Ostatnio dość dziwnie się czuję, ale dziś, to chyba jeden z najgorszych dni. W ciąży nie czułam się tak jak dzisiaj. Nie jest to na pewno z powodu braku snu, mimo dziecka, raczej się wysypiam. Kręci mi się w głowie, mam mroczki, leci mi krew z nosa, kołatanie serca, uderzenia gorąca. Do tego, mam strasznie obfite i krótkie miesiączki - 3-4 dni, z czego 2. to muszę leżeć, bo tracę dużo krwi - tampon po mniej niż godzinie zaczyna przeciekać. Czy też tak miałyście? Co może być przyczyną?
reklama
beata26
szczęśliwa mamusia :)
zrób sobie morfologie, ja miałam wszystkie te objawy, okazało się że mam silną anemię, która ciągnęła się od 9 mca ciąży.
Anecia1111
Fanka BB :)
też tak miałam w podobnym okresie po porodzie... i u mnie okazało się że hemoglobina trochę spadła... nie jakoś znacząco ale jednak i dostałam hemofer na podniesienie, no i cukier mi strasznie skakał i na to też miałam jakieś tabletki, z tymże ja miałam problemy z cukrem juz podczas ciąży
ale może warto byloby sobie zmierzyć poziom cukru, czy nie jest za niski lub za wysoki
ja miałam tak że czasem 2-3 dni nie mogla zwlec się z łóżka a mąż musiał iść do pracy i wtedy byłam zdana na moją mamę która przyjeżdżała żeby mnie pilnować i pomóc przy małym
ale może warto byloby sobie zmierzyć poziom cukru, czy nie jest za niski lub za wysoki
ja miałam tak że czasem 2-3 dni nie mogla zwlec się z łóżka a mąż musiał iść do pracy i wtedy byłam zdana na moją mamę która przyjeżdżała żeby mnie pilnować i pomóc przy małym
mamowyswiat.
Początkująca w BB
Ja dowiedziałam się od mojej fryzjerki że to kompletnie normalne, bo dopiero wtedy organizm wraca do "poprzedniego stanu rzeczy". U mnie dopiero po 3 miesiącach zaczęło się: osłabienie, wypadanie włosów (garściami), ogólne zmęczenie - chociaż córcia jest przekochana i wcale tak nie męczy no ale, jestem w tym temacie totalnym świeżaczkiem, więc co ja się będę wypowiadać Karmię piersią - i przepraszam,że tu ale pozwolę sobie zapytać - też macie taką ochotę na słodkie? Ja pochłaniam hurtowe ilości! A nigdy za słodkim nie przepadałam...
reklama
Podziel się: