reklama
Witaj też miałam podobną sytuacje w lato, koleżanka poradziła bym kupiła puder dermatol. Nie jest drogi ale za to jaki skuteczny.
Niestety nic dziwnego, że pieluszki jednorazowe uczulają, powodują odparzenia i inne nieprzyjemne sprawy Tutaj jest fajny artykuł o składzie jednorazówek: Cała prawda o pieluchach jednorazowych - Dzieci są ważne Bo niestety na opakowaniu pieluch nie ma opisu ich składu.
paamelaa295
Początkująca w BB
My używamy od początku pampers najpierw new born, a teraz różnie zależy co kupię w promocji activ fit albo baby/simple dry. Próbowałyśmy tych z Lidla i nie są najgorsze mimo ogromnej różnicy w dotyku (w porównaniu do pampers) wchłaniają całkiem dobrze ale zdarzały się 'przecieki'. Jednak Pampers są najlepsze, nie powodują u nas żadnych podrażnień
A na odparzenia nam pomógł bepanthen, a zapobiegawczo od czasu do czasu stosujemy zwykły krem bambino ochronny.
A na odparzenia nam pomógł bepanthen, a zapobiegawczo od czasu do czasu stosujemy zwykły krem bambino ochronny.
A ja podrzucam ci taki pomysł, żebyś rozkminiła temat ekoprzewijania. Ja na początku byłam nieufnie nastawiona do tego rodzaju pieluszek, ale spróbowałam i przekonałam się, że to bardzo fajne rozwiązania.
Pieluszki, kieszonki i wkłady kupuję w eco gomama i jestem naprawdę bardzo zadowolona.
Pieluszki, kieszonki i wkłady kupuję w eco gomama i jestem naprawdę bardzo zadowolona.
Blubalon_pl
Zaangażowana w BB
Już w kilku wątkach pojawiał się temat ekoprzewijania,niestety opinii w dalszym ciągu brak. Jeżeli dane pieluszki podrażniają skórę dziecka to trzeba je zmienić i już,plus rzecz jasna dobre kosmetyki nawilżające,łagodzące.
Nadulina, chyba Twoje uwagi nie mają znaczenia przy łatwości stosowania pampersów. W mojej rodzinie młode mamy używają pieluch wielorazowych. dzieci nie mają odparzeń i szybciej zaczynają chodzić bez pieluch. Te pieluchy wymagają więcej pracy, bo trzeb je prać, ale to jest do pokonania. Pieluszki wielorazowe kupujemy w Pieluszki wielorazowe
reklama
reklama
Podziel się: