reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Mamoot, świetny pomysł! Może padniesz do nas z "prelakcją"?;-):-)

spoko!
:-)
Mamoot, ale o ustawie o odpadach też wspomnisz?.... :-p

To za rok :-D A za dwa przerobimy katalog odpadów ;-):-D:-D

Lekcja udana. Tak mi się wydaje. :-)
Heatherku, pozwolę sobie przekopiować to, co napisałam Ci już w maliu. :-)
Wyszło fajnie, choć dzieci były moim zdaniem tak zainteresowane moją osoba, że mało się skupiały na robocie.
Przygotowałam wcześniej czyste plastki i papiery, bezpieczne, nieostre puszki i małe słoiczki (do małych rączek). Pani na moja prośbe zorganizowała 4 kolorowe kosze/skrzynki (w kolorach pojemników na odpady). Ja wczesniej przygotowałam i wydrukowałam kartki ze zdjęciami grup odpadów i napisami w odpowiednich kolorach.
Jeżyk (maskotka Wojciaszkowej grupy) poprosił dzieci o posegregowanie odpadów rozsypanych na środku sali. Wyjaśnił co gdzie należy wkładać. No i do roboty. Chyba największy kłopot był z plastikami, ale Jezyk pomagał. Na koniec wspólnie obejrzeliśmy czy wszystko jest dobrze pogrupowane i były drobne poprawki.
Potem pokazałam maluchom co można zrobić z odpadów (miałam blok rysunkowy, książeczkę, papier toaletowy, puszkę coc-coli, konserwę, folię aluminiową, jakiś jogurt i słoik).
Potem dzieci dostały w nagrodę naklejki z zielonym znaczkiem recyklingu.
Maluchy próbowały tez zgniatac butelki. Najpierw zakręcone, a potem odkręcone :-)
A na sam koniec był wierszyk od Heatherka. Musiałam czytać dwa razy, a dzieci zarzyczyły sobie jeszcze raz do spania.
Na pewno starsze dzeci lepiej by sobie poradziły, ale w sumie trzeba zacznać od małego. :-)

reklama
Ale super! Mamoot, może zrobisz objazdówkę po Polsce?:-D
Miki po przerwie nawet o.k., choć ciut gorzej jak przed. Ale myślę, że z każdym dniem będzie jeszcze lepiej:tak:
Pati, jak Noemi ma ospę, to teraz zaraża;-)

Ah,no pochwale sie ,a co tam :-) Wczoraj Noemi Pani w przedszkolu bardzo pochwalila ja do Adama ,ze pieknie maluje,ze ma w tym kierunku zdolnosci...Ze jest naprawde lepsza niz niejeden 4-5 latek ze starszych grup :-)

Dzis w domu namalowala samochod (przynajmniej tak twierdzi :-D) ktory ma plecak ,nad glowa parasol i czapke ubrana:-D:-D:-D:-D z przodu myslalam ze to moze swiatla ale to niby rece...pozniej wkleje kilka jej prac...Teraz pedze myc okno i zawiesimy sonbbie w kuchni lampki :-) Obiecalam Noemi...wiec dotrzymac musze slowa....U nas juz ludzie stroja pelna para wiec nie mozemy byc gorsi ;-)

A pewnie, że się chwal, a co tam! Masz się kim chwalić :-) bo rzeczywiście rysunki Noemi są super!
Ja przez to zamieszanie z szukaniem mieszkania jakoś nie czuję, że święta się zbliżają :tak:

reklama
A ja sobie poczekam bo okazalo sie zekarton ktory mam w domu jest ze starymi lampkamia te takie do dupy bo polowa sie tylko swieci...A dobre s a w piwnicy...tyle ,ze nie mam klucza bo ammy jeden a ma go Adam...A Adama nie ma:-D:-D:-D
Ale jutro skocze sobie z mloda moze po jakie snowe lamki :-) Do tego dokupie troche "zieleniny2 i jakies stroiki moze zaczne robic :-)
Juz mi swietami zapachnialo :cool2:

Do góry