reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Parwowirus b19

A które laboratorium pokazuje taki wynik? Możesz wstawić jakieś zdjęcie norm? I podkreślam jeszcze raz, najpierw rośnie igm a dopiero później igg, które u autorki pytania jest wysokie.
Ogólny poziom immunoglobulin bez kontaktu z patogenem to właśnie około 1,5. One są w organiźmie cały czas. Uaktywniają się w momencie gdy pojawia się wirus.
Najpewniej będzie skonsultować wyniki z lekarzem.
Diagnostyka🤷🏻‍♀️

Załączniki

• IMG_3831.jpeg
    IMG_3831.jpeg
    306,1 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Lekarz kazał powtórzyć wyniki ponieważ wychodzi na to że i to i to mam dodatnie .

Załączniki

• Screenshot_20240524-113659.png
    Screenshot_20240524-113659.png
    54,6 KB · Wyświetleń: 83
Bylam niedawno w podobnej sytuacji. Lekarz powiedział, że niezwykłe rzadko Darzą się, że wirus zagraża płodowi. Dodał, że od ponad 30 lat pracy tylko 2 razy widzial dziecko zarażone parwowirusem A kobiet q ciazy zakażonych bardzo wiele. Wiec nie martw się na zapas, zapewne wszystko będzie do rzeczy. Znam ten stres, ale mój lekarz bardzo mjie uspokoil. I kolejna badania u mojego dziecka również to potwierdzaja

Bylam niedawno w podobnej sytuacji. Lekarz powiedział, że niezwykłe rzadko Darzą się, że wirus zagraża płodowi. Dodał, że od ponad 30 lat pracy tylko 2 razy widzial dziecko zarażone parwowirusem A kobiet q ciazy zakażonych bardzo wiele. Wiec nie martw się na zapas, zapewne wszystko będzie do rzeczy. Znam ten stres, ale mój lekarz bardzo mjie uspokoil. I kolejna badania u mojego dziecka również to potwierdzaja
A jakie miałaś wyniki ? I jak często usg robione ?

Przeciwciała igg i igm i wyszło ze mam świeże zakażenie tyle że stężenie przeciwciała nie było wysokie. Potem mialam usg u lekarza zwykle 2 razy i usg połówkowe. Lekarz nie stwierdzil nieprawidłowości. Powiedział że nie ma miesiąca zeby nie było ciężarnej z parwowirusem A zakażenie płodu widzial 2x w zyciu

reklama
Przeciwciała igg i igm i wyszło ze mam świeże zakażenie tyle że stężenie przeciwciała nie było wysokie. Potem mialam usg u lekarza zwykle 2 razy i usg połówkowe. Lekarz nie stwierdzil nieprawidłowości. Powiedział że nie ma miesiąca zeby nie było ciężarnej z parwowirusem A zakażenie płodu widzial 2x w zyciu
Moja siostra która tez jest w ciąży miała że mną kontakt, jej gin powiedziala, że skoro nie ma objawow toze zEby nawet jierobila badania przeciwciał. Miała pozniej usg I trymestr i również z dzieckiem wszystko ok

Do góry