reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Palce lizać, czyli październikowe Mamusie gotują

O :shocked2: ile przepisów.
Gusiu a ja nazywam to blokiem a nie salcesonem, ale faktycznie po przekrojeniu wygląda jak salceson :-D

I znów mnie napadło na słodkie a nie mogę.
 
reklama
Problem dnia powszedniego - co na obiad?. :sorry2::tak:
Nie wiem , pobuszuję trochę po necie, może znajdę jakiś ciekawy przepis na zapiekankę.. ;-) Ojjj, mężuś by się ucieszył.. :tak:, a i ja bym nawet z apetytem zjadła.. :tak:
 
Problem dnia powszedniego - co na obiad?. :sorry2::tak:
Nie wiem , pobuszuję trochę po necie, może znajdę jakiś ciekawy przepis na zapiekankę.. ;-) Ojjj, mężuś by się ucieszył.. :tak:, a i ja bym nawet z apetytem zjadła.. :tak:

Ja mam taki przepis w mojej księdze :)
Cebule i posiekany czosnek podsmażyć na oleju w żaroodpornej formie. Ułożyć w niej warstwami pokrojone w plastry pomidory i cukinię, przyprawić do smaku.
Sos: pokroić szynkę oraz cebulę i podsmażyć na margarynie na jasnożółty kolor. Wymieszać z mąką i ciągle mieszając dolewać wino i mleko. Przyprawić do smaku i posypać siekanym szczypiorkiem.
Polać sosem warzywa, posypać serem i piec 30 min. W piekarniku rozgrzanym do temperatury 250 Cel. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.
 
reklama
Do góry