reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

feluga rzeczywiscie dziewczyny maja racje sliczny jest Twij Jasio normalnie za kazdym razem musze choc zerknac na zdjecie :) :)

reklama
ja wczoraj godzine polowalam na komara :mad: przez niego szlam spac o 3
pogryzl mnie niemilosiernie a malego nawet nie ruszyl.
wczoraj wyslalam lozeczko...........przyznaje ze troszke brakuje bo tak to nie moge go zostawic
ale nic nocka jedna zaliczona-troszke z mama i troszke we wozku-do srody jakos wytrzymam

sylwus: to ty juz w srode jedziesz ??? :-[ :-[ :-[ oj ja myslalam ze jeszcze troche czasu... hmmm, ale tam mezus pewnie sie ciebie doczekac nie moze co?? ;) :laugh:

sylwia możesz Kacprowi spanko na podlodze zrobić, nie będziesz sie martwić że spadnie i spokojnie go bedziesz mogła na chwile zostawić
gruby koc, na to ręcznik, poobkładac poduchami..

będzie Cię brakowało :(
ale od czasu do czasu pewnie cos skrobniesz do Nas, nie?

laski no w srode........we wtorek to tu klawiature zaleje
teraz juz mi smutno
no ale plusem jest to ze z tatusiem
jak wyczaje kawiarenke to sie odezwe

mamaoli wlasnie tak maly sobie spi-spiwor rozlozony koldra i ma tyle miejsca no i poduchami mur obowiazkowo ;) taka mu meline zrobilam ;) a ja na lozku

pytia dzis w skrzynce mialam drugi nr tej gazetki TWOJ MALUSZEK jes artykul o muszkach komarach itp.stworach.po prostu przepisze co tam jest:
owady nie znosza woni gozdzikow,ukaliptusa,pelargoni,listkow laurowych,bergamotki i cytryny.za pomoca pachnacych olejkow eterycznych stworzysz skuteczna zapore przed latajacymi intruzami

1. posmaruj skore malca olejkiem eterycznym.rozciencz go w 2 lyzeczkach oleju roslinnego(z pestek winogron lub oliwek)-dla maluszka w wieku od miesiaca do pol roku starczy kropla,dla starszego 2.
2. zrob miksture do spriskiwania kolderki i firanek.dodaj 6 kropli olejku do szklanki wody.pachnacy roztwor mozesz wlac do nawilzacza powietrza.
3. rozstaw miseczki z aromatyczna wonia.pojemniczki z roztworem rozstaw kolo miejsca zabaw,lozeczka.
olejki kupowac tylko w sklepach zielarskich,nie stosowac w przypadku dzieci z alergia

reklama
kaśka76 pisze:
Pytia: my kupiliśmy do kontaktu coś na komary, Krzysiek wziął przedłużacz koło otwartego okna i tak śpimy. Piotrka nie zaliczył jeszcze żaden komar.

kaśka, tego nie można używac przy małych dzieciach

Do góry