reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Owulacja po wczesnym poronieniu

kopiecka

Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny.
Nie sądziłam, że kiedykolwiek temat poronień będzie mnie dotyczył, ale jednak... Nie było dane mi długo cieszyć się ciążą, bo 12 dni temu ( w 6+0) dostałam silnego krwawienia 😔 jako, że było to poronienie samoistne, lekarz nie każe czekać ze staraniami. Ja jestem już gotowa, tylko teraz nie wiem, jak liczyć dni płodne? Czy dzień krwawienia liczyć jako 1dc? Kiedy spodziewać się mogę owulacji? Będę wdzięczna za jakieś odpowiedzi ;)

reklama
Owulacja powina, moze wystapic normalnie. Ja tak mialam. W lipcu nie dostalam okresu a ze bylismy w trakcie starań, to zrobilam za 2 dni test - pozytywny. Na drugi dzień , wieczorem dostalam silnego krwawienia. Mowi sie trudno. W sierpniu znow nie dostalam okresu, test zrobilam i pokazał 2 kreski. aktualnie zaczynam 21 tydzien ciąży 😀

U mnie tak było - 1 dzień krwawienia był 1 dniem cyklu, bo owulacja przyszła w terminie :) ale myślę, że każdy organizm jest inny, może warto pójść na monitoring lub użyć chociaż testów owu
Tak, testy mam już nawet w domu 😊 Pytam bardziej z próby rozeznania się w temacie 😉 chciałabym próbować dalej,nie wiem ile czekać mi będzie dane.
Kurcze, najpierw 3msc starań, w końcu upragnione 2 kreski, a potem taki zawód k rozczarowanie 😪 ale jeszcze się nie poddaję i wierzę, że wkrótce się uda?

Owulacja powina, moze wystapic normalnie. Ja tak mialam. W lipcu nie dostalam okresu a ze bylismy w trakcie starań, to zrobilam za 2 dni test - pozytywny. Na drugi dzień , wieczorem dostalam silnego krwawienia. Mowi sie trudno. W sierpniu znow nie dostalam okresu, test zrobilam i pokazał 2 kreski. aktualnie zaczynam 21 tydzien ciąży 😀
Gratulacje 😊 I dziękuję za odpowiedź, tchnęła we mnie nadzieję 😇

Tak, testy mam już nawet w domu 😊 Pytam bardziej z próby rozeznania się w temacie 😉 chciałabym próbować dalej,nie wiem ile czekać mi będzie dane.
Kurcze, najpierw 3msc starań, w końcu upragnione 2 kreski, a potem taki zawód k rozczarowanie 😪 ale jeszcze się nie poddaję i wierzę, że wkrótce się uda?
Oczywiscie ze sie uda 😀
Trzymam kciuki!

Tylko u Ciebie było inaczej niż u Autorki. Więc niekoniecznie musi być owulacja normalnie.

Sytuacja jest bardzo podobna, też dostalam krwawienia samoistnie , tyle, że 9dni po terminie miesiączki, a nie 4.
No i tu już może być różnica choćby w ilości hormonów, które zdążyły się wydzielać :)
Owulacja przyjdzie na spokojnie. Tylko ten cykl może być inny niż poprzednie. Seks co 2-3 dni i siłą rzeczy wbijecie się w dni płodne.

reklama
No i tu już może być różnica choćby w ilości hormonów, które zdążyły się wydzielać :)
Owulacja przyjdzie na spokojnie. Tylko ten cykl może być inny niż poprzednie. Seks co 2-3 dni i siłą rzeczy wbijecie się w dni płodne.
Też prawda... niestety nie mamy z mężem możliwości co 2-3dni. Jedynie weekendy, a to tez ciężko wtrafić... no nic, będę polegać na testach owu.

Do góry