reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Sto lat sto lat ☺ od ciotek z forum ☺ super tort Zuza ☺

A teraz troche co u mnie jeszcze sie nie rozpakowalam ☺ wczoraj na majowych mamach zaczal sie temat ze ich dzieci tak wariuja w brzuchach a moj hmm tylko sie wypchnie i tyle jego ruchu chyba sie tym przejelam i cisnienie odrazu w gore wiec maz namowil mnie zeby jechac na ip wiec pojechalismy z malym wszystko ok chyba taka jego natura zapis ktg tez ale powiem Wam ze w Bialymstoku sa 2 szpitale ginekologiczne i chcialam rodzic w tym co bylam juz 3 raz w ostatnim czasie ale po wczorajszej wizycie juz sama nie wiem cisnienie 160na108 a oni ze nie jest takie wysokie itd i oczywiscie do domu. Moja gin ostatnio 2 tyg temu kazala znow brac luteine bo ta szyjka mi zaczela leciec a tu lekarka ze odstawic bo trzeba juz rodzic a nie wstrzymywac i metlik mam w glowie. W tym drugim szpitalu bylam w pierwszej ciazy to byl 6tydz nawet jeszcze serduszka nie bylo bo tez z cisnieniem moja gin mnie wyslala i wtedy mnie polozyli mimo ze praktycznie tej ciazy nie bylo a teraz kurcze taka duza ciaza a oni wkolko do domu.
Co do odstawienia luteiny teraz mam obawy bo czytalam ze sa przypadki ze kilka dni i porod chodz nie u kazdego.
Zuza macie jakis gosci?

reklama
Ojej Asia to się dzieje u Ciebie...A może skonsultuj to w tym drugim szpitalu?Zapytaj swoją gin o tą luteinę koniecznie!
Nie,miała być teściowa ale sama wiesz.Bierzemy kawałek tortu i jedziemy do szpitala;) Moja rodzina dalej milczy więc nie liczę na nich dzisiaj...

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Sto lat sto lat ☺ od ciotek z forum ☺ super tort Zuza ☺

A teraz troche co u mnie jeszcze sie nie rozpakowalam ☺ wczoraj na majowych mamach zaczal sie temat ze ich dzieci tak wariuja w brzuchach a moj hmm tylko sie wypchnie i tyle jego ruchu chyba sie tym przejelam i cisnienie odrazu w gore wiec maz namowil mnie zeby jechac na ip wiec pojechalismy z malym wszystko ok chyba taka jego natura zapis ktg tez ale powiem Wam ze w Bialymstoku sa 2 szpitale ginekologiczne i chcialam rodzic w tym co bylam juz 3 raz w ostatnim czasie ale po wczorajszej wizycie juz sama nie wiem cisnienie 160na108 a oni ze nie jest takie wysokie itd i oczywiscie do domu. Moja gin ostatnio 2 tyg temu kazala znow brac luteine bo ta szyjka mi zaczela leciec a tu lekarka ze odstawic bo trzeba juz rodzic a nie wstrzymywac i metlik mam w glowie. W tym drugim szpitalu bylam w pierwszej ciazy to byl 6tydz nawet jeszcze serduszka nie bylo bo tez z cisnieniem moja gin mnie wyslala i wtedy mnie polozyli mimo ze praktycznie tej ciazy nie bylo a teraz kurcze taka duza ciaza a oni wkolko do domu.
Co do odstawienia luteiny teraz mam obawy bo czytalam ze sa przypadki ze kilka dni i porod chodz nie u kazdego.
Zuza macie jakis gosci?
Asia moim zdaniem nie zatrzymają Cię bo KTG wychodzi dobrze. U mnie były podobne cisnienia i nikt nawet nie wspomniał żeby wcześniej rodzic z tego powodu....

Mimi a jakie leki bralas? Ja to juz zamiast jedzenia moge tabletkami najesc 8 dopegytow 4 nitrodypiny 8 magnezow dziennie zeby nie leki pewnie byloby ponad 200 caly czas tylko ze ja coraz gorzej sie czuje glowa boli caly czas itd moja gin jak zobaczy cisnienie 150na 100 to szpital i ze to juz tragedia juz ja sama glupia jestem tyle lekow to mysle ze tez noe sluza dla malego ta wczoraj lekarka tez mowila ze rodzic juz trzeba przy takim cisnieniu a nie wstrzymywac porod bo to szkodzi juz ja sama glupia jestem.

Ja też brałam dopegyt ale nie pamiętam już dawki. Kochana to może odstaw luteine i niech się dzieje co ma się dziać.... który masz tc?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Z ta donoszona to nie tylko tyg ale i waga pokazuje z usg 3kg to waga niezla no ta lekarka i moja gin tez mowia ze bezpieczniej juz urodzic niz chodzic z takim cisnieniem a ja i tak wkolko leze nic nie robie.

Mimi a jak teraz u Ciebie cisnienie?

Do góry