ciazy i troszke sie przestraszylam ze to moze rzeczywiscie tak strasznie trudno wrocic do formy pozniej.kobiety wygladaly fatalnie.120 w pasie 9 miesiecy po porodzie a wczesciej plaski brzuch?:szok:zart jakis czy co?i one niby cwicza ...chyba naprawde tylko niby. bo jedna co miala problem z piersiami to akurat miala plaski brzuch i mowila ze biegala i robila brzuszki i sie dalo...chyba tak zle nie bedzie nie?...:confused:

Wanilia gratuluje 9 miesiaca!!!:tak:to brzmi dumnie:tak:
a z tym spitytem to polozna mowila ze mamy tym mocnym smarowac tylko z tym miejscu odciecia wiez podobno dziecko zniesie, ale mowila ze ta setka wtedy jak dlugo odpasc nie chce tzn . po 2 tygodniach, bo mowi ze teraz dzieci przez to ze mamusie tak o siebie dbaja i lykaja witaminki itp maja grube pepowiny i trzeba bardziej z nimi walczyc(i ze teraz to polowa powyzej 4 kg wazy:tak:)ale mowi ze to plusy bo dziecko takie lepiej ssie i wogole juz takie duze fajne od razu.
Dorotko ja tez Ci sie nie dziwie....ja mam tak samo z gyrosem....duuuzo roboty i stania i krojenia i kocham to nad zycie i jem 5 razy dziennie, a jak mi to ktos podkradnie to mnie szlag trafia od razu:-(tym bardziej ze jakims obcym facetom.tyle pracy Twojej....przykro mi dorotko bo wiem ze to moze z rownowagi w moment wyprowadzic.
Aniaaa rzeczywiscie na Boze Narodzenie to akurat bedzie ten moment na ciuszki 3-6:tak:to rodzinka bedzie miala co kupowac:tak:a z ta stolnica to dobre:tak::tak::tak:fajnie macie ze laptopy macie, bo ja kompa swojego do lozka nie zaniose:rofl2:
przed chwila ogladalam Rozmowy w toku . byly o tym jak wygladac sexy po ciazy i troszke sie przestraszylam ze to moze rzeczywiscie tak strasznie trudno wrocic do formy pozniej.kobiety wygladaly fatalnie.120 w pasie 9 miesiecy po porodzie a wczesciej plaski brzuch?:szok:zart jakis czy co?i one niby cwicza ...chyba naprawde tylko niby. bo jedna co miala problem z piersiami to akurat miala plaski brzuch i mowila ze biegala i robila brzuszki i sie dalo...chyba tak zle nie bedzie nie?...:confused:

Blond jasne, że źle nie będzie, pod warunkiem, że same się nie będziemy oszukiwały. Np. moja teciowa mówi, że nie wie skąd jest gruba, skoro tak mało je. Ale o godzinie 22.00 potrafi wierd..... laskę kiełbasy z chlebkiem. Ocywiście tak. żeby nikt nie widział. Tylko co z tego jak ma du....jak szafa.
Ale jej du..jej problem :laugh2::laugh2:

Odnośnie spirytu to faktycznie muszę zakupić,skoro tak położna mówi, najwyżej jak nie do pępka to do czego innego zużyję ;-):-p:-p:-p.

reklama
Ppatqa ale ja wlasnie zwolniłam normalnie nie pamietak kiedy tyle czasu spedziłam siedzac w domku:-D:-D:-D a to co robie w domku to bardzoooo powoliiiiiii żółw jest chyba szybszy:-p:-p

No i nici z wypadu do Banku. Dzwonie do M gdzie on a tu słysze" mamy awarie dzis niejedziemy" normalnie nóż mi sie otworzył w kieszeni. Czy tak trudno zadzwonic i powiedziec ????????? A nie ja sie wyszykowałam mała tez aby M nie musiał czekac a to ZONK. Ja ja tego nie lubie:crazy:

Do góry