reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

reklama
właśnie wróciłam ze spacero/zakupów z dziećmi ;-)
najpierw przeszłam bój z Dominiką, bo uparła się że założy czapkę która jest OKROPNA :no: no ale nic, poszła w niej ;-)

potem poszliśmy na plac zabaw i dzieci wytarzaly się w błocie i potem musiałam z takimi brudasami iść na targ :-D

teraz już się wszystkie ubrania piorą :tak:

galazka czy to możliwe że ja cie dziś widziałam na targu na kazimierza wlk.??!! bo widziałam dziewczynkę w różowych okularach, ale nie potrafiłam poznać czy to ona czy nie, bo byla ubrana w czape ;-) nie popatrzałam na mamę początkowo ;-) potem jak odeszła/aś do innego stoiska to popatrzałam ale nie mogłam skojarzyć czy ta dziewczyna którą widze to ta sama co na zdjęciu, bo miała okulary przeciwsłoneczne :-D i do tej pory myśle i myśle czy to byłaś ty czy nie! bo szybko poszłam za 'tobą'? jak skończyłaś zakupy, ale nie dogoniłam i teraz myśle no! ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-) Widzę, że się wątek rozwinął a ja ostatnio nie w temacie przez problemy z komputerem:sorry2: Mam do Was pytanie jak to do bardziej doświadczonych;-) Odebrałam dzisiaj badania i zastanawiam się czy to normalne, że hemoglobina w ciągu niecałych trzech tygodni spadła mi o 4 jednostki? Też miałyście takie spadki:confused:

Ostatnia edycja:
koniczynko każda dziewczyna w ciąży inaczej reaguje 'wynikami' ;-) mnie w 1 ciąży hemoglobina leciała w dół w zastraszającym tempie, a w drugiej miałam rewelacyjne wyniki :tak: a jak sie czujesz ogólnie?

koniczynko skoro spada hemoglobina to lekarz zapewne przepisze ci preparat żelaza (u mnie tak było) ale warto także jeść rzeczy bogate w ten pierwiastek.
A to lista zawartości żelaza w niektórych produktach (w mg na 100 g produktu):
Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4

:tak:

Ja też korzystałam z ładnego dnia i poszłam z młodym na zakupy do miasta. Niedawno wróciliśmy.
Z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży miałam dobre wyniki. Zawsze przed każdą wizytą robiłam morfologię i mocz.
A teraz tylko mam zrobić badanie moczu i się zastanawiam czemu tylko to jedno. Przecież wyniki z morfologii mogą zmienić się w każdej chwili np. na gorsze. Zastanawiam się czy może zrobić kontrolnie dla siebie? A może były dobre ostatnio i dlatego nie muszę robić (wszystkie wskaźniki mieściły się w widełkach).

aneczko a w którym jesteś tygodniu? dodaj sobie suwak ciążowy ;-) mnie lekarz czasami odpuszczał morfologie bo zawsze była dobra :tak: więc i pewnie u ciebie odpuścił. Ja mimo to dla własnego spokoju robiłam sobie ją prywatnie :tak: A do kogo chodzisz?

reklama
Do góry