reklama
Cześć Dziewczyny, pierwsza część rozmowy z Panią embriolog mnie ucieszyła, bo powiedziała mi, że 3 komórki się zapłodniły, gorzej było później, kiedy powiedziała mi, że transfer dopiero w czwartek w 5 dobiei teraz super będę się martwić 3 dni czy dotrwają:-(
Miszka 1 ja miałam robione wszystkie zabiegi na Szopena i polecam ten szpital ( oczywiście musisz tam mieć swojego lekarza).
Miszka 1 ja miałam robione wszystkie zabiegi na Szopena i polecam ten szpital ( oczywiście musisz tam mieć swojego lekarza).
nika13
modlę sie o cud...
Anikola bez nerwów ;-) Widzisz masz 3 komóreczki a tak się martwiłaś!
Czy Pani embriolog mówiła Ci jakiej klasy są zarodki?
Z tego co piszesz to czekają do 5 doby aby się ładna blastusia wykształciła
Mocno zaciskam kciuki za Twoje blastusie &&&
Miszka ja laparoskopie miałam kilka razy. 2 razy w szpitalu na Szopena i 2 razy w szpitalu w ProFamilii. I tu zależy do jakiego lekarza chodzisz- jeśli chcesz mieć laparo w Pro Familii to najlepiej na wizytę udać się do lekarza który również w ProFamilii przyjmuje (na skierowaniu będziesz miała jasno wypisany szpital do którego masz się zgłosić). I tak samo jest z Sz.na Szopena - jeśli Twój lekarz tam pracuje to na skierowaniu wypisze, Ci szpital Szopena.
Powiem tyle, że za żadne skarby nie wróciłabym na Szopena. Nie dość że łóżka tragiczne-materace powgniatane że spać się nie da, w sali po 7-8 osób ( w nocy chrapanie współlokatorek w różnej tonacji !!! o zgrozo!) No i co najważniejsze na samą kwalifikację do zabiegu czy operacji czeka się tam ok. 1 tygodnia i później jeszcze siedzisz kilka dni po zabiegu. Czyli ok 2 tygodni samego pobytu w szpitalu. - Jeśli ktoś ma silne nerwy to oczywiście może tam leżeć.
W profamilii natomiast przychodzisz na umówiony termin i w tym samym dniu masz zabieg. Jeśli jest wszystko OK to wypuszczają Cie do domu następnego dnia.
Czy Pani embriolog mówiła Ci jakiej klasy są zarodki?
Z tego co piszesz to czekają do 5 doby aby się ładna blastusia wykształciła
Mocno zaciskam kciuki za Twoje blastusie &&&
Miszka ja laparoskopie miałam kilka razy. 2 razy w szpitalu na Szopena i 2 razy w szpitalu w ProFamilii. I tu zależy do jakiego lekarza chodzisz- jeśli chcesz mieć laparo w Pro Familii to najlepiej na wizytę udać się do lekarza który również w ProFamilii przyjmuje (na skierowaniu będziesz miała jasno wypisany szpital do którego masz się zgłosić). I tak samo jest z Sz.na Szopena - jeśli Twój lekarz tam pracuje to na skierowaniu wypisze, Ci szpital Szopena.
Powiem tyle, że za żadne skarby nie wróciłabym na Szopena. Nie dość że łóżka tragiczne-materace powgniatane że spać się nie da, w sali po 7-8 osób ( w nocy chrapanie współlokatorek w różnej tonacji !!! o zgrozo!) No i co najważniejsze na samą kwalifikację do zabiegu czy operacji czeka się tam ok. 1 tygodnia i później jeszcze siedzisz kilka dni po zabiegu. Czyli ok 2 tygodni samego pobytu w szpitalu. - Jeśli ktoś ma silne nerwy to oczywiście może tam leżeć.
W profamilii natomiast przychodzisz na umówiony termin i w tym samym dniu masz zabieg. Jeśli jest wszystko OK to wypuszczają Cie do domu następnego dnia.
Nika 13 Pani embriolog właśnie nie chciała mi nic mówić przez telefon powiedziała tylko, że w czwartek zaprosi mnie na rozmowę i wszystko wyjaśni. Wiesz myślę, że może te 3 zarodki są dobrej jakości i dlatego zdecydowali o 5 dobie, bo chyba by takiego ryzyka nie podejmowali gdyby nie byli pewni, że dotrwają. A propo szpitali to masz rację z tym czekaniem na Szopena czasami pacjentki nawet czekały po 2 tygodnie na decyzję o operacji. Ja tam miałam swojego lekarza do którego chodziłam i zawsze operacje miałam w 2 dobie od przyjęcia i z reguły spędzałam w szpitalu 5 dni. Ja się zastanawiam nad Profamilią ( jeśli dane by mi było być w ciąży) to chyba tam chciałabym rodzić, bo jeśli chodzi o Szopena w tej kwestii to się trochę zraziłam, bo siostra tam rodziła 1,5 roku temu.
nika13
modlę sie o cud...
miszka jeśli chodzisz do dr Tomasza chodzisz to na 100 % do proFamilii będziesz miała skierowanie. W przypadku laparo, pobyt w szpitalu masz 2 doby, a histeroskopia 1 doba (chyba, że będą musieli intubować - jak w moim przypadku, - to wtedy 2 doby, właśnie ze względu na intubację). Nie wiem jak w przypadku histerektomii.
Ale jak już do niego śmigasz to on Cię poprowadzi w trakcie zabiegu
Poza tym w ProFamilii komfort jest jeszcze z łazienką - masz na miejscu w sali, a sala na 2-3 osoby chociaż ostatnio byłam w 4 osobowej.
Anikola też tak myślę, że zarodeczki muszą być dobrej klasy i silne bo inaczej nie ryzykowaliby do 5 doby.
Czekaj cierpliwie do czwartku, to będzie wielki dzień
A czy teraz przed transferem bierzesz jakieś piguły czy coś ?
Ale jak już do niego śmigasz to on Cię poprowadzi w trakcie zabiegu
Poza tym w ProFamilii komfort jest jeszcze z łazienką - masz na miejscu w sali, a sala na 2-3 osoby chociaż ostatnio byłam w 4 osobowej.
Anikola też tak myślę, że zarodeczki muszą być dobrej klasy i silne bo inaczej nie ryzykowaliby do 5 doby.
Czekaj cierpliwie do czwartku, to będzie wielki dzień
A czy teraz przed transferem bierzesz jakieś piguły czy coś ?
Ostatnia edycja:
Nika 13 dostałam duphaston 3x2 i luteinę dopochwową 3x1. Zastanawia mnie aplikacja luteiny, bo czytałam , że strasznie wypływa, a ja już biorę od soboty i nic a nic nie wypływa. Może któraś z Was brała i może mi napisać, czy wypływa czy nie;-)?
czerwona oliwka
Fanka BB :)
miszka czy byłaś szczepiona przeciw żółtaczce?
nika13
modlę sie o cud...
Nika 13 dostałam duphaston 3x2 i luteinę dopochwową 3x1. Zastanawia mnie aplikacja luteiny, bo czytałam , że strasznie wypływa, a ja już biorę od soboty i nic a nic nie wypływa. Może któraś z Was brała i może mi napisać, czy wypływa czy nie;-)?
Anikola ja przy pierwszym IVF tez miałam luteinę dopochwową i trochę na bieliźnie zostawało, więc zakładałam wkładki aby nie poplamić bielizny. Wydaje mi się że dobrze że u Ciebie zostaje na swoim miejscu - przecież o to chodzi. Ja miałam jeszcze zastrzyki Flexipariny, ale to raczej po samy transferze.
Ostatnia edycja:
reklama
czerwona oliwka
Witaj właśnie nie byłam szczepiona przeciw żółtaczce,i muszę na czasie się zaszczepić tylko niewiem czy to nie za póżno :-(czytając Wasze wypowiedzi to dużo jesteście do przodu z badaniami a mnie dopiero to czeka.