reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

Dzięki iwosz :) Bo ostatnio w nocy mnie napadło i nie mogłam zasnąć, że nie wiem, jak to zrobić :)

reklama
ja też na początku nie będę kupować kosmetyków dla alergików, tym bardziej że ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami, a w razie awarii, to zawsze mogę dokupić a te co zostaną zużyję sa ;Dma

iwosz pisze:
od skroni w kierunku kącików; lepiej wodą przegotowaną, bo z tym rumiankiem różnie bywa

pytia! pomysl sobie, że mycie musi być "logiczne", czyli jakbyś myła najpierw kąciki oczu, rozprowadzałabyś to co się w nich zbiera na całe oczko... To samo z myciem pupy :)

O rumianku słyszałam, że baaaaaaardo często uczula

Trochę mnie przerażają te zabiegi pielęgnacyjne: wszystko takie malusie i delikatne, boję się, czy będę umiała dobrze to zrobić. Ostatnio mama kupiła mi specjalny zestaw do obcinania paznokci dla niemowląt i już wiem, że na pewno ja tego nie zrobię ;) Na samą myśl trzęsą mi się ręce. Już zapowiedziałam mężusiowi, że to będzie jego zadanie. Jest dużo bardziej precyzyjny niż ja w takich sprawach!

Nie tylko Ciebie to przeraża... Ostatnio byliśmy u koleżanki, która kąpała swojego półrocznego synka... I wiecie co? Ciesze się, że u nas ma być dziewczynka, bo jak zobaczyłam pielegnację siusiaczka, to zmiękłam...

KingaP pisze:
Nie tylko Ciebie to przeraża... Ostatnio byliśmy u koleżanki, która kąpała swojego półrocznego synka... I wiecie co? Ciesze się, że u nas ma być dziewczynka, bo jak zobaczyłam pielegnację siusiaczka, to zmiękłam...

zawsze mnie to przerażało ;) dlatego zawsze marzyłam o córce, jakaś łatwiejsza mi sie wydaje pielęgnacja ;)

może poczekajmy na iwosz, ona będzie wiedziała, jak to "wszystko" nazwać. Ja jestem w tej materii .... (nie wiem jak się sama nazwać, żeby niezbyt brutalnie ;) ) Na pewno napisze tu wszelkie instrukcje :)

reklama
Do góry