reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Córka mojej siostry (w grudniu skończy 5 lat) miała niedawno przekłuwane uszy.
Troche płakała bo przestraszyła się tego pistoletu
Ale jakaś trauma jej została, bo przy zmianie kolczyków drugiego nie dała sobie założyć, mimo że jak sama mówiła nie bolało ją to.
I tak od 2 miesięcy chodzi z jednym kolczykiem w uchu:eek:, bo druga dziurka już zarosła.
I nie da sie przekonać żeby przekłuć ucho jeszcze raz:no:

reklama
hmm, w sumie to po co takiej malej dziewczynce kolczyki?? zeby ladnie wygladala?? no, chyba ten jeden kolczyk urody jej nie doda :-p ;-) szkoda tylko dzieci straszyc-tak mysle

oj alez zostalam skrytykowana

a po co dziewczynce kolczyki zapewnw po to samo po co ladne spineczki czy sliczne bluzeczki wiem ze przeklucie uszu to nie to samo co przypiecie spinki ale emi wyglada swietnie i gdybym mogla cofnac czas zrobilabym to jeszcze raz:tak:

oj, nie chcialam cie krytykowac.
bardziej odnioslam sie do tego co opisala lolcia, bo n atej malej wyraznie przekluwanie uszu nie zrobilo dobrego wrazenia- i to mija sie z celem.

Nikt tu nikogo nie krytykuje, wyrażamy swoje zdanie (przynajmniej jeśli chodzi o mnie).

Kasiu, jakbym chciała Cię skrytykować, to zrobiłabym to już dawno... :-D:-D:-D

A jeszcze myslę o jednej sprawie na nie jeśli chodzi o kolczyki: sprawa bezpieczeństwa podczas zabawy z innymi dziećmi, no. w przedszkolu

moja julka miala przekute uszy gdy miala ok roku , nazwa jest mylaca bo pisza bezbolesne , to pzekuwanie jest razcej bezkrwawe:-) a co do bezpieczenstwa julka miala kolczyki z tzw angieskim zaoieciem nie haczy ubran, poza tym byly kolczyli krotkie i nie przeszkazaly wiec to kwestia dlugosci kolcykow ale to moja opinia

Kasia - no cos Ty ..nikt absolutnie nie chciał Cie skrytykowac :-D:-)..ja mam takie jakies dziwaczne podejście do kolczyków...ale to moj osąd tylko co do mnie ..kolczyki ok ale u innych .heheheh

A zgadzam się z Kogą ..Emi bardzo do twarzy z kolczykami :-):-D:-Dbuziolki dla Ciebie...:tak::-D a i jeszcze nadmienie ..ze slicznie zawsze umiesz Emi ubrac ..i fryzurkę ułozyc ...fajnie wygląda ...jak młoda dama ..z charakterem ;-):tak::-D:rofl2::rofl2::-):-)

reklama
widze ze dyskusja rozgorzala :-p

chrzesnica Michala tez ponad miesiac chodzila w jednym kolczyku ( achciala miec kolczyki ciagle o to prosila) bo nie chciala dac sobie przekuc drugiego ucha

Do góry