reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej Dziewczyny :)
Ożył nasz wątek,fajnie,tylko nie wyrabiam z byciem na bieżąco ;)
Szafirek trzymaj się Kochana:* Dobrze że masz stałą opiekę:* Ale rozumiem Twoje zmęczęnie, szpitale dają się we znaki :(
Colorado widzę Twój suwaczek w aplikacji:* Jak się czujesz? Ja nie mam nic ogarnięte:( Mój synuś chyba też ma jakiś skok bo tak dziwnych i trudnych zarazem nocy nie mieliśmy nigdy wcześniej... Wczoraj zasnął po północy,dwie pobudki po pierwszej a o 2:57 się obudził i nie spał do 5,potem 6:47 i zasnął o 7:56, a jak się obudził o 8:35 tak już nie spał do 13 :/ Także i ja się nie wyspałam totalnie...
Mimi daj znać co powie lekarz o wynikach :*
U Was też jest tak dobijająca pogoda?Nic mi się totalnie nie chce...
Miłej soboty:*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
To rzeczywiście ciezka noc .... a maz w weekendy w domu? Moze bys odespala chwilę

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Mimi, faktycznie wygląda na IO, ale tak jak pidze Colorado - zależy od lekarza. Takie wyniki spokojnie można naprawić dietą. Nie rób przerw w jedzeniu dłuższych niż 3-4 h.

Zuza, mam nadzieję, że w weekend chociaż Dominiś da Wam pospać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Muszę się ogarnac.
Lekarza mam w pon. Ale niby kontrola tsh.
Ciekawe czy zajmie się innymi wynikami

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza, ale macie aktywnych chłopaków ostatnio... Może ich też dopada takie poddenerwowanie okołoświąteczne? W końcu to ich pierwsze święta! :)

Z suwakiem walczyłam trochę, ale ogarnęłam :)

Czuję się dobrze, poza bolącymi piersiami i czasami drobnymi skurczami podbrzusza, to nic mi nie dolega. Jeszcze :D nawet cera mi się poprawia w końcu :)
A, no i muszę sobie podrzemać w ciągu dnia. Ale nic, na co mogłabym narzekać.

Mimi, z doświadczenia do IO mogę polecić bardziej nawet diabetologów, niż czystych endokrynologów. I to ci młodszej daty.

Jak mogę Ci coś doradzić, to nie wpadaj przypadkiem na pomysł ekstremalnego ograniczania kalorii, bo to rozwala metabolizm na amen.

Jeśli masz dość cierpliwości, to tak jak Ka pisze, można spróbować od zmiany jedzenia.

Ja homa miałam w okolicach 5, więc nie masz takiego tragicznego :)

8une3e3kboxodwaq.png

Zuza, ale macie aktywnych chłopaków ostatnio... Może ich też dopada takie poddenerwowanie okołoświąteczne? W końcu to ich pierwsze święta! :)

Z suwakiem walczyłam trochę, ale ogarnęłam :)

Czuję się dobrze, poza bolącymi piersiami i czasami drobnymi skurczami podbrzusza, to nic mi nie dolega. Jeszcze :D nawet cera mi się poprawia w końcu :)
A, no i muszę sobie podrzemać w ciągu dnia. Ale nic, na co mogłabym narzekać.

Mimi, z doświadczenia do IO mogę polecić bardziej nawet diabetologów, niż czystych endokrynologów. I to ci młodszej daty.

Jak mogę Ci coś doradzić, to nie wpadaj przypadkiem na pomysł ekstremalnego ograniczania kalorii, bo to rozwala metabolizm na amen.

Jeśli masz dość cierpliwości, to tak jak Ka pisze, można spróbować od zmiany jedzenia.

Ja homa miałam w okolicach 5, więc nie masz takiego tragicznego :)

8une3e3kboxodwaq.png
Nie no co ty ja na tysiacu kalorii bym nie przetrwała ;) musi być ok 2tys

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do jutra Rossmann promocja 2+2 gratis do pielęgnacji dzieciaczków. Ja obkupiłam się chusteczek nawilżanych na kilka miesięcy ale warto. Wzięłam 4 6pki 2x pampers , nivea i kindii. Zapłaciłam 70zl. Jutro jeszcze pojadę bo ściągnęłam aplikacje na inny telefon.
Jest też promocja na słoiczki po 4tym miesiącu 190g za 3,49 . Nasz Młody je lubi a wybór jest spory więc polecam. Oczywiście jeśli dajecie jedzonko w słoiczkach. W Lidl jest oferta na HIPP po 5ym miesiącu 4 za cenę 3. Chyba też na te po 7mym miesiącu.
Ja po prostu lubię promocje :):).
Spadam kończyć pierniczki, Młody śpi, haha...

Colorado napisz jak ustawilas suwaczek że go widać też w telefonie. Mojego nie widać 8-)

Może być że nasze dzieciaki odczuwają już świąteczna gorączkę, Filip miał dzisiaj przerwę w spaniu od 1 w nocy do 4. Teraz śpi, a ja zamiast też spać to gotuję obiad. Dzisiaj niedziela handlowa więc jedziemy po ozdoby choinkowe:) posprzątać jeszcze muszę jeden pokój, korytarz i wyprać firanki. Także moje wojska posuwają się do przodu:biggrin2:

Dziewczyny a kiedy mogę się spodziewać ze z Filipem przespimy całą noc?

Myślę że to bardzo indywidualne, zależy od dziecka. Są dzieci i takich jest sporo które około roku śpią już po 6-7godzin non-stop. Sa takie co do 3 lat budzą się co noc.
Nasza córka - teraz już 10,5 lat około pierwszych urodzin przestała jeść mleko z piersi I zaczęła lepiej spać w nocy - nawet jak się zbudziła to na moment bo coś niewygodnie albo się napić wody. zaraz zasypiała.
Młody jest wyjątkowy pod każdym względem :):):) ma 6 miesięcy i od co najmniej od 2 miesięcy przesypia całe noce. Dziś od około 22 do 8 rano. Wcześniej budzilł się na mleko i po odbiciu zasypiał , teraz już nie budzi się na mleko. Wypija 180ml mleka przed spaniem, śpi na brzuchu.

reklama
Colorado napisz jak ustawilas suwaczek że go widać też w telefonie. Mojego nie widać 8-)

Może być że nasze dzieciaki odczuwają już świąteczna gorączkę, Filip miał dzisiaj przerwę w spaniu od 1 w nocy do 4. Teraz śpi, a ja zamiast też spać to gotuję obiad. Dzisiaj niedziela handlowa więc jedziemy po ozdoby choinkowe:) posprzątać jeszcze muszę jeden pokój, korytarz i wyprać firanki. Także moje wojska posuwają się do przodu:biggrin2:

Mój starszak przesypial cala od 2 miesiąca.
Filip już też w sumie bo dziś spał od ok. 23 do 5

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry