reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

No właśnie zastanawialam się o jakim śnie Anikola pisze. A gdzie to Bocianowe forum?
Nie skojarzyłam, że to do mnie :p, ale po chwili się skapnęłam, a śniło mi się, że byłam w lab. i odbierałam wynik mojej betki: 7738 :D hehhh - piękny sen mówię WAM :-)

A forum to na stronce Portal Stowarzyszenia na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji NASZ BOCIAN |, ale można przeglądać posty, chyba tylko po zalogowaniu :/

....a mnie boli brzuchol jak na @, to może się cosik rozkręci!

Ostatnia edycja:
reklama
Milena 8 lipca składałam wniosek w Parensie o przeniesienie do Bociana. Planuje podejść do 3 próby w okolicach 10 września. Narazie to jest tak orientacyjnie, bo nadal nie mam@, ale myślę, że jutro będzie, bo w środę już duphaston odstawiłam.

Czesc dziewczyny, dlugo mnie nie było ale od czasu do czasu zagladalam na forum. Mialam chwile na regenarecje i teraz znow wracam do działania. Wspominalam wam kiedys ze mam propozycje wziecia udziału w badaniu klinicznym i od tygodnia wiem ze sie zakwalifikowalam. juz biore zastrzyki na wyciszenie i 28 jade na badania. Jak wszystko będzie jak trzeba to prawdopodobnie od 1-go sierpnia bede juz w Białymstoku na dłużej. Nuna tak jak ci pisalam ja nie mialam mojego stopnia endo branego pod uwage tylko ważne bylo amh. W Londynie maja inne wskazniki wiec mam jakies 4.6 ale czego?? Nie mam pojecia :) wiem ze dopiero maja 3 pacjentki zakwalifikowane do badania a miejsc 26 chyba, wiec widac ze nie tak łatwo sie tam dostac bo naprawde trzeba miec kiepskie amh aby cie zakwalifikowac.;-) Ja tam bym wolala dostac sie do ministetialnego niz do klinicznego bo tu tylko 1 proba bazplatna a w rządowej az 3 ale lepsze to niz nic. Pozdrawiam Was dziewczynki i nadal trzymam kciuki:tak:

Hey Dziewczynki!

Kimka to może my mówimy o innych badaniach, nie tych samych :) tu wiem, że jest 160 miejsca na całą Polskę i klinika może sobie zebrać ile osób chce, także w Novum starają się zakwalifikować jak najwięcej osób, bo jak nie to zgarnie je poprostu inna klinika. Tu niby też najważniejsze jest AMH, ale ten stopień endo dyskwalifikuje...

No i właśnie dziewczynki nie wiem co robić...bo miałam się zgłosić do kliniki między 2-4 dc, chyb a dzisiaj dostane okres, bo brzuch mnie boli już dosyć mocno i mam już jakieś plamienie mocniejsze...nie za bardzo teraz mogę jechać do Warszawy, dopiero mogłabym we wtorek, ale to już byłby jakiś 5-6 dc, to za późno! Tak naprawdę to ja sama nie wiem na 100% czy już chcę zaczynać tą kolejną próbę, szczerze mówiąc to wolałabym jeszcze miesiąc odpocząć...TYLKO teraz jestem nadal na tym chorobowym..w poniedziałek idę do lekarza po kolejne zwolnienie, pewnie dostanę na miesiąc i w sumie to pewnie by się udało tą próbę zrobić podczas tego mojego chorobowego...bo na zwolnieniu siedzieć nie będę w nieskończoność i muszę znaleść inną pracę! Jezu sama nie wiem co robić!!!

Cześć Kimka:) powodzenia :)
Nuna czym się tak najbardziej przejmujesz? tym, że chcesz jeszcze odpocząć czy tym, że pracę chcesz teraz nową szukać?
Nuna jeszcze pracujesz tak? Ja w Twoje sytuacji podeszłabym teraz. Zajdziesz w ciąże, to sobie dalej chorobowe przedłużysz i będzie później macierzyński.Jakbyś poszła do nowej pracy to nie dość, że by Ci wolnego nie dali to jakby się dowiedzieli o ciąży to nie wiadomo czy by Ci umowe przedłużyli. Nuna nie ma co czekać. Ja po sobie widzę, że stymulacje spowodowały nawrót endo i powstały mięśniaki a to też nie sprzyja ciąży. Też miałaś endometriozę i po co zwlekać i czekać aż znowu się pojawi. Działaj od razu:)

ja wiem Anikola, ale ja się boję, że to sza szybko, że jajniki jeszcze nie odpoczęły po ostatniej stymulacji, bo przecież punkcję miałam 2 czerwca!! no i boję się, że znowu źle zareaguję na stymulację, przecież pamiętacie jaka porazka była ostatnio!

Nuna a ty czytalas umowe juz na badanie? Podpisalas juz ja?Z tego co wiem to musi byc w tych dniach bo beda pobierac krew. Ja mialam powiedziane 2-3dzien. A po badaniu jeszcze cie będzie czekac wiadomosc czy sie zakwalifikujesz wiec dopiero wtedy podejmiesz decyzję czy w tym miesiacu czy nie.wiec jedz teraz aby sie dowiedzieć czy sie załapiesz

Ostatnia edycja:
Tak Kimka, podpisałam już umowę, no ja wiem, że dopiero dostanę oficjana informację o kwalifikacji.
A przez ile masz brac teraz te leki na wyciszenie? przez 14 dni??

reklama
Nuna ja kiedys czytałam historię takiej Dziewczyny i ona też miała niskie AMH i lekarz jej kazał podchodzić do 2 próby po miesiącu czasu. Nuna ale teraz dostaniesz antyki i to pozwoli jajnikom jeszcze się wyciszyć trochę. Pisałam Ci o Rea. Ona miała punkcję 20 maja i podchodzi do kolejnej stymulacji na samym początku sierpnia. Ty byś podchodziła pewnie w połowie sierpia to po podobnym czasie będziecie miały.
Pozatym to są badania więc myślę, że będą robić wszystko, żeby było dobrze. Masz teraz super warunki. Nie podejdziesz, wrócisz do pracy i w najgorszym przypadku dostaniesz wypowiedzenie i co wtedy...
Nuna wyciszacze minimum 14 dni

Ostatnia edycja:
Do góry