reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Jeremi przesypiał całe nocki, ewentualnie tylko go zakorkowałam smoczkiem w nocy .... do dziś, kiedy to o 23.30 miał mega smary w kicholu :crazy: napsikałam woda morską i chciałam ściągnąc gruszką, z pierwszej dziury poszło gładko, choc nie bez protestu, ale jak zabrałam się do drugiej to Jeremi podskoczył jak poparzony i go zraniłam :wściekła/y: i polała się polewa :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Resztę nocy spał dosłownie leżąc na mnie, a ja musiałam być w pozycji pół siedzącej, inaczej ryk i chrumanie .... padam na ryło :crazy:

Jakie macie rady na katarek ?

reklama
Jeremi przesypiał całe nocki, ewentualnie tylko go zakorkowałam smoczkiem w nocy .... do dziś, kiedy to o 23.30 miał mega smary w kicholu :crazy: napsikałam woda morską i chciałam ściągnąc gruszką, z pierwszej dziury poszło gładko, choc nie bez protestu, ale jak zabrałam się do drugiej to Jeremi podskoczył jak poparzony i go zraniłam :wściekła/y: i polała się polewa :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Resztę nocy spał dosłownie leżąc na mnie, a ja musiałam być w pozycji pół siedzącej, inaczej ryk i chrumanie .... padam na ryło :crazy:

Jakie macie rady na katarek ?
Mariolka my wlasnie przezylismy 2 tygodnie wielkiego kataru,polecam gruche(ryk jak byk:szok:,),krople do noska (mozna tydzien uzywac i tak nic nie daja),sol fizjologiczna(latwo spikole wyciagnac grucha),no i to cudo Frida ponoc jest extra,ale ja nie mialam okazji wyprobowac(mama mi wyslala z Polski ale na poczcie ukradli i nie doszlo:wściekła/y::crazy::angry::no:),no i podniesc trzeba troszke materac tam gdzie glowa

a i tak trzeba przezyc
zdrowka dla Jeremiego!!

Mariolka ... sól fizjologiczna (np.Sterimar jest bardzo dobry) i frida, frida i jeszcza raz frida :tak::tak::tak::tak::tak: i nam bardziej od Nasivinu pomogło Euphorbium, które można dłużej stosować niż inne kropelki do nosa.
Jeremi dużo, dużo zdrówka i buziak od cioci :-D:tak::tak:

MariaOla zdrowka dla Jeremiego i pociesz sie ze pierwsze noce sa najgorsze. pozniej bedzie lepiej. U nas najbardziej sprawdzily sie te krople o ktorych pisze Tika one sa o ile sie nie myle homeopatyczne i dlatego mozna je dluzej stosowac. No i oczywiscie grucha.

Dzięki za rady, materacyk podniesiony, sterimar + grucha w uzytku, zakupiony Otrivin (bo nic innegi w 3 aptekach nie było :wściekła/y:) tylko sęk w tym, że za dnia po nocnym katarku nie ma śladu :eek: niewiem co o tym myśleć :baffled: Kiedyś czytała, że jak się zęby wyrzynają to może wystąpić taki przelotny katarek (a wylazły dwie sztuki) i może to oto szło ?
Było nie było arsenał do walki z katarkiem jest, oby tylko już nie był potrzebny :-p
Chyba, że tak to jest z katarkiem, że nocą się bardziej uaktywnia :baffled:
To nasz katarkowy debiut :tak:

reklama
Do góry