reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Kolejnym osiągnięciem mojego Kubła jest wybiórczość. Jak mu się nie podoba to, co do niego się mówi, zatyka uszy. Boże, czyje to dziecko????????????????

reklama
super Ania modelka prezentacja muzi byc w calosc;-),mala perfekcjonista rosnie

Agusia prosze prosze jaka sprytna dziewczynka barwo

Kubus hahaha tez to jeste aparta

A my jestesmy bardzo dumni z Natalinki,wczoraj polaczyla dwa wyrazy razem co wstworzyo pytanie.Pokazalm paluszkiem na tv ,w ktorym zobaczyla lwa i zapytala CO TO??? MY Z WOJTASEM W SZOKU:szok: nie moglismy uwierzyc,wiec poczeklaismy troche,a ona wpadlA w szal slowny i caly czas chodzila po domu pokazywaln na przedmioty i pytala co to?:tak:;-):-)

Ależ te nasze dzieciaczki są kumate. maxin oglądałam filmik super Natalinka się pyta- słodziutka jest.

Pola też bardzo dużo rozumie. Potrafi wykonywać wiele "poleceń":
  • posprzątaj (bierze jakąś szmatkę i ściera z ławy albo myje okna lub zamiata zmiotką)
  • podnieś bułkę, jabłuszko, cokolwiek w sumie co leży na podłodze
  • zanieś butki/ kapcie na przedpokój
  • podaj cyk (pilot do tv), pilkę i wiele innych rzeczy
  • przynieś np książkę, misia, lalę ze swojego pokoju
  • zrób lali aaaaa (wozi wózkiem), zrób misiowi brum-brum (wsadzi misia do takiego zabawkowego krzesełka do karmienia i go w nim wozi)
  • Robi oczywicie wiele innych rzeczy, ale nie jestem w stanie tego napisać.
Generalnie fajna jest i rozumna i w ogóle ah i oh.....:laugh2::elvis::rofl::rolleyes2:

wspaniale,mozna z nimi sie dogadac mnie tak cieszy fakt,ze juz jeste kumata,i tyle rozumie az czlowiek na raz nie moze zpamietac co juz potarfi bo jest tego wiele:tak:

A moje dziecko nie chce chodzic...nadal! Umie i przejdzie spokojnie caly pokoj i spowrotem ale nie chce mu sie bo za wolno za duzo wysilku trzeba wkladac i wogole i dalej najczesciej zasowa na czworaka:nerd: Qrde ale uparciuch no!! Jak mu powiem wstawaj na nogi, choc do mamy to wstanie i przyjdzie ale jak juz sobie tam cos upatrzy i szybko chce podejsc do tego albo pujsc do swojego pokoju to na czworaka leci:confused2:

angie to etap przejsciowy, niedlugo coraz zadziej bedzie na czworakach, moja czasem pada na 4 lapy jak musi przejsc przez jakis prog bo sie boi na 2 nogach hehe

jednogo dnia moje dziecko same z siebie bez uczenia i proszenia poszlo do kuchni przynioslo recznik i zaczelo wcieraz swoj stolik po obiadku :laugh2: ale sie usmialam

i baaardzo czesto po zabawie sprzata razem ze mna!!
czasem nawet zaczyna sprzatac bez mojego zachecania co oznacza ze juz zabawa skonczona :rofl2: jestem z niej bardzo dumna bo nieswiadomie jej tego nauczylam mozna powiedziec przez przyklad

Pięknie się rozwijają wasze dzieciaczki :-) . Kurcze , niektóre nawet sprzątają po sobie :))))))) super !!!!!!!!!!

Amelka juz fajnie chodzi ale tak raczej niepewnie, gdy wchodzi na inny grunt najpierw bada butem podłoże :))))))) Wchodzi sama na krzesło (od komputera) , sama łądnie je, jak jest głodna wyciągnie sobie sama chleb i przyniesie pokazać. Ale jak znajdzie starą suchą skórkę to też zje :)))))))))) Podchodzi do lodówki i pokazuje na drzwi wołając że chce nana , tzn. że chce jogurt. Po kąpieli chowa zabawki na miejsce, ściąga skarpetki i wyrzuca przez balkon. Ładnie bawi się w piaskownicy z innym dziećmi tzn zabiera im zabawki ale za to daje swoje. Ostatnio dostała manto łopatką od starszego kolegi :dull:

reklama
Do góry