reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad noworodkiem

tak do was zajrzalam, choc ja juz mama ze stazem ;) dziewczyny, skad macie te informacje o karmi? z tego, co ja wszedzie wyszperalam, to taki sam mit, jak picie herbaty z mlekiem, no ale moze zle szukalam :D

reklama
naja pisze:
tak do was zajrzalam, choc ja juz mama ze stazem ;) dziewczyny, skad macie te informacje o karmi? z tego, co ja wszedzie wyszperalam, to taki sam mit, jak picie herbaty z mlekiem, no ale moze zle szukalam :D
Znalazłam to w poradni laktacyjnej.

Dziewczyny, a co na kolki????????????????????????????????
Moja Maja od wczoraj ciągle pręży się i płacze, dziś miała być połozna, ale niestety nie przyszła, a ja juz nie daję rady i płacze z moją córcią.

Pycha ja daje Julce wodę koperkową i przykładam gorącą pieluchę na brzuszek Jest też espumisan w kropelkach i Infacol

Ja piję herbatkę ułatwiającą trawienie HIPPa i Plantex. Plantexu można wypić nawet 4 szklanki dziennie, mój mały dopiero po tym nauczył się puszczć bączki :laugh: No i odstawiłam na kilka dni mleko i żółty ser. A jak już Kamilka bolało, nosiłam przewieszonego przez ramię, tak, że z jednej strony zwisała główka, a z drugiej nogi. U mnie pomogło i na razie jest spokój. Mam nadzieję, że Tobie rady się przydadzą, bo wiem, że jak boli malucha to i nas boli. Trzymam kciuki

a my znów mamy problem i liczymy na jakieś podpowiedzi od forumowych cioć

Nasza Maja od kilku dni codziennie po kapieli płacze i to tak 2-3 godziny, jestem pewna ze to nie kolki, w nocy i podczas dnia jest grzeczniutka jak aniołek, a wieczorem nie wiem co jej jest, tak strasznie płacze, moze to ma zwiazek z kapiela???
jest tak ze jak je to nagle zaczyna płakac, albo najpierw zaczyna jesc a potem wypluwa
albo dziś niby zasneła po 1,5 godzinie "koncertu" a tak po 20 minutach obudziła sie z płaczem

Pycha myslę, że to może mieć jednak związek z brzuszkiem, mój synek też tak ma, wczoraj akurat był spokój, ale poprzednie wieczory były straszne, rzeczywiście tak od kąpieli do pólnocy a nawet do 1 w nocy marudzenie... ale faktycznie wczoraj nie kąpaliśmy, więc może coś z tą kąpielą jest...? może maluch za bardzo marznie albo coś...? nie mam pojęcia ale poobserwuję jak to się ma do kąpieli i jak coś wymyślę to dam znać ;)

jednak to nie ma zwiazku z kąpielą, bo jak zmienilismy godzine kapania z 20 na 19, to Majka po kapieli była grzeczniutka, a około 21 dopiero zaczęła koncert
wczoraj po raz pierwszy od kilku dni nie płakała, za to dziś do południa nie dała mi spokoju
a wczoraj rozmawiałam z połozną i ta mówiłą, że dzieci czesto tak mają, że o stałej porze marudzą

reklama
Pycha a skąd wiesz, że to nie kolki ?? Bo Kamil też lubi sobie pomarudzić, no i zastanawiam się czy to takie zwykłe marudzenie czy coś go boli.

Do góry