JoannaAleksandra
Zaangażowana w BB
Czy któraś z mam miała w ciąży pierwotne zakażenie opryszczką na ustach? Nie kolejne, pierwsze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nawet pierwotne?Ale ono w żaden sposób nie jest zagrożeniem dla dziecka. Opryszczka na wargach ale tych pionowych jest groźna. Ale nie na poziomych.
Dzwoniłam dziś do położnej i mówiła, że to też zależy od tygodnia ciąży. Ja jestem w 33 tc i twierdziła, że w tak zaawansowanej ciąży już ciężko żeby zaszkodzić dziecku, grunt żeby do porodu pozbyć się tego cholerstwa.Mi mówili, że pierwsza w życiu opryszczka na ustach również jest potencjalnym ryzykiem dla dziecka, że nalezy ją zgłosic ginekologowi i rozważyć leczenie doustne oraz podać w wywiadzie neonatologicznym.
Ale przy porodzie ta opryszczka wargowa nie ma nic do rzeczy. Ta genitalna tak, bo można przenieść na dziecko ale nie ta na ustach.Dzwoniłam dziś do położnej i mówiła, że to też zależy od tygodnia ciąży. Ja jestem w 33 tc i twierdziła, że w tak zaawansowanej ciąży już ciężko żeby zaszkodzić dziecku, grunt żeby do porodu pozbyć się tego cholerstwa.
Bardziej chodzi o to, że dziecko nie zdąży dostać przeciwciał a będzie mieć kontakt z matką, od której może się zarazić, o ile dobrze zrozumiałamAle przy porodzie ta opryszczka wargowa nie ma nic do rzeczy. Ta genitalna tak, bo można przenieść na dziecko ale nie ta na ustach.
Opryszczka w ciąży - czy jest groźna dla dziecka?
Opryszczka w ciąży nie zagraża dziecku. Groźna może być pierwotna infekcja - czyli „pierwsza opryszczka w życiu”. Martwić powinna opryszczka genitalna a nie wargowa.mamaginekolog.pl
hej, skąd masz taką wiedzę? opryszczka jest groźna.Ale ono w żaden sposób nie jest zagrożeniem dla dziecka. Opryszczka na wargach ale tych pionowych jest groźna. Ale nie na poziomych.
przepraszam, ale przecież kontakt zarażonej matki z dzieckiem jest groźny.Ale przy porodzie ta opryszczka wargowa nie ma nic do rzeczy. Ta genitalna tak, bo można przenieść na dziecko ale nie ta na ustach.
Opryszczka w ciąży - czy jest groźna dla dziecka?
Opryszczka w ciąży nie zagraża dziecku. Groźna może być pierwotna infekcja - czyli „pierwsza opryszczka w życiu”. Martwić powinna opryszczka genitalna a nie wargowa.mamaginekolog.pl