Colorado1989
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Czerwiec 2017
- Postów
- 5 200
No sama laktoza, o ile się nie mylę, jest po prostu odmianą cukru też używam mlek roślinnych, nawet owsiankę i kakao robię na nim. Ale kwestia głównie tego, że krowie mleko mnie niesamowicie usypia - może przez ten cukier właśnie. Mi z roślinnych mlek najbardzjej owsiane smakuje, bo samo w sobie jest słodkawe [emoji7]Co do kawy ja już od okolo roku nie używam nmleka krowiego a wcześniej piłam taka pół na pół. Jedna dietetyczka uświadomiła mi ile cukru jest w laktozie (zwłaszcza jak sie pije w pol litrowym kubku) i kazała spróbować mleka kokosowego. I mi zasmakowało tak że jak jest promocja w Biedronce to cala zgrzewke kupuje
Swoją drogą jak się tak zacznie zgłębiać sprawy jedzeniowe to można się nieźle zdziwić, właśnie tak jak z tym cukrem w mleku, nie? [emoji16]