reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

hej, dzwoniłam do Bociana i tak ... rozmowa mega miła rozmawiałam z Panią wytłumaczyłam problem i ona przełączyła mnie do innej Pani która zajmuje się rządówką, powiedziała że najważniejsze pieniądze są można przyjeżdżać, między 2-5 dc , wziąźć wszystkie dokumenty z poprzedniej kliniki, ubezpieczenie obojga i lekarz zakwalifikuje jeśli będzie wszystko ok, kolejek nie ma wszystko idzie na bieżąco :tak:a teraz najważniejsze, umówiłam się wstępnie na 12.02 na 9:00 :-)pisze wstępnie bo nie wiem dokładnie kiedy mi @ wyjdzie, ale Pani mówiła że nie ma problemu żeby wizyte przesunąć, cieszę się, ale jednocześnie boję nie wiem czego, czy ktoś chętny jechać ze mną jest ? kawał drogi ale żeby tylko owocny był :tak:

reklama
nuna mi wczoraj dr M mówił że jak nam się śpieszy to żeby szukać w Polsce (gdzieś dalej) więc sądzę że nie będzie nam robił jakiś wyrzutów , a ja nie chcę brać wszystkich dokumentów i palić mosty za sobą, powiem w rejestracji że chcę tylko xero, dziewczyny zdecydowałam się na taki krok bo do lipca nie będę czekała, to jest mnóstwo czasu, do lipca chcę spróbować w Bocianie

Anula to szybciutko ale tak wcześnie :) to trzeba koło 2 w nocy wyjechać. A do kogo się zarejestrowałaś? Jedziesz samochodem z mężem czy sama bo może bym namówiła ślubnego bo tez mi tak @ wypada że 12.02 będe mieć 3 lub 4 dc

goyah też się zdziwiłam że to tak sprawnie mi poszło :-) mi wypadnie 2 lub 3 dc o ile nie spóźni mi się to wyjazd będzie aktualny, ja jadę z mężem autem i tak do końca to nie wiem jak to wyjechać, mamy dwie opcje 12-ty wypada w środe więc albo we wtorek po południu wyjedziemy i tam gdzieś w pobliżu nocleg albo tak jak ty piszesz o 2 w nocy wyjechać żeby na 9-ta być, fajnie by było razem jechać zawsze to taniej wyjdzie droga a jeszcze jakby twój mąż pojechał to dwóch kierowców na zmiane by było :-), goyah porozmawiaj z mężem i daj znać co ustalicie, propozycja wspólnego wyjazdu jest aktualna:tak:

goyah ja umówiłam się do dr Mrugacza, może zadzwoń i też się zapisz na 12-tego i fajnie by było jakbyś weszła po mnie, ja mam na 9:00, najwyżej powiesz Pani która rejestruje jak jest sytuacja jakby chciała na późniejszą godz

Anula zarejestrowałam się na 9.20 powiedziałam że znajoma ma na 9.00 więc jeśliby się dało :tak: mam nadzieje, że dobrze podałam datę :nerd: bo ja taka zawsze roztrzepana ale to jak wypadnie @ się upewnię czy nie będzie trzeba coś przesuwać. Nie wiem co z wyborem tych regulaminów z parensu bo kobieta mi mówiła że trzebaby było załatwić to w rzeszowie. Ja mówiłam że nie chciałabym od razy zmieniać bo w sumie to już jesteśmy tutaj w parensie tak jakby zapisani i pytałam i o program i o prywatnie. Nie powiedziała właśnie konkretnie jakie są terminy ale tak jak tobie ze realizują na bieżąco więc jak nie chcemy od razu to można przyjechać i się zorientować czy się spodoba i czy będzie odpowiadało a później to załatwić. Z tym, że z regulaminami byłoby od razu szybciej ale znów jak mi coś wyjdzie jakieś leczenie czy coś ale znów specjalnie później jechać z papierami, a nie zapytałam czy możnaby było później mailem bo i tak mówiła o kserokopiach........ A Ty jak będziesz robić wybierasz od razu decyzję z parensu?
Hehehe jeszcze ślubnemu nie mówiłam nic a pisze do Ciebie pogadam z nim i napiszę Ci prywatna wiadomość z możliwością skontaktowania się :)

Ostatnia edycja:
goyah no właśnie co z regulaminem ? bo dokumentacja z leczeniem to bajka, podjade do Parensu i mi pokserują, ale jak już regulamin odbiore to złożę w Bocianie bo i tak chcę tam podejść ze względu na termin, jedyne czego obawiam się to że jak coś wyjdzie do leczenia to będę musiała tam jeździć taki kawał drogi, być może jak dr zgodzi się to leczyć będę się u siebie a jemu tylko wyniki meilem wyślę, nie ma co gdybać musi być dobrze i nie trzeba będzie jeździć :-)goyah pogadaj z mężem i jakoś się skontaktujemy, oby @ na czas przyszły :tak:a ty jesteś zakwalifikowana do programu, czy zarejestrowana ?

Anula ona powiedziała, że trzebaby było w parensie załatwić i tam podpisać podanie o rezygnacji żeby w ministerstwie wyrazili zgode, wziąć kopie tego i żeby w bocianie już w komputerze czy jakoś tak mieli u siebie . Dokładnie nie dopytałam bo my narazie nie chcemy tego zmieniać tylko pojechać gdzieś indziej bo jak się okaże, że tam tez jakoś dłużej się czeka czy właśnie coś nie wyskoczy to wtedy zobaczymy czy czekać czy prywatnie. Ja to oryginały wszystkie mam swoje ale to ja w sumie tylko badania im dawałam kopie no chyba że jakieś dokumenty z wizyt? Bo w sumie moje leczenie to tak naprawdę żadne nie było bo nic nie miałam zrobionego :/ Ja to tak naprawdę nie wiem bo nam nie powiedzieli, że jesteśmy wpisani na listę rezerwową ale z bociana powiedziała, że jak podpisaliśmy regulaminy to już jesteśmy w programie (po prostu masakra bo tutaj może się okazać, że przystąpiliśmy do programu bez wykonania hehhe )
Oby teraz się @ zgrały :-D bo kurcze mnie już z tego wszystkiego brzuch boli ale nigdy nie miałam problemów z regularnością ...

reklama
goyah ja z Parensa wezmę tylko kserówki i regulaminu też, lepiej chuchać na zimne, bo ja nie wiem jak to ze mną jest, dr mówił wczoraj że my jesteśmy zerejestrowani i nie wiem czy jak zrezygnuje z Parens to już to będzie się liczyło jako zmiana placówki, wiem że w regulaminie pisze że mogę tylko raz zmienić, nie wiem właśnie czy nie trzeba dokumentów z wizyt ? to trzeba było by znowu zadzwonić do Bociana i popytać ale to już pod koniec tyg zadzwonie, przed wizyta w Parens(po xero badań wybiorę się może w piątek) goyah brzech cię boli z wrażeń ja jak rano dzwoniłam do Bociana i jak Pani powiedziała że mają fundusze i jak zapisałam się na wizyte to nogi mi się trzęsły jak galareta i skurcze w brzuchu mnie łapały :-)ale już spokojnie do tego podchodzę

Do góry