reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opryszczka pierwotna w ciąży

reklama
Ale ono w żaden sposób nie jest zagrożeniem dla dziecka. Opryszczka na wargach ale tych pionowych jest groźna. Ale nie na poziomych.

Mi mówili, że pierwsza w życiu opryszczka na ustach również jest potencjalnym ryzykiem dla dziecka, że nalezy ją zgłosic ginekologowi i rozważyć leczenie doustne oraz podać w wywiadzie neonatologicznym.

Mi mówili, że pierwsza w życiu opryszczka na ustach również jest potencjalnym ryzykiem dla dziecka, że nalezy ją zgłosic ginekologowi i rozważyć leczenie doustne oraz podać w wywiadzie neonatologicznym.
Dzwoniłam dziś do położnej i mówiła, że to też zależy od tygodnia ciąży. Ja jestem w 33 tc i twierdziła, że w tak zaawansowanej ciąży już ciężko żeby zaszkodzić dziecku, grunt żeby do porodu pozbyć się tego cholerstwa.

Dzwoniłam dziś do położnej i mówiła, że to też zależy od tygodnia ciąży. Ja jestem w 33 tc i twierdziła, że w tak zaawansowanej ciąży już ciężko żeby zaszkodzić dziecku, grunt żeby do porodu pozbyć się tego cholerstwa.
Ale przy porodzie ta opryszczka wargowa nie ma nic do rzeczy. Ta genitalna tak, bo można przenieść na dziecko ale nie ta na ustach.

Ale przy porodzie ta opryszczka wargowa nie ma nic do rzeczy. Ta genitalna tak, bo można przenieść na dziecko ale nie ta na ustach.
Bardziej chodzi o to, że dziecko nie zdąży dostać przeciwciał a będzie mieć kontakt z matką, od której może się zarazić, o ile dobrze zrozumiałam

Ale ono w żaden sposób nie jest zagrożeniem dla dziecka. Opryszczka na wargach ale tych pionowych jest groźna. Ale nie na poziomych.
hej, skąd masz taką wiedzę? :)opryszczka jest groźna.

Autorki, wg lekarzamojego prowadzącego (specjalizuje się w patologii ciąży) Należy brać heviran w tabletkach i najlepiej też na zmianę. Zgłoś się do lekarza w celu zmonitorowania bicia serca- będzie wszystko dobrze ❤️

reklama
przepraszam, ale przecież kontakt zarażonej matki z dzieckiem jest groźny.
Przykładowo: matka chciałaby pocałować dziecko, może je zarazić. Tak zaraziła mnie mama przy porodzie i miałam spore kłopoty, teraz w ciąży, za każdym razem przy opryszczkę idę na kontrolę alarmową i dostaje heviran.

Do góry