reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Margaret napewno wszystko będzie dobrze nie martw się

My narazie karmimy się Bebilonem pepti jeszcze nie dawałam Kubusiowi nic innego oczywiście oprócz cherbatek, czekamy aż mały skończy 4 miesiące a to już niedługo już się nie moge doczekać :D

reklama
bylam dzis z mala prywatnie u pani doktor,taka fajna i naprawde madra kobitka,pytalam co i jak z tymi kupkami i w ogole,mowila zebym zaczela wprowadzac malej nowe produkty,tzn.kaszke,soczek,jabluszko (takie zwykle,najlepiej to papierowki bo sa niepryskane),zupke warzywna(tez normalne warzywa moga byc-ale na razie ziemniak,marchewka-choc ta troche pozniej bo moze powodowac zaparcia a Wiki juz nie moze sie wyprozniac wiec na razie malutko marchewki-por,selera nie wolno.mowila zeby zagotowac na wodzie i zetrzec i podac malej,a jak skonczy 5 miesiecy mozna podawac miasko,super,juz sie nie moge doczekac.Al;e poki co na razie bede dawac ze sloiczkow,a jutro moja mama da jej jablko

Hej dziewczyny! Miał mnie nie być 2-3dni a nie było tydzień... już czasem nie wyrabiałam z tęsknoty ale dostałam nakaz zozstania dłużej i mimo wszytko dobrze się bawiłam na mazurach... Strasznie się z Mają za sobą stęskniłyśmy ale ona to bardzo dobrze zniosła, zresztą miała najlepszą opieke :)
Dziś jedziemy do Gdańska, maleńka już śpi...

Co do jedzonka to kupiłam taką gazetke Jem zdrowo to jest encyklopedia Mamo to ja czy jakoś tak jest sporo rad i fajne przepisy dla maluszków, wskazówki jak przyrządzać jedzonko itd. nie moge się doczekać wypróbowania :)

Pozdrawiam was gorąco
stęskniłam się za tymi wszystkimi pogaduszkami i wątkami :)

Kosmi to sobie wypoczęłaś - witamy !
A ja dziś odstawiłam małą do mojej mamy na 10 i odebrałam tuż przed 18, cały dzionek spędziłam w pracy. Ale się stęskniłam za nią!!! jak ją zobaczyłam to ją za to wycałowałam, aż czkawki dostała od śmiania

Nie wiem na którym wątku ale pisałyście o kubkach niekapkach Aventu. Mam pytanie: czy "abgrejdowałyście" ;D ze zwykłych butelek aventu? Czy te kubki mają regulację przepływu? Ja mam butelki canpola i jest tam też możliwość zmiany na kubek. Ale może aventu lepsze? A i jeszcze jak podajecie kaszki? Jeśli z butelki to soczek już inny a czy są takie małe do kaszki?

Irlandia ja kupilam nakladki niekapki na butelke i uchwyty do trzymania raczkami.
Kaszke podaje lyzeczka

Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia i jestem happy Była inna lekarka i szczerze mówąc lepiej mi się spodobała.
Karolinka waży 5800 gram, lekarka wyliczyła wg wagi urodzeniowej i wyszło jej że to waga idealna, powiedziała ze wazy książkowo Kolejna sprawa to buziulka małej no więc mamy już 2 ząbki!!! dwie dolne jedyneczki
Szczepienie zniosła super, troszkę zapłakała, po pierwszym zastrzyku z ciekawością przyglądała się pielęgniarce, a tu drugi zastrzyk Bidulka, ale juz po wszystkim mam nadzieje ze nie będzie miała żadnych oddczynów poszczepiennych.
Ogólnie pani doktor powiedziała ze mamy udaną i śliczną córcie i że na pewno przysporzy nam mnóstwo radości .
Ale jest coś co mnie zaniepokoiło, od jakiegoś czasu zaobserwowałam ze Karolinka dziwnie wygina się jak śpi (pisałam o tym) poza tym na brzuszek odwraca się tylko w lewo, a jak przyciąga nózki do buzi to też z reguły jedną. I to zaniepokoiło też lekarkę, nawet zastanowiła się czy ją zaszczepić (a co to ma wspólnego ) Chciałam żeby dała mi skierowanie do neurologa, ale powiedziała że sa odległe terminy gdzieś dopiero za 4 miesiące (bezsens) ale wyszukała mi adres poradni rehabilitacyjnej gdzie lekarz ją obejrzy, a w razie potrzeby jest tam też neurolog.
Nie wiem co robić, zadwoniłam do tej przychodni i termin mamy na 18 września, nie wiem czy iść z małą wcześniej do neurologa prywanie. Co radzicie ??? Czy wasze dzieciaczki które już się nauczyły przekręcać z plecków na brzuszek to robią to w obie strony ???

Na koniec lekarka powiedziała że mam się nie martwić, że wszystko jest dobrze i mamy zdrowiutką córcie, ale lepiej jak zbada ja jeszcze specjalista.

Iza nie denerwuj się. Ja miala to samo z Olkiem. U nas dominuje prawa strona. przewracanie przez prawy bok, prawa ręka do buzi, w prawej zabawki. Olek też się wygina jak śpi i też byliśmy u neurologa. Napewno wszystko jest dobrze a lekarz Was tyllko uspokoi. A szczepienie było na polio a ta szczepionka ma powinowactwo do Ośrodkowego Układu nerwowego i może zaburzać wynik badania neurologicznego. My poprzednią mieliśmy przesuniętą właśnie dlatego.
Pozdrawiam!

Irlandio dziękuję :) jesteś kochana :) ale powiedz mi tylko jeszcze czy radzisz nam iść prywanie do neurologa, czy ta wizyta 18 sierpnia w przychodni rehab. wystarczy ???

reklama
No i my byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Klaudia po raz pierwszy nawet nie pisnęla. Zagadałam ją i nawet nie zauważyła kiedy pielęgniarka ją zaszczepiła. Zuch dziewczynka.

Iza wszystko na pewno jest ok. Podalaś dwie różne daty 18 sierpień i wrzesien. Jeśli to sierpień to najpierw bym poszła do przychodni zobaczyć co powiedzą a jeśli nadal nie będziesz pewna to poszłabym prywatnie. Natomiast do 18 września to ja bym nie wytrzymała i poszłą na prywatną wizytę.

Klaudia przekręca się w obie strony i wszystko robi w miarę symetrycznie chociaż na początku też preferowała jedną stronę ale to podobno wynikalo z ulożenia w brzuszku mamy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry