reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Dokładnie czysty spyrytus na patyczku i obmywałam pępuszek. Tyle że nam odpadł w szpitalu w tym inkubatorku.

reklama
Mój Antek od pewnego czasu ma jedno dziwne zachowanie. Na widok butelki z mlekiem ma odruch wymiotny, za każdym razem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie miał ochoty na to mleko, ale on aż sie do niego trzęsie i wypija ze smakiem całą butlę. Nie wiem, skąd ten odruch:baffled:. Czasem nawet na moje słowa, że ide zrobić mu mleko, dostaje odruchu wymiotnego. O co chodzi?
Jakoś za bardzo sie tym nie przejmuję, bo nie ma to żadnych ujemnych skutków, ale ciekawi mnie ta jego dziwna reakcja. Macie jakiś pomysł:sorry2:?

Aleksandra My przemywaliśmy pępuszek Witkowi rozcieńczonym spirytusem (70%) i patyczkiem. Dobrze jest często wietrzyć pępuszek, to szybciej się goi. Trzeba też pamiętać o odwijaniu pieluszki, tak by nie uwierala w kikutka pępowinowego.

Antosiowa Ja nie mam pojęcia czemu Antoś ma takie odruchy :no: Nic ci nie doradzę :no:

Antosiowa, Nikuś też ma odruch wymiotny na ranną kaszę, bierze go nawet na sam widok miski, jak do niego podchodzę, ale zaraz zjada całą z apetytem więc się tym nie martwię. Ale właśnie dziwne, że na inne dania i wieczorną kaszę tak nie reaguje :confused:.
On tak ma od ok 2 miesięcy, nie mam pojęcia od czego, ale to raczej nie ma związku z ząbkami :no:. A Witek też tak na ranną butlę reaguje?

Dziwaczne zachowania mają te nasze dzieciaczki :baffled:, ale ważne, że nie wymiotują i zjadają co mają :-)

reklama
Do góry