reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

#Owulacja, starania o dziecko

Dziewczyny jak to jest z tą owulacją. Zaczęłam starania o dziecko, jestem w tym temacie bardzo początkująca i nie wszystko jeszcze wiem. Konkretnie chodzi mi o czas owulacji. Według kalendarzyka od 23 sierpnia - była szansa na zajęcie w ciąże. 27 sierpnia był „szczyt” i szanse niby były bardzo duże. Żeby była jasność nie sugeruje się bardzo kalendarzykiem! Testów owulacyjnych też nie robiłam bo podchodzę jeszcze do tego na luzie. Ale dopiero od wczoraj i dziś mam bardzo silne kłucie podbrzusza takie typowo owulacyjne i podważona temp ciała. Ale jeśli chodzi o śluz najwiecej go miałam przed wczoraj.
Czyli jak mogę to interpretować, że od wczoraj do dziś jest największa szansa, że się uda i to jest ten moment owulacji kiedy się starać ?
Z partnerem zaczęliśmy się kochać jakoś od początku od 23 sierpnia i potem następnego dnia i potem 27 sierpnia gdzie kalendarzyk pokazywał największe szanse.
Czy może jednak kupić testy owulacyjne i dziś zrobić? Miesiączki raczej mam regularne, ale ostatnia aż 4 dni mi sie spóźniła wiec pewnie i owulacja sie przesunęła.
Przepraszam, że pytam o tak podstawowe rzeczy, ale wole dopytać was niż szukać informacji na stronach internetowych gdzie nie zawsze wszystko jest prawdą.

reklama
Z tym terminem owulacji to jest różnie, bo ani testy ani obserwacja nie dadzą Ci 100% pewności, że ona jest.
Najlepiej po prostu przez cały cykl co 2 dni uprawiać sex, wtedy jest największe ryzyko trafienia w termin.
Warto też podejść do ginekologa, zrobić usg i podstawowe badania, jak powiesz, że zaczynacie starania to lekarz zleci co trzeba.

Jestem tu nowa,mam dwójkę dzieci,ale chcemy kolejne..trzy cykle i nic...testy owu,badania ok...dziś jestem 7dni po owulce i mocno kuje mnie prawy jajnik i bolą piersi... pewnie na @... mam pytanie czy bierzcie coś na poprawę owulacji?

Jestem tu nowa,mam dwójkę dzieci,ale chcemy kolejne..trzy cykle i nic...testy owu,badania ok...dziś jestem 7dni po owulce i mocno kuje mnie prawy jajnik i bolą piersi... pewnie na @... mam pytanie czy bierzcie coś na poprawę owulacji?
zdrowa para ma rok na zajście w ciążę przy regularnym współżyciu

reklama
Do góry