reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pampersy i podrażniona pupa

Witam wszystkie mamy:)jestem tu nowa,moja córeczka która dziś ma miesiąc się odparzyła a przy tym chyba uczuliła na pampersy "pampersa" używałam sudocrem bepanthem,i nic mi nie pomogło a ma bardzo brzydką ta pupkę,co robić pomocy........

reklama
My używamy od początku pampers najpierw new born, a teraz różnie zależy co kupię w promocji activ fit albo baby/simple dry. Próbowałyśmy tych z Lidla i nie są najgorsze mimo ogromnej różnicy w dotyku (w porównaniu do pampers) wchłaniają całkiem dobrze ale zdarzały się 'przecieki':crazy:. Jednak Pampers są najlepsze, nie powodują u nas żadnych podrażnień :happy:
A na odparzenia nam pomógł bepanthen, a zapobiegawczo od czasu do czasu stosujemy zwykły krem bambino ochronny.

A ja podrzucam ci taki pomysł, żebyś rozkminiła temat ekoprzewijania. Ja na początku byłam nieufnie nastawiona do tego rodzaju pieluszek, ale spróbowałam i przekonałam się, że to bardzo fajne rozwiązania.
Pieluszki, kieszonki i wkłady kupuję w eco gomama i jestem naprawdę bardzo zadowolona.

Już w kilku wątkach pojawiał się temat ekoprzewijania,niestety opinii w dalszym ciągu brak. Jeżeli dane pieluszki podrażniają skórę dziecka to trzeba je zmienić i już,plus rzecz jasna dobre kosmetyki nawilżające,łagodzące.

Nadulina, chyba Twoje uwagi nie mają znaczenia przy łatwości stosowania pampersów. W mojej rodzinie młode mamy używają pieluch wielorazowych. dzieci nie mają odparzeń i szybciej zaczynają chodzić bez pieluch. Te pieluchy wymagają więcej pracy, bo trzeb je prać, ale to jest do pokonania. Pieluszki wielorazowe kupujemy w Pieluszki wielorazowe

ostatnio byłam w aptece i widziałam krem na pupę z balneum, jednak dopiero mam zamiar go kupić. Narazie kupiłam zwykły krem z tej firmy i sprawdza się super więc pewnie i tan byłby ok.

reklama
według mnie główną rolę odgrywają dobre pampery w których pupka oddycha,na tym akurat nie ma co oszczędzać.

reklama
Do góry