Cześć. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Niestety miało miejsce dzisiaj zdarzenie tego typu, że pomyliłam piwo 0,00 z 0,5% i zorientowałam sie dopiero jak wypiłam 3/4 piwa. Mam nadzieję, że taka sytuacja nie zagrozi mojej ciąży. Była to głupia pomyłka, od tego momentu na wszystko patrzę po 10 razy. Mamuśki czy miałyście taka sytuację i wszystko było w porządku?
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Nic się nie stanie bez przesady inni energetyki piją w czasie ciąży lub wino raz na jakiś czas
Ja wypiłam piwo 2 % na początku ciąży bliźniaczej. W sumie tez przez przypadek, bo bylismy na wakacjach i mąż zamowił dla mnie bezalkoholowe i w sumie myslalam ze takie dostałam. Dopiero jak skończyłam zobaczyłam na puszce że miało 2%. Ale w ogóle sie tym nie przejęłam, ja tam nie wierzę że tak małe ilości, tak słabego alkoholu mogą jakoś szkodliwie wpłynąć. A i właśnie usypiam moje 5 miesięczne dziewczynki :-)
Znam dziewczynę, która nie wiedząc o ciąży była na weselu i wypiła bardzo dużo alkoholu. Ma zdrowego syna, choć w wieku 3lat będzie poddawany zabiegowi na odetkanie kanałów słuchowych, zorientowali się, że coś jest nie tak, gdy po skończeniu 2lat nadal nie mówił. Z tym, że ona nie wiedziała, że jest w ciąży.
Dla mnie to totalna lekkomyślność napić się alkoholu w ciąży. Nawet nie ryzykowałabym alkoholem 0%, bo większość z nich jednak nie jest totalnie 0.
Dla mnie to totalna lekkomyślność napić się alkoholu w ciąży. Nawet nie ryzykowałabym alkoholem 0%, bo większość z nich jednak nie jest totalnie 0.
Lady Loka
Fanka BB :)
Każda ilość alkoholu w ciąży może wplynąc na rozwój dziecka. Każda. I nie ma po co dawać dowodów anegdotycznych, że osoba X wypila i jest ok. Może być ok, a może nie byc.
Ja znam przypadki, że jedna osoba całą ciązę piła i nic, a druga napiła się raz i dziecko urodziło się z cechami FAS.
Autorko musisz po prostu powiedzieć o tym lekarzowi i trzeba kontrolować bardziej rozwój dziecka. Nic wiecej już nie zrobisz. Trzymam kciuki, zeby było ok.
Ja znam przypadki, że jedna osoba całą ciązę piła i nic, a druga napiła się raz i dziecko urodziło się z cechami FAS.
Autorko musisz po prostu powiedzieć o tym lekarzowi i trzeba kontrolować bardziej rozwój dziecka. Nic wiecej już nie zrobisz. Trzymam kciuki, zeby było ok.
Podziel się: