reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Hej dziewczyny chyba poczułyśmy wiosnę i żadna z nas nie siedzi na komputerze tylko przyjemnie spędzamy czas na zewnątrz:-)
Goyah milo że o nas pamiętasz.
No ja już dostałam @ więc długi pobyt będę miała od 14 maja:happy2: i tak mi się wydaje że to dokładnie ten sam dzień co Katrina. Tak się cieszę że nie będę sama:-). Nika, Nuna, Czerwona Oliwka i Anula a co u was kochane??
Sisi trzymam kciuki ty najszybciej będziesz testować. kiedy??

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczynki!
Rea no chyba rzeczywiście wiosna sprawiła, że nikomu nie chce się siedzieć na kompie :) ale może to i dobrze, bo oderwiemy trochę myśli od ciąży :)
U mnie nic nowego. Za tydzień mam wizytę w Warszawie, jeśli będzie wszystko dobrze to zaczynam stymulację, ale martwię się, bo od okresu znowu mocno boli mnie brzuch i boję się, że znowu są cysty. W tamtym cyklu od 17 dc zaczęłam brać ten orgametril 2 x dziennie i wydawało mi się,. że cysty się wchłonęły bo brzuch przestał mnie boleć i czułam się dobrze. Teraz za to od 1 dc miałam brać Marvelon 21 na wyciszenie przed stymulacją i powiem Wam, że brzuch mnie boli bardzo. nie wiem co jest grane i się denerwuję. Nie wiem czy nie zamienić tego Marvelonu na Orgametril bo jeszxze mi zostało. Masakra!!!!

ojejku jejku jak to nasze forum zakurzyło się :-D nikt się nie odzywa, mnie też chwilowo nie było, nie zaglądałam i przygotowałam się na dziś że pół popołudnia spędzę nad czytaniem a tu nic nie ma do nadrobienia :-( gdzie wyście się wszystkie podziały :happy:
sisi, rea jak stymulacja ?
kimka ty już w Białymstoku ? Zdaj nam relacje z pobytu, no i oczywiście ile wstępnie jajeczek naniosłaś ;-)?
anikola
, czerwona oliwko jak u was ? jak stymulacja kochane, jakie leki dostałyście tym razem ?
nuna ciebie też dawno u nas nie było, jak twoje kroki wyglądają w W-wie ? na jakim etapie jesteś ?
joasik, goyah jak się czujecie- nasze pierwsze:-) mamusie forumowe
milena, faro i teraz wy zdajcie nam relację
gdzie wyście dziewczyny się pochowały po kątach, wracać na forum bo jakoś tak pusto się zrobiło :-(
mam nadzieję że nikogo nie pominęłam, ale może jak ktoś zobaczy listę moją to sam mi się przypomni
nuna nie zauważyłam twojego postu
U mnie na razie nic się nie dzieje ciekawego ale chętnie poczytam o was :tak: chociaż byłam w tamtym tygodniu u swojego gina stacjonarnego żeby pozaglądał do mnie bo jednak trochę mój organizm dostał tych hormonów, ogólnie to jest ok coś tam zostało(nie wiem czy po prostu nie wybiore się w 3dc do Bociana żeby dr Mr mnie pooglądał bo ja już przestraszona że może to jakieś cysty albo torbiele), ale mój gin nie wie czy to po stymulacji czy pęcherzyki z tego już cyklu bo byłam w 10dc i miałam 3 pęcherzyki ale gin mówił że są małe i owulacja będzie trochę później bo endometrium ma dopiero 3mm, więc pewnie i @ przesunie się, ale na razie aż tak w przyszłość nie odbiegam...
Pozdrawiam Was wszystkie i poproszę o odzew :happy::-D

rea to cudownie jestesmy razem :) ja dokładnie sie dowiem w piatekkiedy bede czy 14 czy 15 :) szykuj sie na zwiedzanie mam juz cala liste co msimy zwiedzic :) bede miec wizyte i dr sprawdzi czy wszystko ok i pewnie kupie zastrzyki i dostane pierwszy zastrzyk :) rea ja mam mieszkanie na mickiewicza moze jak bedzie duze bedziemy razem w nim niewiem kurde jakie ono jest za bardzo :) zarezerwowałas juz cos? poprosimy o kciuki:) wiruski powodzenia dla sisi nuny :)

cześć Dziewczyny,

Trochę się nie odzywałam , bo miałam zepsutego kompa i niestety byłam odcięta od neta
Co u mnie? Od 30 kwietnia jestem w Białym, w niedzielę miałam punkcję, 19 jajeczek W tej chwili czekam na telefon od embriologa Nie wiem, czy zadzwoni jeszcze dzisiaj, czy już jutro Więc transfer pewnie w piątek Ogólnie punkcja nie była straszna, anestezjolog po prostu super Po wybudzeniu nic mnie nie bolało, więc nie wzięłam tabletek przeciwbólowych i to był mój błąd, bo później cały dzień tak mnie brzuch bolał dołem, że nie mogłam wytrzymać Jestem tu cały czas z mężem, więc ok Teraz mam zmartwienie, czy coś się zapłodni i będzie porządnie dzielić:-)

sisi to ty już prawie przy mecie :-) i tak nic się nie odzywałaś ? Rozumiem że to tylko z powodu braku neta ;-) piękny wynik kochana, embriolog dzwoni w 3 dobie po 16-tej tak mi mówili, ale śmiało możesz jutro sama zadzwonić jak bardzo denerwujesz się czy coś się zapłodniło, ale na pewno 6 pięknych wybrali do zapłodnienia z takiej ilości nie może być inaczej, przynajmniej nie nudzi ci się- masz towarzystwo, kochana koniecznie daj nam znać jutro po tel embriologa, trzymaj się a ja kciuki zaciskam żeby wszystkie 6 pięknie się dzieliły :tak:

Anula, z powodu braku neta, nie mogłam usiedzieć na miejscu Strasznie byłam ciekawa co się dzieje na naszym forum:-)Dopiero przed chwilą odebrałam kompa z serwisu i pierwsza rzecz to "wizyta" na naszej stronie:tak:
Trzecia doba to chyba dzisiaj mija, licząc ze w niedzielę miała miejsce punkcja? dobrze to liczę, czy jutro? A od czego zależy, że wszczepiają zarodek w trzeciej, a w innych przypadkach w 5 dobie?

Cześć Dziewczyny, ja już po stymulacji:) trochę było nerwówki ale myślę, że jest dobrze:) Mój jajnik nie chciał reagować na leki ale w finale myślę, że jak na mnie jest ok. Nie mogę pochwalić się jak Wy ilością 20 jajeczek:), bo mam 6 pęcherzyków, więc w najlepszym przypadku będzie 6 komórek ale i tak się bardzo cieszę, bo był moment, że myślałam że mój jajnik w ogóle nie zareaguje na leki. Dziś otrivelle i punkcja w czwartek w rocznicę ślubu:-)
Sisi mocno trzymam kciuki i powodzenia dla reszty Dziewczyn:)

Ostatnia edycja:
Anikola, punkcja w rocznicę ślubu, a może to jakiś znak??;-) Powodzenia :-) Oby wszystko się udało Będziemy testować jedna po drugiej.

A jak to właściwie jest - w przypadku wszczepienia blastocysty, testowanie po 14 dniach czy 11?

reklama
sisi nie doczytałam że miałaś punkcje w niedziele, zgadza się dziś będziesz miała tel od embriologa, i transfer w piątek blastocysty :tak:w 3 dobie robią transfer jeśli kiepsko się dzieli bo w macicy zarodek będzie miała lepiej niż w laboratorium- a w 5 to dają ci już pełną blastocystę- tak mi pielęgniarka tłumaczyła, jeśli podadzą ci 5dniowy to spokojnie możesz robić w 10dpt bete bo ja jakoś w sikacze nie wierzę, a powiedz kto ci robił punkcję ?
anikola 6 i pewnie lepszej jakości niż np ja 20 i du***a, no ja to mogę sobie wyobrazić jaką nerwówke miałaś, stres czy jajniki zareagują, później czy pobiorą jajeczka ehh... cały czas coś !!! ale skoro w czwartek punkcja to może coś tam więcej pobiorą, w każdym bądź razie zaciskam kciuki podwójnie :tak:piękna data na punkcję- musi być szczęśliwa :tak:;-)

Do góry