reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

a ja sie tez cieszę - mój leżąc na pleckach odwraca się na boczek ;D ( może to nie dużo , ale ja się cieszę) - moja mamma mówi, ze jemu jest ciężko się obrócić bo jest gruby i ma ciężkie nogi i dużo tłuszczyku - a więc nie mam się co martwić, ze się jeszcze nie obraca - bo jest po prostu za tłuściutki ;D

reklama
Vikulek juz od ponad tygodnia przewraca się z plecków na brzuszek -robi to tylko w jedną stronę na lewy boczek .Zaczął mi sie w nocy tak na brzuszek obracac i teraz boję się o niego.Wczoraj zaczął się głosno smiać do mnie. :)

Gosiek pewnie że masz powód do radości, obrót na boczek to też duzy postęp. Moja Amelka jak leży na plecach chętnie obróci się na bok, juz naprawde niewiele brakuje jej do obrotu na brzuszek weźmie zabawkę i wraca spowrotem na plecki. Myślę że za pare dni obróci się całkiem. Z kolei jak lezy na brzuszku to ćwiczy pełzanie i w nosie ma obrót na plecki :)
Kate gratulejszyn na małego akrobaty

A tu moja Amelka w kąpieli, pierwsza kąpiel zupełnie na siedząco, za nic w świecie nie chciała się położyć :p Jak ją kładziemy to larmo nieziemskie

LILITH pisze:
...moja mama mowila mi ze jak mialam 10 miesiecy to juz chodzilam i nawet pokazala mio zdjecia (podpisane) i w grudniu - urodzilams ie w sierpniu- mialam duze 2 zabale na dole i jaks ie usmiechalam to bylo widac.
Lilith mój mąż jak miał 10 miesiecy już chodził :)

Ja ostatnio zaglądnęłam do pamiętnika Karoliny i ona raczkowała jak miała 5 miesięcy, potem jak miała 6 to zaczęła sama siadać (tak jak raczkowała to zatrzymywała się i podpierala jedną ręką a potem siadała) no i jak miała 11 miesięcy to już biegała :)
gosiek ja z własnego doświadczenia też zauważyłam, że jak dzieci są grubsze to ciężej im wykonywać takie akrobacje. Także spoko :)

Ewe bosko!!!!
Gosiek no dokladnie tak jest im dziecko pulchniejsze tym mu ciezej tak wiec niema sie czym przejmowac!!!choc ja sie przejmuje nadal tym ze tak mala sie smieje...ale mysle ze na wszystko przyjdzie czas!
Kate gratulacje!!!! szczesciara!

Co do tego dojrzeania to wlansie tak jest kazde dziecko jest inne i niema sie co sugerowac tym co pisza!wazne ze sa zdrowe i wszystko jest oki!

Czytam o postepach maluszkow majowych i nie moge uwierzyc jak nagle wszystko sie ruszylao,chyba jakis przelon nstapil.
GRATULUJE KADEMU BOBASOWI I DUMNYM RODZICA TAKICH SPRYTNYCH DZIECI

jA SIE POCHWALE ,ZE STOKROTKA DZWIGA SIE CORAZ CZSCIEJ SAM DO SIADANIA,CIUT CIUT JEJ BARKUJE DO PRZEWROTEK,OSTATNIO BAWILA SIE NOZKAMI,ZACZEPIAL KOLANAK A POTEM STUPKI,PIEKNIE BAWI SIE ZABAWKAMI I SLICZNIE TRZYMA GLOWKE JUZ NIE TRZEBA JEJ POTRZYMYWAC.
a DZIS DUZOOOOOOOOOOOOO SPI CHYBA PRZYCHODZI OKRES ZMIAN I POTRZEBJE ODPOCZYNKU,NIECH ROSNIE NIUNIA ;D

reklama
Do góry