reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Na to nie ma regóły, ja tak uważałam i co ... Kuba jest chory ma wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych.
W domu wszyscy zdrowi ,nie miał kontaktu z chorą osobą, nie chodziam z nim do sklepów, musiał złapac tego wirusa na spacerze. :( narazie gorączka spadła bez antybiotyku, ale jest taki rozbity, płaczliwy - nie mogę na niego patrzeć tak mi go szkoda najchętniej przejełabym tego wirusa na siebie, boli go gardełko i uszka -moj biedny maluszek -czekamy na poprawe.

reklama
u Emili też były dzieci 2, 4, 7 letnie nic złego sie nie stało
a podchodzily do niej i ja głaskały
żadnych zarazków nam nie przyniosły

Jasiek jest kapany codziennie okolo 19, najpierw smaruje go oliwka bambino, potem wkladam do wiaderka Tummy tub( nie mamy wanienki) a do wody wlewam plyn do kapieli z nivea, po kapieli jedzonko a potem spanko- i to najdluzsze bo zazwyczaj do 24, 1 w nocy.
Osinko-u mnie juz dwukrotnie przebywali po kilka dni kuzyni Jaska-8,6 i prawie 2 letnie dzieci- i malemu nic nie bylo po ich wizytach-tylko ich mama bardzo pilnowala zeby nie dotykaly buzi ani raczek mojego synka.

Osinka- ja w ogole nie pozwalam dzieciom dotykac Oli ani za bardzo sie do niej zblizac- jakos mam wrazenie, ze moga byc nie dosc delikatne. Moga sobie tylko popatrzec ;)

Co do chorowania- moj maz byl poltora tygodnia bardzo chory, a ja i Ola uniknelysmy chorobska, wiec nie martw sie na zapas :)

My kapiemy Ole w Oilatum, co dwa dni. Zreszta ona chyba wcale sie nie poci, ale tez ja ja lekko ubieram (babcie byly powaznie zanipokojone tym, ze Ola po domu chodzi tylko w koszulce cienkiej i spioszkach, okna pootwierane, w nocy tez uchylone, a przykrywam jej tylko nozki i to najczesciej tylko flanelowa pieluszka :)

Co do spania to Ola jest nieprzewidywalna- raz zasypia pieknie i w dzien i w nocy a innym razem caly dzien oka nie zmruzy i w nocy tez sie czesto i na dlugo budzi.

wczoraj byliśmy na usg bioderek i wszystko super

martwi mnie jednak oko bo jesczcze ropieje tyle z e mniej ale jednak cholera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osinka! my tez mielismy kontakt z dziećmi: 2, 4 i 6 latkiem i jest ok:)
poza tym mieliśmy tez kontakt z psem i kotem
ja bym zapytała wprost czy dzieci w danej chwili nie są chore

musze sie pochwalic dzisiejsza nocą - Maks spał od 20.45 do 9.15 rano!!! z 3 przerwami na jedzenie :laugh:
az sie boje co bedzie sie teraz działo taki jest wyspany :laugh:

Cholibka - muszę zreformować swoje dziecię - nagadam mu, że koledzy i koleżanki z BB tyle śpią i jak mu nie wstyd ... Budzi się co 3 godziny w nocy, łobuz mały ;)

Iwosz, ja też mojemu Jaśkowi zawsze mówię: jesteś najstarszy na BB, a twoim młodsi koledzy i koleżanki śpią o wiele dłużej od ciebie. Śmieje mi się w twarz...

reklama
Do góry