reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Oszczędzanie

Monika2099

Początkująca w BB
Mam do was pytanie, chciała bym trochę zaoszczędzić, ale każda próba do tej pory kończyła się tym, iż mój mąż brał jak wiedział gdzie leżały, a jak schowałam to je znalazł. Wydawał je na niepotrzebne nam rzeczy, np. nowy telefon już 3, bo tamte się zepsuły, po roku. Potrzebujemy jeszcze jednego samochodu,bo ja nie mam czym się poruszać z dziećmi a ja chcę zrobić kurs, żeby iść do pracy jako fryzjerka.

reklama
Rozwiązanie
Ja skorzystałam z ubezpieczenia posagowego dla dziecka. Nie dość że odkładam pieniądze to jeszcze mam gwarancję, że w razie mojej śmierci towarzystwo ubezpieczeniowe przejmie na siebie opłacanie składki a moje dziecko i tak otrzyma kwotę, którą chciałam mu przekazać. Nazywa się to Ubezpieczeniem posagowym i polecił je mój doradca. Jeśli ktoś chce to podaję numer telefonu do niego - 511 800 649. Pana Mateusza można też odnaleźć na Facebooku pod nazwą Multifinanse. Ubezpieczenia i Finansowanie Mateusz Różnowicz.
W takim wypadku konto bankowe bedzie najlepszym wyjsciem ale tylko na ciebie. Bo jak sie wkoncu dowie to bedzie chcial wyplacic, bo z cudzego konta nie wyplaci. I niech nedzie tylko twoje.
Wypłaci wypłaci, ma przecież moją karetę z mojego konta, bo ja nigdzie nie jeżdżę i nie robię zakupów, a na tym koncie są zasiłki, przeczytaj odpowiedź u innej to się dowiesz.

reklama
Możesz sobie założyć inne konto, o którym on nie musi wiedzieć i na nie robić przelew.
Pamiętaj, ze my ci tylko możemy sugerować rozwiązania. To od ciebie zależy czy zdecydujesz się je wdrożyć w życie czy nie.
Zależność finansowa od kogokolwiek to zawsze jest równia pochyla.

Możesz sobie założyć inne konto, o którym on nie musi wiedzieć i na nie robić przelew.
Pamiętaj, ze my ci tylko możemy sugerować rozwiązania. To od ciebie zależy czy zdecydujesz się je wdrożyć w życie czy nie.
Zależność finansowa od kogokolwiek to zawsze jest równia pochyla.
Wiem dla tego próbuje zaoszczędzić, żeby nie być uzależnioną i móc mieć kurs. Wiem o tym, że mi tylko doradzacie i o to mi chodzi, żeby mi ktoś doradził, bo już sama nie wiem co robić.

Wypłaci wypłaci, ma przecież moją karetę z mojego konta, bo ja nigdzie nie jeżdżę i nie robię zakupów, a na tym koncie są zasiłki, przeczytaj odpowiedź u innej to się dowiesz.
Chodzi o to że możesz założyć drugie oddzielne konto oszczędnościowe bez karty do bankomatu.
Ja mam zwykle konto z kartą gdzie mój mąż może korzystać i mam podpięte konto oszczędnościowe na które mogę robić przelewy tylko. Karta tego konta oszczędnościowego nie obejmuje.

Chodzi o to że możesz założyć drugie oddzielne konto oszczędnościowe bez karty do bankomatu.
Ja mam zwykle konto z kartą gdzie mój mąż może korzystać i mam podpięte konto oszczędnościowe na które mogę robić przelewy tylko. Karta tego konta oszczędnościowego nie obejmuje.

Dokładnie.
Tez takie mam.
Masz konto i możesz na nie robić przelewy. Ale nie wybierzesz bo nie masz do niego karty. U mnie przykładowo musiałabym iść osobiście do banku. A ze mi się nie chce to i oszczędności sobie rosną i rosną.

Oj oprocentowanie tych wszystkich kont oszczednośćiowych dobre nie jest i bez znaczenia na to w jakim banku się założy. Przez niskie stopy procentowe jest bardzo dobry czas dla biorących kredyty a kiepski czas dla oszczedzających i w sumie to nie wydaje się aby coś się miało zmienić w najbliższym czasie.
W zasadzie to jedyną sensowną opcją wydaje się program rodzinne oszczędności w nest bank.

Tu bardziej chodzi o to, żeby autorka zaczęła coś oszczędzać i być może zainwestowała w jakimś stopniu w swoją przyszłość, a nie o to by z procentów od oszczędności wykupić imperium Rockefellera po miesiącu czy dwóch.

Tu bardziej chodzi o to, żeby autorka zaczęła coś oszczędzać i być może zainwestowała w jakimś stopniu w swoją przyszłość, a nie o to by z procentów od oszczędności wykupić imperium Rockefellera po miesiącu czy dwóch.
Masz rację, chcę odłożyć trochę na czarną godzinę, żeby jak nam się noga podwinie mieć tak zwanego asa w rękawie.

reklama
Do góry