reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Ja kąpie małego codziennie. Jak mąż jest w pracy to też czasem mam lenia ale wyrzuty sumienia dają swoje. Młody codziennie jest na zewnątrz godzinami i brudne to wszystko takm jakieś. Lepiej sie też śpi po kąpieli. Młody uwielbia kąpiele szczególniejak jest na brzuszku w wanience.Głowe mu myje codziennie bo też mamy problem z ciemieniuchą ale używałam oliwki i po godzinie wyczesywałam teraz olejuszka i prawie nic już nie ma. Z resztą kiepsko widać bo młodyy ma bardzo długie włosy i czarne i gęste. Nie wypadają mu tylko nowe taki meszek sięjuż pojawia oprócz tych które ma od niewiadomo jak długiego czasu ::

reklama
A nasz Maksiu łysieje.... pierwsze włoski wychodzą jak szalone ;D ale rady chyba na to nie ma
i kółeczko wytarte z tyłu główki-siostra też takie długo miała

a ja pisalam ostatnio o kupkach bartusia: tak wiec robi jedna na dwa dni.

ale wkurza mnie jeszcze jedno: zawsze jak maly spi w dzien to meczy go prukańsko, wy tez ( tzn wasze maluszki) tez tak maja?

magdalenaB pisze:
a ja pisalam ostatnio o kupkach bartusia: tak wiec robi jedna na dwa dni.

ale wkurza mnie jeszcze jedno: zawsze jak maly spi w dzien to meczy go prukańsko, wy tez ( tzn wasze maluszki) tez tak maja?

U nas to samo. Kupka albo codzinnie albo raz na 2 dni. Pierdki za to cala dobe ;D

dziewczyny, wyprobowalam w tym tygodniu cos co niezawodnie wywoluje kupki :)- mianowicie otreby pszenne granulowane firmy sante. Nie dosc ze smaczne (sa z jablkiem albo ze sliwka), to nietuczace (zabijaja uczucie glodu :) ) no i dzialaja wyprozniajaco i na mame i na malucha :) I chyba tez mniej bolu brzuszka jest :)

reklama
musze pochodzic po marketach ale nie widzialam takowych otrebow

u nas kupa raz na 2-3 dni
baczki caly czas ;D
nie jadam jajek-bo sa po nich baczki-smierdki(u malego)

Do góry