Amelkowa
Fanka BB :)
Ja używam Emolium do kąpieli, wg mnie jest trochę lepsze niż Oilatum, woda jest jakby bardziej miękka :-) a na krosteczki i zaczerwienione i szorstkie miejsca kupiłam do smarowania po kąpieli Atoderm PP firmy Bioderma. Wszystko zeszło po 2 dniach smarowania. I nawet piję kawę z mlekiem ;-)
super
ja ograniczyłam na parę dni nabiał po tych postach o możliwej nietolerancji białka krowiego przez Anię, ale to nic nie zmieniło... Z ulewaniem było tak samo, krosteczki nie znikały, a jeszcze wczoraj pani dr powiedziała o emolientach więc to pewnie nie to... Biedne to mleko swoją drogą ;-) jak coś się dzieje to od razu jego wina...
Ania nie ma szorstkich miejsc tylko te krosteczki
Ja właśnie też zaczęłam smarować Linomagiem i widzę poprawę. Wcześniej smarowałam sudocremem i mimo, że wydaje się być bardzo podobny do linomagu, to u nas nie pomógł, chociaż Amelkowa pisała, że u Ani się sprawdził.
Ja napisałam sudocrem? to przepraszam - pomyliłam się - stosowałam bephanten
u nas też po nocy jest zatkany nosek i robię tak samo jak Jagoda tyle że ja nie psikam marimerem - jeśli już to rzadko, wolę zakropić solą fizjologiczną...Ignaś też po nocy ma często zatkany nosek ale z krewką nie ma glutków, raczej takie przezroczysto - białe. Ale nie codziennie mu czyszczę nosek, tylko jak widzę, że wyraźnie źle mu się oddycha.
Dziewczyny przecieracie już dzidziusiom dziąsełka po karmieniu? Bylasia to wiem ;-) a jak reszta z Was?
Ja właśnie zakupiłam gaziki i teraz nie wiem czy wystarczy sama przegotowana woda, czy zaparzony rumianek? Dentico???