reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Uf myslalam, ze jestem jakims wybrakowanym egzemplarzem :) Czyli obawy i mieszane uczucia minął.. To chyba wiaze sie z kazda powazna zmiana w zyciu..

Ja w 1trym schudlam 4kg, teraz jestem 1.5kg na plusie. Czyli bilans i tak ujemny. Oby tak dalej.

Piekny dzisiaj dzien, cieplutko i slonecznie. Chce sie zyc.

@Late92 w nicku to twoj rocznik? Ja 91. :)

reklama
Uf myslalam, ze jestem jakims wybrakowanym egzemplarzem :) Czyli obawy i mieszane uczucia minął.. To chyba wiaze sie z kazda powazna zmiana w zyciu..

Ja w 1trym schudlam 4kg, teraz jestem 1.5kg na plusie. Czyli bilans i tak ujemny. Oby tak dalej.

Piekny dzisiaj dzien, cieplutko i slonecznie. Chce sie zyc.

@Late92 w nicku to twoj rocznik? Ja 91. :)

Tak :-) mam skończone 25 lat :-)
Wam też chce się ciągle spać..? Nie wiem czy to jakieś przesilenie wiosenne, ale cały czas muszę ratować się kawa, bo ciśnienie 108/50.. ciężko mi utrzymać otwarte oczy :/
Od czwartku zaczynam kurs niemieckiego.. ciekawa jestem jak to będzie wyglądać :D i w koncu wyjdę do ludzi...

Ja tez senna jestem, wstalam po 11 i czuje ze moglabym dalej isc spac. Nie przesadzaj tylko z iloscia kawy. :)

O matko, niemiecki to zgroza mojego dziecinstwa.. mimo, ze bylam czworkowa to nigdy nie pałałam miloscia do tego ciezkiego, twardego i brzydkiego jezyka.

Late mieszkasz w Niemczech czy uczysz sie dla siebie?

Powiem Wam dziewczyny ze w pierwszym trymestrze moglam caly czas spac pozniej wszedzie pisali ze energia wroci i sennosc minie a u mnie bylo tylko gorzej wiec cala ciaze moge chyba spac teraz 3 trymestr a ja tylko aby lozko i poduszka haha ☺

Ja też wiecznie śpiąca. Nie mam energii. . .
dziewczyny od którego tygodnia poczulyscie ruchy. Ja za moment 19 tydzień i nic. Martwię się :sad:

Nie martw sie ja dopiero w 20 ktotych bylam pewna ze to dzidzia. A lozysko jak masz ulozone?
U mnie z pirrwszymi ruchami bylo smiesznie tak mi sie wydawalo ze to dzidzia ale pewna nie bylam i maz ucho do brzucha przylozyl zeby posluchac czy cos tam slychac a ja wtedy mowie dzidzia kopnij ojca i wtedy pierwszy raz tak kopnal ze bylam pewna ze to dzidzia jakby zrozumial haha ☺ nie martw sie chociaz sama wiem jak na ruchy czekalam.

Hej
Korzystajcie dziewczyny ile się da, śpijcie tyle ile będziecie mogly bo krótko przed porodem się nie wyśpicie, a po nim to już zupełnie nie. Jeszcze zapragniecie miec tyle wolnego i mozliwosci snu.

Jeśli chodzi o Wasze obawy to są one w ciąży normalne. Strach jest nieodłączną częścią ciąży szczególnie po wczesniejszych problemach czy nie daj Boże stracie. Ja też panicznie bałam się w ciąży, wsluchiwałam się w swój organizm, nigdy nie zapomnę tego strachu. Zawsze sobie mówiłam, żebym aby dotrwała do tego 25 tc to wtedy odetchnę z ulgą, potem żeby tylko do tego 30 tc, a potem jeszcze tydzień, dwa itd... Ten strach nie minął nawet jak szłam na blok. Po porodzie strach o poród minął ale zaczął się strach o dziecko, aby zdrowe było itd. No i tak już jest na stałe. Tak więc cieszcie się swoim stanem bo ani się nie obejrzycie, a będziecie tulić swoje pociechy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja o dziwo jestem spokojna o ta ciaze.. w sumie nigdy nie nalezalam do osob strachliwych, co innego jak by byly ku temu powody. Zyje sobie spokojnie, brzuch mnie czasem pobolewa ale podobno u mnie moze tak byc ze względu na liczne zrosty.

Panikuje jesli chodzi o moje lenistwo i brak weny by wziac sie za wyprawke. Stoje w miejscu, nic nie kupuje, nic nie mam.. kasy nie odkladam. To mnie dobija, nawet wiosennych porzadkow nie chce mi sie robic. Mialam dzis skoczyc na miasto w poszukiwaniu jeansow ciazowych ale stwierdzilam ze po ta jedna rzecz nie chce mi sie tylka z domu ruszac.. :o masakra jakas, rozplanowuje sobie tak dni ze jak mam cos do zalatwienia to jednego dnia ogarniam wszystko a w inne dni nawet nosa nie wychylam z domu. Moglabym isc na spacer ale sama nie lubie.. musze miec towarzystwo.
Najlepiej wycjodzi mi lezenie i narzekanie na siebie. I jak tu zyc? ;)

Ja tez senna jestem, wstalam po 11 i czuje ze moglabym dalej isc spac. Nie przesadzaj tylko z iloscia kawy. :)

O matko, niemiecki to zgroza mojego dziecinstwa.. mimo, ze bylam czworkowa to nigdy nie pałałam miloscia do tego ciezkiego, twardego i brzydkiego jezyka.

Late mieszkasz w Niemczech czy uczysz sie dla siebie?

Od roku siedzę w DE. Stąd potrzeba nauki tego cholernie ciężkiego języka, choć powoli zaczynam się do niego przyzwyczajać i wylapuje już co nieco.. Cała szkołę rzucalam w niemiecki "kamieniami" i twierdzilam ze nigdy nid wyjade do tego kraju :p Hmm jak to się w życiu plecie..:p
A z kawą nie przesadzam, bo wręcz zmuszam się żeby wypić kubek..

Ja też wiecznie śpiąca. Nie mam energii. . .
dziewczyny od którego tygodnia poczulyscie ruchy. Ja za moment 19 tydzień i nic. Martwię się :sad:

Ja ruchy poczułam już w 15 tc i były jak by mnie ktoś mizial od środka.. Od 17 tc jakoś się uspokoily i rzadko czuje.. Czasami czekam dwa dni żeby coś poczuć, ale jestem spokojna, bo dzidzia ma dużo miejsca do szaleństw i nie zawsze czuć jak fika :-) hmm od 25 tyg bedzie mega czuć i nie będzie wątpliwości ze to bobasek, bo będziemy mogły obserwować to na brzuchu mimo tluszczyku :-)

Uhh ile bym dała żeby sobie nieraz pospac, ale jak mąż w pracy ja pilnuje synka ^^ hmm myślę ze to wina aury za oknem ze spanie nas tak ciśnie.. W pierwszej ciazy w tym tyg mogłam góry przenosić, a teraz nie chciało by mi się na nią wejść... :p

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ja spodziewam się drugiego dziecka a też jestem pełna obaw...Jak wiecie mój syn ma autyzm i postanowiłam drugiego nie szczepić i głownie to spędza mi sen z powiek...
Umówiłam się na połówkowe na 28.marca.Będę w 22tc. Koszt to 250zł bo robię 4d na pamiątkę:) U Was też się rozpadało?:(
Miłego popołudnia:*

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry