reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Dzięki iwosz :) Bo ostatnio w nocy mnie napadło i nie mogłam zasnąć, że nie wiem, jak to zrobić :)

reklama
ja też na początku nie będę kupować kosmetyków dla alergików, tym bardziej że ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami, a w razie awarii, to zawsze mogę dokupić a te co zostaną zużyję sa ;Dma

iwosz pisze:
od skroni w kierunku kącików; lepiej wodą przegotowaną, bo z tym rumiankiem różnie bywa

pytia! pomysl sobie, że mycie musi być "logiczne", czyli jakbyś myła najpierw kąciki oczu, rozprowadzałabyś to co się w nich zbiera na całe oczko... To samo z myciem pupy :)

O rumianku słyszałam, że baaaaaaardo często uczula

Trochę mnie przerażają te zabiegi pielęgnacyjne: wszystko takie malusie i delikatne, boję się, czy będę umiała dobrze to zrobić. Ostatnio mama kupiła mi specjalny zestaw do obcinania paznokci dla niemowląt i już wiem, że na pewno ja tego nie zrobię ;) Na samą myśl trzęsą mi się ręce. Już zapowiedziałam mężusiowi, że to będzie jego zadanie. Jest dużo bardziej precyzyjny niż ja w takich sprawach!

Nie tylko Ciebie to przeraża... Ostatnio byliśmy u koleżanki, która kąpała swojego półrocznego synka... I wiecie co? Ciesze się, że u nas ma być dziewczynka, bo jak zobaczyłam pielegnację siusiaczka, to zmiękłam...

KingaP pisze:
Nie tylko Ciebie to przeraża... Ostatnio byliśmy u koleżanki, która kąpała swojego półrocznego synka... I wiecie co? Ciesze się, że u nas ma być dziewczynka, bo jak zobaczyłam pielegnację siusiaczka, to zmiękłam...

zawsze mnie to przerażało ;) dlatego zawsze marzyłam o córce, jakaś łatwiejsza mi sie wydaje pielęgnacja ;)

może poczekajmy na iwosz, ona będzie wiedziała, jak to "wszystko" nazwać. Ja jestem w tej materii .... (nie wiem jak się sama nazwać, żeby niezbyt brutalnie ;) ) Na pewno napisze tu wszelkie instrukcje :)

reklama
Do góry