reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Witek wczoraj miał na sobie koszulkę na ramiączkach, body z długim rękawkiem, dżiny i skarpetki. W torbie miała na wszelki wypadek koszulę dżinsową i pod ręką narzutkę ażurkową. Jak spał to go trochę okryłam. A na głowie cienką bawełnianą czapcię. Było mu w spam raz, rączki i karczek cieple, ale nie spocone :-D A dziś to już był zdecydowanie cieplej ubrany, bo u nas jest zimno, wieje i pada :szok::-(

reklama
melduje ze podalam Michalkowi butle i smiczek z chicco no i pierwsyz raz sie przyssal, zastrajkowal po 30 mililitrach i zarzadal cycka no ale to i yak postep:-)

dzisiaj u nas tez wygwizdow, wlasnie wrocilam ze spaceru i mi chyba zaraz czerep peknie ;-(

Ja tez przemarzłam na spacerze...wróciłam wcześniej...

A co do butelek , jak muszę to podaję małemu z Aventu. Ale nie je ładnie...raczej byle jak...i podaje mu mąż , bo ode mnie to jeszcze mu gorzej idzie- tak bynajmniej mi się wydaje....
Jak Karlam twój mały się przekona do jakiejś cud-butelki to napisz- i ja wypróbuję

Elu skoro konczysz karmienie to dobrze ze maly nie ma problemu z butelka ;-) u mnei to by byl problem, dlatego chce go przyzwyczajac powoli do butli bo kurcze nigdzie wyjsc nie moge :-(

aha nie wiem moze to zalezy od mleka, jakie wasze dzieci pija mleko i im w miare smakuje? bo u meni bebilon pepti, bebiko omneo, humana i nan 1 juz bylo
i z tego kiedys wypil nana i wczoraj 30 ml humana ;-( juz nie wiem co mu kupywac ;-(

ja podawałam bebiko i mala miala miare rzadkie kupy i smierdzace baki... teraz kupilam bebilon (bo innego nie było tu na wiosce) i kuoy sa bardziej rzadkie i na dodatek 3x dziennie... Podaje malej accidolac od wczoraj ale oki co chyba bez rezulatatu.
C byscie polecały??? poza Nan bo Zuzka tym pluje
I chyba musze cos zmienic z planem dnia i wieczora bo zuza budzi sie codziennie o 5.50 i juz nie ma choty d spania:sick:

I chyba musze cos zmienic z planem dnia i wieczora bo zuza budzi sie codziennie o 5.50 i juz nie ma choty d spania:sick

u nas tez coś ostatnio pobudki są przed 6:baffled: . i na noc idzie duża butla, wiec raczej to nie głód. później ejszcze na ssaniu moze pociągnąc z pół godzinki, ale ja i tak juz nie usne, bo on steka

co do mleka. u nas nan idzie bardzo dobrze. do nan1 dodaje troche nan er, bo zdarza mu sie żygac. na bebiko omneo tez nie narzeka. zresztą on jest chyab wszystkożerny.
a kupe robi raz na dwa dni (akurat to mi nie przeszkadza, jemu tez nie-jest spokojny), śmierdżacą jak z tąd was :-D. bąki też są trujące.
jak skończy mi się ta puszka bebiko, to spróbuje na samym nanie pojechac. zobaczym,y jak wtedy kupa będzie. ale mysle ze ten nan ar tez moze troche zagęszczac kupy.
innych mleków nie próbowalismy.

reklama
Ela nie karmisz juz piersia wcale?Ja sie w sumie teraz ciesze,ze karmie piersia bo przynajmniej na mleku troche oszczedze i odpada przygotowywanie 2 butelek bo chyba drugi podgrzewacz musialabym kupic bo mam taki system,ze mi woda w butelce caly czas stoi w podgrzewaczu i w kazdej chwili moge zrobic mleko i nie musze czekac na podgrzanie;-);-)

Do góry