reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Bylasiu współczuję!!! to musiało być straszne...
Ania mi po kąpieli też często płacze, tylko dwa razy zdarzyło się że nie ryczała...
Ubieranie u nas trwa długo, robię przerwy, przytulam ją, śpiewam, nawet nakarmię jak jest w samym body albo pampku (wtedy owijam kocykiem), próbujemy wszystkiego ;-);-)

reklama
wiem ze juz było 1000 razy o tym ale przypomnijcie mi co dajecie na kolkę... moja do tej pory nie miała więc nie miałam tego problemu, ale od kilku dni od 21 do 24 strasznie sie wierci, pręży i wierzga nogami.. nie płacze co prawda, ale ona w ogóle malutko płaczę - chyba że z głodu.
Myślę że to kolka ją dopadła niestety

U nas podziałał sab simplex. Przeszło jak ręką odjął. Po Espumisanie nie było poprawy jak dawałam na początku.

Co do płaczu i kapieli to ja w poniedziałek miałam niezłe ekscesy z Majką. Tak się jeszcze nigdy nie darła. Ale zaczęła już przy rozbieraniu. W wanience popłakiwała,ale jakoś ją zagadałam i przestała. Do momentu mycia główki... Trzęsła się aż tak wrzeszczała, nie mogłam jej ubrać. musiałam w samym pampku ja nosić. Położyłam by ubrac i znów płacz... Coś strasznego było. Tak to nie płacze przy kapaniu do czasu jak się za mycie główki nie wezmę.

Ostatnia edycja:
dzięki boozqowa - no ja własnie espumisan kupiłam i nic:sorry: a sab simplex jest na receptę?
Sab nie jest na receptę ale nie dostaniesz go w Polsce :-):-) Sprowadza się go z Niemiec albo Czech przez znajomych...
Co chwilę wałkujemy tego saba :-D:-D:-D
(to przypomnę że koleżanka ma trzy butelki - zostały jej, może odsprzedać za stówkę razem z przesyłką)

no własnie chodzi o to, że sab simplex to niemiecki lek. u nas w polsce go nie ma niestety. Ale nie jest na recepte. kosztuje ok.10 euro amelkowa pisała, że jej kolezanka ma na sprzedaż 3 buteleczki. Może byś od niej załatwiła?

Ignaś czasami płacze przy ubieraniu, ale to niesamowite dziecko wystarczy do niego gadać i przestaje płakać. Wprawdzie ubierania nie lubi i gadam aż mi w gardle zasycha ale naogół udaje mi się, że nie zapłacze albo już na sam koniec troszkę.

Ja to powiem wam, że jak patrzę na tę moją młodszą latorośl to się aż dziwię, że dziecko potrafi być takie spokojne. Żebym go tylko nie przechwaliła ;-).

Starszy dał nam się nieźle w kość i jak ktoś mi mówił, że ma dziecko co tylko je i śpi to myślałam, że mnie buja.
No i teraz się przekonałam, że rzeczywiście takie dzieci istnieją.

Bylasiu współczuję!!! to musiało być straszne...
Ania mi po kąpieli też często płacze, tylko dwa razy zdarzyło się że nie ryczała...
Ubieranie u nas trwa długo, robię przerwy, przytulam ją, śpiewam, nawet nakarmię jak jest w samym body albo pampku (wtedy owijam kocykiem), próbujemy wszystkiego ;-);-)
Amelkowa na pewno wypróbuje Twoją metodę, może jest to jakiś sposób.. nie przeżyje tego drugi raz :-(
elka67 my płaciliśmy za "5 w 1" -112 zł, choć pediatra, która badała Adasia przed zastrzykiem pytała o cenę bo mówiła nam, że zdarzali się rodzice, którzy płacili nawet 180zł. Nie wiem od czego to zależy, pewnie od apteki..

Ostatnia edycja:
reklama
no własnie chodzi o to, że sab simplex to niemiecki lek. u nas w polsce go nie ma niestety. Ale nie jest na recepte. kosztuje ok.10 euro amelkowa pisała, że jej kolezanka ma na sprzedaż 3 buteleczki. Może byś od niej załatwiła?

Sab nie jest na receptę ale nie dostaniesz go w Polsce :-):-) Sprowadza się go z Niemiec albo Czech przez znajomych...
Co chwilę wałkujemy tego saba :-D:-D:-D
(to przypomnę że koleżanka ma trzy butelki - zostały jej, może odsprzedać za stówkę razem z przesyłką)
Dzięki dziewczyny, wiem ze juz 1000 razy było o sab simplexie ale wiecie jak to jest póki mni nie dotyczyło to sie tak w to nie wczytywałam.
Znalazłam też na e-bayu
SAB SIMPLEX oryginalny NIEMIECKI- NAJTANIEJ NA EBAY (aukcja 220517548838) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

a myślicie że ten będzie ok (nie jest to chyba orginalny niemiecki)
SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml

Amelkowa- pomyślę o tych kropelkach od Twojej koleżanki.

Do góry