reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Oskar 29 tydz 1570 gr...

Witam !!!! Takie male uaktualnienie :D

Wiec tak mamy juz skonczone 2 latka!!!!
- waga 15 kg, 90 cm,
Oskar juz duzo rozumie, wykonuje polecenia, plac zabaw opanowany do perfekcjii, w koncu mozemy spacerowac tam gdzie mama chce a nie tam gdzie Oskar , bez krzykow i lezenia na chodniku :)
-otwiera sam dzrwi kluczami, oszukac sie go nie da bo wiem ktory do ktorych drzwi :p (wiec siedzimy pozamykani w domu z pochowanymi kluczami )
sam je i pije, spi juz w lozku, z nocnymi wedrowkami do nas :p uwielbia sie przytulac i calowac , jest na etapie wszystko sam :D aaa i bramki ze schodow tez juz zdjete , mam juz duzego chlopaka w domu :D

Najwiekszym naszym problemem jest mowa na dzien dzissiejszy jest tylko mama , tata, ja, a reszta to yhyyhyyy, dosatlismy juz skeirowanie do logopedy , czekamy na wizyte..pielucha jest dalej nie kuma wogle bazy, nawet nie informuje mnie brudnej pieluszce :/ moglby tak chodzic caly dzien:/
dodatkowo nasilil sie problem bicia i popychania dzieci w przedszkolu, pracujemy nad tym ...
Oczywiscie najwazniejsze , ze idzie do przodu , malymi kroczkami ale do przodu :)) i zapomnialam napisac , zew jest najwspanialszy na swiecie :)

reklama
Troche nas nie bylo :) nie wiem czy jescze ktos tu zaglada :p ale i tak napisze co tam u nas :)

Wiec tak Oskar ma juz 3, 5 roku :))) duzy chlopak , wazy 18 kg, odpieluchowany w wieku 3 lat ( pozno ale byl gotowy i poszlo super)
No i jak mial 3, 3 miesiace ruszyl z mowa!!!!! wkoncu!!! i na dzien dzisiajszy nie mowi jescze jak jego rowiesnicy ale mowi , sklada zdania, rozumie w dwoch jezykach w przedszkolu super daje sobie rade . Musze przyznac , ze dopoki nie ryszyl z mowa mielsimy duze problemy z Oksarem, ( nawet wyladowalisy u psychologa) bil wszystkich, dzieci w przedszklou, mnie nma ulicy jak nie chcial wracac do domu, rzucal zabawkami w nas , uciekal na podworku normalnie horror, jednak problemem okazala sie komunikacja tnz jej brak :/ jak ruszyl z mowa zupeklnie inne dziecko , grzeczne i kochane :D wszytskie problemy zniknely :)))

No hej i teraz wypadałoby bym napisała: "a nie mówiłam???"
Ruszył z mową...Matko ja to chyba na jakąś wróżkę się przekwalifikuję hehe:-D
A tak poważnie, to ciesze się ogromnie z postępów Oskarka...Zobacz jak ten czas leci...I naprawdę duży chłopak...18kg??? Wagowo przegonił swoich rówieśników :tak:
Dużo zdrówka Wam życzę i uściski dla całej rodzinki :)

super!! moja Laura w kwietniu 4 lata skończy i nadal nie mówi... nic! czasem '' nie" i ,, dja"( daj) powie. Rozumie co się do niej mówi. I właśnie jest ten problem, że jest bardzo agresywna i nie w stosunku do otoczenia, a do siebie... rehabilitujemy i czekamy z nadzieją, bo chyba tylko ona nam została:)

reklama
Sprytna fajnie , ze sie odezwalas :) myslalam o was ostatnio :) zobaczysz przjdzie taki dzien i Laura ruszy z mowa!! U nas to jescze nie jest mowa 4 latka( w porownaniu do roweisnkow dalej jest dzuo w tyle) ale i tak jest fajnie , my od wrzesnia do szkoly ( niby to przedluzenie przedszkola ale szkola sie nazywa )no zobaczym jak bedzie , dzieki dziewczny za mile slowa :)

reklama
Do góry