reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

bylam u lekarza, codem zmusilam go zeby napisal skierowanie do pediatry co rowna sie ze skierowaniem do szpitala, wedlug jego wagi mala wazy 3,630 ale to po karmieniu i wiem po poprzednim wazeniu ze to zawyzona liczba, pojedziemy dzis albo jutro do szpitala mam nadzieje ze tam niczego nie przegapia...

reklama
Aniay to faktycznie mała mało waży jak na 2,5 miesiąca :szok: Ale dobrze, że udało ci się załatwić tą wizytę w szpitalu. Tam na pewno wam pomogą, a przynajmniej sprawdzą czy z maleńką wszystko jest dobrze mimo jej wagi :tak: Życzę powodzenia. Daj znać jak już wrócisz do domku co lekarze orzekli. A jakby co to lista telefonów nadal jest aktualna :tak:

no to jestem w szpitalu wreszcie przejeli sie waga malej. pobrali krew, mocz i narazie kazali dokarmiac mleczkiem bez laktozy. przy okazji wzieli wymaz z oczka bo nam sie strasznie paprze.
mala wazy 3630 bez pieluszki za to dokladnie po karmieniu, na dlugosc ma bagatelka 58cm a obwod glowki 38,5
czyli jest wyciagnietym chudzielcem jak jej tata
mam sie za tydzien zglosic na kontrole toprzy okazji pogadam z doradca laktacyjnym bo dzis w irlandi swieto wolne od pracy i dzis go nie bylo
wogole dzieki specjalnej karcie, mleczko dla malej bede miala za free
troche mi juz lzej, jak to mleczko bez laktozy bedzie ja uczulac to wprowadzamy nutramigen...

Dziewczyny, musze się Wam pochwalić bo taka jestem dumna, że hoho...
Zuzanna najpierw zaczęła łapać smoczka. Ni z tego ni z owego. Jak już chwyciła raz to z radości, że to odciąży mój wskazujący palec - przypilnowałam, by zasysała go za każdym marudzeniem.
Za tym już z górki poszło zasypianie w łózeczku a nie przy cycku co było do tej pory standardem. Od dwóch dni Zuza zasypia grzecznie w łozeczku. Musze jej troche asystowac, posiedziec obok i potrzymac rączki bo jak nimi macha to się budzi.
Zaczeła sie jednak znowu budzic w nocy około 3... i wtedy juz jej nie odnosze do łozeczka, ale nad tym popracuję już po swietach. Zostaje na Śląsku aż do majowego weekendu, bede korzystac z tego, ze mama gotuje i popracuje z Zuzia i w ciagu dnia i w nocy :-)

Kurcze, ale z tego jednego malutkiego sukcesu już się cieszę..
Małymi krokami do celu :)

Abeja no to skoro tak dlugo na slasku jestes to moze znowu jakies spotkanie zorganizujemy? bo osttanie bardzo mi sie podobalo :-) i super bylo Was dziewczyny poznac;-)

Abeja w takim razie gratulujemy postepu.

A co do spotkania, to ja tez jestem za powtorka. Moze byc tzm razem u mnie. :tak:

reklama
Do góry