reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

gosiek, nie przejmuj się, na każdego przyjdzie jego czas :)
moja mała nie przewraca się jeszcze sama ani na brzuszek ani na plecki... tylko mostki uwielbia robić, kilka chwila i już do końca przewijaka na głowie pojedzie ;)

reklama
moja podobnie jak ma humor to sie odwróci na plecki ale najlepiej to jak lezy na pleckach to tak mocno sie wygina ze przemieszcza sie strasznie w strone gdzie główka. ja sie śmieje ze zamiast pełzac na brzuszku to moja to na pleckach robi
WYWROTOWIEC ;D ;D ;D

Czesc dziewczynu bardzo dawno nie pisałam podziwiam wasze maleństwa nie do wiary że się kulają i siadają. Ja jetem sama z małą i między pieluszką obiadkiem mleczkiem mam niewiele czasu tym bardziej ze nie spała nic w dzień a w nocy po szorowaniu buteleki prasowaniu padałam na twarz od niedawna Agatka śpi w dzień chwilkę i zaczęłam czytać wasze posty. Wczoraj małej pojawił się ząbek i znowu jest niespokojna. lubi chwilkę poleżeć na brzuszku i sięga po zabawki. lubi bawić się swoimi stopkami--...................oj płacze wrócę póżniej papa

Slonko przeczytaj sobie moze Jezyk niemowlat aby mala sie nauczyla spac bo sie wymeczysz!!!!!!!!!!!!! musisz mala nauczyc spanka! biedulko...

Maxin to fajnie bo moja jak jej wloze to sobie go chyta wyciaga i sie mu przyglada....kiedys tez sobie przytrzymywala ale teraz woli wyciagac i gadac do niego:) ostatnio taka dlugaaaa wiazanke puscila!!! no a jak juz chce to czasem uda jej sie nim spowrotem trafic:)

Ale duzo wasze dzieci potrafia :) Fajnie. Moj tez sobie smoczkiem fajnie operuje i czasem go sobie wyciaga a czasem tez uda mu sie z powrotem trafic. No i przytrzymuje tez obydwiema łapkami..hehe a wczoraj to normalnie sam sie karmił :laugh: Reka mnie juz bolała bo jadł godzine to mleko AR przez smoczek 2 awentu no i trzymał sobie butle łapkami wiec go połozyłam i tak sobie sam pił a ja sie przygladałam :) Niestety aparat pozyczyłam bratu i nie mogłam zdjecia zrobic ale pewnie jeszcze sie uda. A dzis tak slicznie przytulil misia raczkami i zasnał ::) Jesli czodzi o obroty to tylko na boki i do dołu sunie odpychajac sie nozkami. Ale niestety wciaz nie lubi na brzuszku lezec i sie szybko denerwuje. Jakos tak mu sie te przedramiona rozjezdzaja i podnosi sama głowe zamiast sie podpierac ::)

moja smokiem bawi sie w te i spowrotem.
Angie jeszcze ma czas na obroty moja tez nie lubiała brzuszka odpusciłam jej na tydzien potem ni z tego połozyłam na brzuszek a ona głowa do góry i uśmiech a ja oczy jak pięc złóty bo czekałam na płacz ;D

Ania też operuje już smoczkiem i mamy duuuuuzyo problem ją ubrać po kąpieli. Okropnie się wygina, próbuje przewrócić, wierzga nogami. Normalnie szok. Trzeba ją czasem mocno przytrzymywać na siłę, bo inaczej się nie da. Coraz częśniej przewraca się z brzuszka na plecki, ale potem zaraz przewrót na brzuch :)

moja po kąpieli to ja mówie ze ucieka bo leząc na pleckach odbija sie nózkami na mostek i przesówa sie w strone główki i tak juz musiałam wszystko pozdejmowac i przyciągam ją do siebie kilka razy aby ją ubrac bo tak ucieka.

reklama
Amelka już prawie siedzi ;D, mostki robi przegromne na przewijaku i pełza. ;D A i jak rano wstaje kladę ją na półeżąco od ściny na poduszce daje jej zebuzuloo czy jak mu tam i daje pospać mamie jeszcze godzinkę :) tak cichutko się bawi :)

Do góry