reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

fioolka81 pisze:
ciekawostka angielska - tutaj mlode mamy angielskie wogole nie uzywaja czegos takiego jak czapeczka czy skarpetki dla maluszka - czasem mi samej jest zimno jak zobacze taka kruszyke tak rozebrana w pochmurny zimny dzien  ::)

jak Alex sie urodzila i dalam poloznej ubranka ,miedzy innymi czapeczke to mi ja odwrotnie zalozyla - jak to zobaczylam to bylam w szoku , a inna zapytala sie czy takie czapeczki to tradycja w Polsce?? ;D ::)
Ja tez wczoraj jak wyszlam zobaczyc ile stopni pokazuje termometr,to przez balkon zobaczylam kobiete ktora prowadzila dwojke dzieci gdzies-byla godz. 8, naewnatrz 9 stpopni,a dzieciaki w przecietnym wieku 5 lat byly w krotkim rekawie,dziewczynka byla w spodniczce bez rajstop,a chlopak w krotkich spodenkach i skarpetkach... Jak je zobaczylam to musialam szybko wejsc do pokoju i napic sie herbaty,tak mi sie zimno zrobili.

reklama
czy zjedzenie przezemnie jablka moglo zatrzymac u malego kupki?? pytam bo od dwoch dni maluszek robi dwie kupki na dobe! ale za to robi straszne bączki :)
jednak np. od wcoraj wieczorem jeszcze nie zrobil ani jednej, tylko te bączki non stop ale jak juz sie ta kupka pojawi to jest taka jak zwylke- normalna.

a i jeszce chyba przesadzilam z sokami bo maluszkowi siuśki pachna witaminami...

:D wydaje mi się, że jabłka nie szkodzą. Ja np. mam tak, że jesli nie mogę się załatwic (w naszym domu nazwyamy to dwójeczką :) ), to jem jabłko i wtedy mi pomaga.

A moja Karola kilka dni temu też nie robiła długo kupki, ale potem jak poszło, to całe plecy miala zadwójczone :) Spokojnie Madziu, pójdzie :)

a o to oki bede czekac. zmartwilo mnie to bo zawsze bartek co jedzonko to kupka byla a teraz dwie na dobe. ale fakt jak wczoraj zrobil popoludniu pierwsza kupke to wszystko do prania: body, spioszki, on :) i pielucha na przewijaku hehe a jaki szczesliwy byl jak mu to wszytko zmylismy ... :D

idę dziś z Krzymkiem do lekarza - mam trochę pytań ( o opryszczkę, sikanie, ulewanie i takie tam różne) - zobaczę o razu ile waży mój mały chrabąszcz....
A Piotrek pojechal dziś do Poznania i do jutra jestem sama z małym - nie lubię .... Jak jest ktoś ze mną to mam poczucie psychicznego bezpieczeństwa, że w razie czego ktos mi pomoże....Ale nic to - twardym trzeba być...

A Krzymek właśnie ssie piąstkę - chociaż ssie to mało powiedziane - wsysa ją namiętnie ;D ;D ;D

Hmmm, może ci Anglicy wiedzą co robią, może w ten sposób od maluśkiego hartują dzieci i potem one mniej chorują? No bo przecież, jakby się ciągle przeziębiały z powodu zbyt lekkiego ubioru to by nikt tak nie postępował, nie?;)
Ja czasem też miałabym ochotę Jasia bez czapki na dwór zabierać, ale jakoś nie mam odwagi.

magdalenaB pisze:
a o to oki bede czekac. zmartwilo mnie to bo zawsze bartek co jedzonko to kupka byla a teraz dwie na dobe. ale fakt jak wczoraj zrobil popoludniu pierwsza kupke to wszystko do prania: body, spioszki, on :) i pielucha na przewijaku hehe a jaki szczesliwy byl jak mu to wszytko zmylismy ... :D
Magdalena, dorasta Ci dziecatko i to wszystko.Majeczka tez kiedys robia po kazdym karmieniu kupke,a ze karmilam na okraglo to i kupka byla na okraglo.Ale od dluzszego czasu to tez robi raz,najwyzej dwa razy kupke.To normalne.

my tez dzis do lekarza ale nic sie nie dzieje tylko szczepienie takze tez sie pochwałe ile przybrala malutka na wadze

Moja Martyna za każdym razem jak sie "zdwójczy" ;D jest cała do przebrania. :p
Wszystko przez te Pampersy nr 2.
A próbowałam już Haggis i tez to samo. Teraz testuję z Lidla (zobaczymy)

I tez odkryła, że łapkę można lizać :D
Zastanawiam sie czy to nie czas na smoka. ;)

reklama
Do góry