reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

moja czasem placze ze chce pić. widziałam tą uspokajającą ale jakoś nie jestem przekonana. a niech sobie dziecko wierzga jak ma ochotę. wolę dawać rumiankową, z kopru włoskiego, czasem również miętową.

lysa d - ja odstawiłam wszystkie te herbatki, mała miała tylko problemy z kupka po nich: rumiankowa, z kopru włoskiego, uspokajająca. Jeśli dzidzia tak kopie to niech sobie kopie.:-)Ja do picia podaje Asi tylko wodę przegotowana i jest ok

Z tym wierzganiem to zartowalam, w sumie to mnie to smieszy, tylko czesto jak spi jest niespokojna i sie rzuca i to ja wybudza (pewnie po mamie taka jest narwana:-p), sprobuje jej dac raz i zobacze reakcje, bo moje to wybredne jest, jak mleczko juz sie troche wychlodzi w trakcie picia to za cholerke nie ruszy i przy jednym karmieniu podgrzewam mleko czasem i 3 razy :baffled: Cwaniara moja mala, wczoraj nawet pokusilam sie na butelke Dr Brown, ta na kolki i chcialam jej dac mleko z niej to ryk byl taki, ze szybko musialam jej do starej butelki przelac :-D a myslalam, ze moze na kolki ta butelka pomoze :dry: No nic bede probowac :tak: Dzieki dziewczyny!

reklama
lysa d - a ja używam butelek Dr Browna i jestem bardzo zadowolona, Asia zjada bardzo ładnie i tak spokojnie. Odstawilam tez Sab Simplex na kolki i jak na razie tez jest spokojna wieczorem:tak::-)

Ale Zośce przy okazji dużo bardziej smakuje niż koperkowa... ładniej pachnie:-) tak miodowo:tak:
a ja spróbowałam dać małej jabłuszka... tak troszeczkę... łyżeczkę jedną:tak: Ale jej smakowało:-) a jaka ładna kupka się po tym pojawiła:happy2:

Amelkowa..ja dość długo walczyłam z ciemieniuchą u Kajtka i w końcu dostałam od lekarza recepte na oliwke salicylową..robiona w aptece..całe 5 zł :tak: raz posmarowałam..wyczesałam i nie ma :tak:

co do herbatki uspakajającej z hippa..u nas jest taką tylko z nazwy

Dziewczyny, my jutro wyruszamy w podróż i chciałam Was zapytać jak ubrać Małego do samochodu ( będziemy jechać ok 2 godz)? Bo chyba kombinezon to niezbyt dobry pomysł, tym bardziej,że Adaś nie lubi za bardzo krępujących ubranek a nie chciałabym też by się zapocił?

lysa d - a ja używam butelek Dr Browna i jestem bardzo zadowolona, Asia zjada bardzo ładnie i tak spokojnie. Odstawilam tez Sab Simplex na kolki i jak na razie tez jest spokojna wieczorem:tak::-)
odstawiłaś z dnia na dzień czy zmniejszałaś ilość kropeli-ja podaję rano i wieczorem po 3 kropelki i myślę że od jutra tylko wieczorem dostanie do mleka

ja wyczytałam w jednej z książek że dziecku 2-miesięcznemu można podawać już sok z marchwi ale tak 4-6 łyżeczek na dzień dziś będę próbować :tak:
a w ogóle mój mały zaczął bąble puszczać ustami ze śliny i pluć :szok: heheheheh

Ostatnia edycja:
reklama
lysa d - na początku dodawałam po 5 kropli do każdego jedzenia, od jakiś 3 tyg. zmniejszyłam do 3, teraz już nie podaje wcale. Ta koleżanka która mi poleciła sab simplex i dala pierwsza buteleczkę na sprobowanie odstawiła swojemu małemu całkowicie i nie chciał jeść mleka. Wróciła do kropelek ale zmniejszyła dawkę i dopiero odstawiła całkowicie;-)
karcia85 - to dopiero początek zobaczysz co będzie za 2- 3 tyg

Do góry